Titel lonkt voor dames Volley Bredene A

Na een ongetwijfeld deugddoende paasonderbreking staan de speelsters van Volley Bredene A voor de weken van de waarheid. De titel in Promo 2 lonkt, maar dan moeten de dames van coach Bjorn De Roo zaterdag eerst nog voorbij de buren van Volley de Haan. Eén week later wacht de topper tegen het tweede gerangschikte Ruvo Ruddervoorde.

“Ons seizoen is eigenlijk al meer dan geslaagd”, opent een heel enthousiaste Bjorn De Roo. “Mijn groep is echt fantastisch. Ze zijn op en top gemotiveerd en mijn speelsters gaan door het vuur voor elkaar. Eigenlijk had ik nooit verwacht dat we dit jaar voor de titel zouden spelen. Ik had me eerlijk gezegd mijn eerste jaar als coach bij deze ploeg anders voorgesteld. De voorbije jaren speelde mijn team geen echte rol van betekenis in Promo 2 en nu staan we al bijna het hele seizoen aan de leiding. Ik ben supertrots op mijn speelsters.”

Naar onszelf kijken

Uiteraard beseft de Bredenaar maar al te goed dat de titel en de daaraan verbonden promotie de kers op de taart moet worden. “We moeten vooral niet te veel gaan rekenen en hopen op verlies van eerste achtervolger Ruvo Ruddervoorde. Enkel naar onszelf kijken, is de boodschap. Zaterdag komt Volley De Haan op bezoek en dat wordt voor mij een heel speciale partij. Ik was er vijf jaar coach en had een uitstekende band met de speelsters en het bestuur. In de heenronde was het een emotioneel weerzien en dat zal nu niet anders zijn. Winst tegen mijn ex-ploeg zou ons goed uitkomen, want dan kunnen we met een gerust gemoed toeleven naar de belangrijke laatste wedstrijd van het seizoen.”

“Titel zou kers op de taart zijn van een schitterend seizoen”

Op de vraag of zijn ploeg klaar is voor promotie geeft Bjorn De Roo een eerder ontwijkend antwoord. “Nele Peene en Veerle Schuyesmans hangen na het seizoen de sloffen aan de haak en dat is een serieuze aderlating. Uiteraard zullen we versterking binnenhalen, maar heel concreet zijn de gesprekken met nieuwe speelsters nog niet. Mike Schillewaert en ikzelf blijven de ploeg coachen. Onze samenwerking is voorbeeldig. We vullen elkaar perfect aan”, besluit Bjorn De Roo. (PDC)

Zaterdag 13 april om 20.30 uur: Volley Bredene A – Volley De Haan

The post Titel lonkt voor dames Volley Bredene A is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Waalse groep wil megadeal rond pantservoertuigen

Defensie wil een strategisch partnerschap voor dertig jaar afsluiten voor het onderhoud van de nieuwe pantservoer­tuigen. Een consortium rond de Waalse bedrijven John ­Cockerill en FN Herstal en de Franse groep Thales aast op het megacontract. Dat schrijft De Tijd dinsdag.

Lees meer »

Vrouwen zijn vaker hoogopgeleid dan mannen

Vrouwen en jongere generaties hebben vaker een diploma hoger onderwijs dan mannen en de oudere generaties. Dat blijkt woensdag uit de resultaten van de Census die het Belgische statistiekbureau Statbel in 2021 heeft uitgevoerd.

Lees meer »

Reserven van FC Passendale kloppen oude gloriën

Het is stilaan een jaarlijkse traditie bij FC Passendale dat het seizoen afgesloten wordt met de voetbalfeesten. Naast een tornooi voor jeugdploegen werd ook nu weer een wedstrijd gespeeld tussen de reserven en de oude gloriën.
The post Reserven van FC Passendale kloppen oude gloriën appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brugse scholen maken 50 wapenschilden voor Gouden Boomstoet: “Interesse in de geschiedenis werd hiermee aangewakkerd”

Op 25 augustus trekt de veertiende editie van de Gouden Boomstoet door de Brugse straten. De komende maanden zijn heel wat verenigingen en figuranten druk in de weer met de voorbereiding van deze belangrijke historische stoet. Ook de leerlingen van het VTI Brugge en basisschool Het Kleurenpalet zijn al enige tijd druk bezig met de aankleding van een gloednieuwe praalwagen.<br

Lees meer »

Laat je verleiden door Disco Chicks

In de Sint-Amandsstraat hebben Ramses Van Waes en Kevin Desopper – die in dezelfde straat al friethuis The Potato Bar uitbaten – de deuren van hun Disco Chicks geopend. Je kunt er terecht voor sappig gebraden kippetjes van ’t spit en bijgerechten zoals cornribs en verse appelmoes.
The post Laat je verleiden door Disco Chicks appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brandweerman en boswachter gearresteerd in Chili die bosbrand zouden hebben aangestoken die 137 mensen het leven kostte

De autoriteiten in Chili hebben een brandweerman en een boswachter gearresteerd die ervan verdacht worden een grote bosbrand te hebben aangestoken. Begin februari brak er een natuurbrand uit in Midden-Chili, nabij de toeristische stad Viña del Mar. Die kostte aan 137 mensen het leven. In de woning van de verdachten zou het materiaal aangetroffen zijn waarmee de branden werden aangestoken.

Lees meer »

“Ik snap niet hoe ze hun kinderen nog in de ogen durven kijken”: Belgische klimaatactivist (17) sleept TotalEnergies voor de rechter

De 17-jarige Benjamin Van Bunderen Robberechts daagt samen met zeven andere klimaatslachtoffers de top van oliebedrijf TotalEnergies voor de rechter voor onder meer doodslag. De Belgische activist verloor in 2021 zijn 15-jarige vriendin tijdens de watersnood in Wallonië en zet sindsdien zijn schouders onder het wereldwijde klimaatprotest. “Het is nog niet te laat.”

Lees meer »