Titel lonkt voor dames Volley Bredene A

Na een ongetwijfeld deugddoende paasonderbreking staan de speelsters van Volley Bredene A voor de weken van de waarheid. De titel in Promo 2 lonkt, maar dan moeten de dames van coach Bjorn De Roo zaterdag eerst nog voorbij de buren van Volley de Haan. Eén week later wacht de topper tegen het tweede gerangschikte Ruvo Ruddervoorde.

“Ons seizoen is eigenlijk al meer dan geslaagd”, opent een heel enthousiaste Bjorn De Roo. “Mijn groep is echt fantastisch. Ze zijn op en top gemotiveerd en mijn speelsters gaan door het vuur voor elkaar. Eigenlijk had ik nooit verwacht dat we dit jaar voor de titel zouden spelen. Ik had me eerlijk gezegd mijn eerste jaar als coach bij deze ploeg anders voorgesteld. De voorbije jaren speelde mijn team geen echte rol van betekenis in Promo 2 en nu staan we al bijna het hele seizoen aan de leiding. Ik ben supertrots op mijn speelsters.”

Naar onszelf kijken

Uiteraard beseft de Bredenaar maar al te goed dat de titel en de daaraan verbonden promotie de kers op de taart moet worden. “We moeten vooral niet te veel gaan rekenen en hopen op verlies van eerste achtervolger Ruvo Ruddervoorde. Enkel naar onszelf kijken, is de boodschap. Zaterdag komt Volley De Haan op bezoek en dat wordt voor mij een heel speciale partij. Ik was er vijf jaar coach en had een uitstekende band met de speelsters en het bestuur. In de heenronde was het een emotioneel weerzien en dat zal nu niet anders zijn. Winst tegen mijn ex-ploeg zou ons goed uitkomen, want dan kunnen we met een gerust gemoed toeleven naar de belangrijke laatste wedstrijd van het seizoen.”

“Titel zou kers op de taart zijn van een schitterend seizoen”

Op de vraag of zijn ploeg klaar is voor promotie geeft Bjorn De Roo een eerder ontwijkend antwoord. “Nele Peene en Veerle Schuyesmans hangen na het seizoen de sloffen aan de haak en dat is een serieuze aderlating. Uiteraard zullen we versterking binnenhalen, maar heel concreet zijn de gesprekken met nieuwe speelsters nog niet. Mike Schillewaert en ikzelf blijven de ploeg coachen. Onze samenwerking is voorbeeldig. We vullen elkaar perfect aan”, besluit Bjorn De Roo. (PDC)

Zaterdag 13 april om 20.30 uur: Volley Bredene A – Volley De Haan

The post Titel lonkt voor dames Volley Bredene A is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Finland verdenkt Russisch schip van schending territoriale wateren

Finland verdenkt een Russisch schip ervan vrijdagnamiddag de Finse territoriale wateren binnengevaren te zijn. In een verklaring van het Finse ministerie van Defensie is te lezen dat de kustwacht het incident onderzoekt “en dat verdere informatie in de loop van het onderzoek vrijgegeven zal worden”. Het incident deed zich voor in het oostelijk deel van de Finse Golf.

Lees meer »

Biden: “Ik houd van deze baan, maar meer van mijn land”

“Ik houd van deze baan, maar meer van mijn land.” Dat heeft de Amerikaanse president woensdag gezegd in zijn eerste toespraak na zijn beslissing om zich terug te trekken voor het presidentskandidaatschap. “Het is de eer van mijn leven geweest om dit land als president te dienen.”

Lees meer »

2 Russen gearresteerd in Duitsland, mogelijke link met 7 terreurverdachten in ons land

Het federaal parket heeft bij 14 huiszoekingen over het land 7 personen opgepakt. Volgens onze informatie zouden de verdachten wellicht uit het Tsjetsjeense milieu komen. Ze worden er onder meer van verdacht een terroristische aanslag te hebben voorbereid. In Duitsland zijn 2 Russen opgepakt, mogelijk gelinkt aan het terreuronderzoek in ons land. Ook in Frankrijk en Oostenrijk zouden er acties

Lees meer »

Historicus Dennis Bels (34) lijsttrekker Vlaams Belang Wevelgem

Dennis Bels (34) wordt tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in oktober lijsttrekker van het Vlaams Belang. Hij is sinds 2020 partijvoorzitter van de lokale afdeling. Dennis is van opleiding historicus en godsdienstwetenschapper.
The post Historicus Dennis Bels (34) lijsttrekker Vlaams Belang Wevelgem appeared first on KW.be.

Lees meer »