Spa-Francorchamps eind juli, opener in Australië: dit is de volledige F1-kalender van 2025

Het Formule 1-seizoen van 2025 gaat niet van start in Bahrein, wel in Australië. In het laatste weekend van juli strijkt het circus neer in Spa-Francorchamps. 

Meer krantenkoppen in België

Academiestudenten met expositie ‘Remake’ in Sint-Jozefskliniek Izegem

Naar jaarlijkse traditie stellen de volwassen leerlingen van de vierde graad van kunstacademie Art’iz domein beeld (tekenkunst, schilderkunst, model & figuur en productontwerp) tentoon in de Sint-Jozefskliniek. Tot midden juni kan je hun werk daar gaan bewonderen. “Onder de titel Remake gaan ze aan de slag met de kunstgeschiedenis. Iedere leerling kiest een werk uit
The post Academiestudenten met

Lees meer »

Bollestraat Torhout en Weststraat Lichtervelde worden heraangelegd

Ten vroegste vanaf 2026 worden de Bollestraat in Torhout en de Weststraat in Lichtervelde heraangelegd. Het gaat om de weg die zich, afhankelijk van de straatkant, deels op het grondgebied van de ene gemeente bevindt en deels op dat van de andere.
The post Bollestraat Torhout en Weststraat Lichtervelde worden heraangelegd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Carcasse in top 5 van beste steakrestaurants ter wereld: “Unieke insteek van onze zaak zorgt voor inspiratie”

Een grote eer voor restaurant Carcasse in Koksijde: het staat op de vijfde plek in de lijst van ‘World’s 101 Best Steak Restaurants’. Zo wint de zaak, met sterrenchef Timon Michiels, de felbegeerde titel in de categorie ‘Continental Europe’. Vanaf 27 juni kan je Carcasse ook vinden in Knokke.
The post Carcasse in top 5 van beste steakrestaurants ter

Lees meer »

Dirk Van Vooren over ‘De Schlagerij’: “Het is heel plezant dat je de wereld van de schlagers kan combineren met een beenhouwerij”

Vanaf vrijdag 24 mei kan je de komedie ‘De Schlagerij’ komen bewonderen in Theater Elckerlyc. De cast bestaat uit bekende namen, zoals Evelien Van Hamme, Ianthe Tavernier, Maarten Bosmans en Patrick Onzia. De komedie werd geschreven door Manu Jacobs en Dirk Van Vooren. Deze klucht belooft terug een heerlijke belevenis te worden voor het publiek.
The post Dirk Van

Lees meer »

Tien cafés (en evenveel bands) die deze zomer deelnemen aan Dulle Dunderdagen in Izegem bekend

De Dulle Dunderdagen zijn een begrip geworden in Izegem. Op tien donderdagavonden kun je bij tien verschillende herbergen terecht voor een gratis optreden. De stad Izegem geeft een dotatie om de groep te kunnen uitnodigen en springt ook logistiek bij. Mandel United opent de debatten op 27 juni met coverband Yip, café Mandeldaele sluit op 29 augustus het rijtje met

Lees meer »

‘Björn in the USA’ grote winnaar Belgian Podcast Awards 2024

De VRT-podcast ‘Björn in the USA’ is de afgetekende winnaar van de Belgian Podcast Awards 2024. De podcast van Amerikacorrespondent Björn Soenens werd zowel gesmaakt door het publiek als de jury en sleepte de titel van ‘Best History Podcast 2023’ in de wacht. Met ‘X and O’s’, de basketbalpodcast van Friends of Sports, won ook voor het eerst een niet-voetbalpodcast

Lees meer »

LIVEBLOG TITELSTRIJD. Geen verrassingen in Brugse selectie, Union maakt er hoe dan ook feestje van morgen

Net als vorig jaar zal de titelstrijd pas op de slotspeeldag beslist worden. Met Club Brugge, Union en Anderlecht zijn er nog drie kandidaten. Al heeft blauw-zwart wel een serieuze streep voor. Met een punt tegen Cercle is het zondag áltijd kampioen. Welke andere scenario’s zijn er nog mogelijk? Heeft Anderlecht nog een (water)kans? Volg de ontknoping op de voet

Lees meer »

Boezemvrienden Sergio Quisquater (58) en Sam Gooris (51): “Al die kliekskes in de showbizzwereld, precies de speelplaats op ‘t schoolke”

Er gaat geen dag voorbij of Sergio Quisquater en Sam Gooris hebben elkaar wel gehoord, gezien of gelezen. Meestal op WhatsApp, soms via FaceTime, toch minstens één keer per maand in ‘t echt. Ze zijn al meer dan dertig jaar vrienden, en onlangs hebben ze elkaars handtekening op hun lijf laten tatoeëren, bloednuchter. “Sommige mensen zeggen dan: ‘Dat is wel

Lees meer »

Nieuwe topman katholiek onderwijs ziet ‘existentiële crisis’ bij Vlaamse leerlingen: “We sturen ze te snel naar therapeut”

Dik 750.000 Vlaamse leerlingen krijgen volgend schooljaar een nieuwe baas. Bruno Vanobbergen (52) volgt Lieven Boeve (58) op als topman van het katholiek onderwijs. Wij gingen naar de persvoorstelling en verdronken daar bijna in een zee van vaagheid. Tot de nieuwe baas een opvallend statement over mentaal welzijn op school loste. “We moeten stoppen met alle problemen van onze jongeren

Lees meer »