Twee kitesurfers even in nood voor kust van Nieuwpoort

In Nieuwpoort kwam vrijdagmiddag rond 16.40 uur een oproep binnen voor de hulpdiensten voor twee kitesurfers die in nood verkeerden in zee. Volgens de oproeper ging het om een blauwgeklede en roodgeklede kitesurfer die afdreven van de waterlijn en richting het staketsel dreven.

De noodprocedure voor redding aan de kust werd opgestart maar werd even later alweer geannuleerd, nog voor de hulpdiensten allemaal ter plaatse waren. De twee kitesurfers konden zichzelf redden. (JH)

The post Twee kitesurfers even in nood voor kust van Nieuwpoort is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Leerlingen Ginsteschool vullen vijf zakken met zwerfvuil

Ondanks het barslechte herfstweer een tijdje terug, trokken de leerlingen van het vijfde leerjaar van de Vrije Basisschool De Ginste onder begeleiding van enkele vrijwilligers van de mina-raad op pad om het centrum en aanpalende straten weer zwerfvuil te maken. “De kinderen waren zeer moedig en ondanks de geregelde regen- en hagelbuien bleven ze de
The post Leerlingen Ginsteschool

Lees meer »

De negentien communicantjes van Lo en Pollinkhove

In de Sint-Pieterskerk in Lo deden op zaterdag 11 mei negentien kinderen uit Lo en Pollinkhove hun eerste communie. Vooraan staan Amélie Masschelein, Olivia Capoen, Noëmie Ruebens, Liam Rubrecht, Vic Sap, Lukas Coopman en Thijs Brusselle, daarachter Rachelle Vandenbroele, Alicia De Lombaerde, Rosie Clybouw, Cyriel Blieck, Edwar Milleville, Jules Cobbaert, Nelles Herrewyn , Geoffrey Matte,
The post De negentien

Lees meer »

Jolo-rent verhuurt feestmateriaal: “We willen elk type feest op poten kunnen zetten”

Een feestje, maar het ontbreekt je aan enkele tafels? Of wil je meteen stevig uitpakken met een springkasteel en een eigen foodbar? Dankzij het net geopende Jolo-rent zijn alle denkbare scenario’s slechts een telefoontje verwijderd. “Van tenten tot catering: we hebben alles in huis.”
The post Jolo-rent verhuurt feestmateriaal: “We willen elk type feest op poten kunnen zetten” appeared

Lees meer »

Powerlifter Ricardo Kimpe over zijn recent parcours: “Europees kampioen, maar wat teleurgesteld”

Hij kreeg af te rekenen met een Moldavisch professioneel team dat enkel tevreden was met de titel, maar daar stak hij een stokje voor: Ricardo Kimpe uit Diksmuide won in april in zijn gewichtscategorie een Europese titel powerlifting. Daarbij verbeterde hij een Belgisch record, maar niet het record dat hij voor ogen had. “Ik was een beetje teleurgesteld.”
The

Lees meer »

Blankenbergse trompettist Yves Fernandez op Brugs stadsfestival Mirage: “Muziek is mijn vitamine”

Op donderdag 23 mei opent de Blankenbergse trompettist Yves Fernandez het stadsfestival Mirage langs de Kruisvest in Brugge. Hij maakt al twintig jaar deel uit van de bigband van Lady Lynn en wil met zijn nieuwe groep Whoopie jazz toegankelijk maken voor kinderen.
The post Blankenbergse trompettist Yves Fernandez op Brugs stadsfestival Mirage: “Muziek is mijn vitamine” appeared first

Lees meer »

“Riemer gaat Club meteen bij de keel proberen grijpen”: voetbalpodcast ‘vier-nul’ buigt zich over aanpak van beide trainers

Hoe gaan Brian Riemer en Nicky Hayen het morgen aanpakken? Het is een vraag die gesteld wordt in de VTM-voetbalpodcast ‘vier-nul’ in aanloop naar de clash tussen Anderlecht en Club Brugge. “Als het in minuut 80 gelijkstaat, gaat Hayen dan nog vol voor de zege gaan, met het risico de tweede plek te verliezen?”, werpt Marc Degryse op.

Lees meer »