Skioord in shock na lawine waarbij drie doden vielen: “Alsof er een vliegtuig is neergestort”

De lawine die donderdagochtend drie mensenlevens heeft gekost in Oostenrijk, heeft diepe wonden geslagen in de gemeenschap van Sölden. Tegelijkertijd dringt het besef weer door dat de inwoners en gasten leven – en skiën – onder de dreiging van natuurgeweld. “De bergen zijn even fascinerend als levensgevaarlijk.”

 

Meer krantenkoppen in België

Eerste Markt op De Waaiberg in Gits

Op zondag 2 juni gooit vzw Unie-K De Waaiberg haar deuren open tijdens Markt op De Waaiberg. Van 10 tot 18 uur heten de bewoners en begeleiders iedereen welkom om een kijkje te nemen op de plaats waar volwassenen met een meervoudige beperking of met een niet-aangeboren hersenletsel hun thuis vinden. Lekker en creatief “Het
The post Eerste Markt

Lees meer »

“Geruchten kloppen niet”: schepen Patricia Waerniers reageert op vermeende problemen met zwembad in Beernem

Het gloednieuwe zwembad van Beernem is nog geen twee maanden open en toch zijn er de laatste weken geruchten over problemen met de infrastructuur. Zwemmers zouden getuigd hebben dat de zwarte lijnen op de bodem van het bad verdwijnen en dat het plafond afbrokkelt. Schepen van Sport Patricia Waerniers (CD&V) is stellig: “Er zijn inderdaad een aantal kinderziektes, maar deze

Lees meer »

Zangeres Katrien Verfaillie te gast in De Weij in Reningelst

Zangeres Katrien Verfaillie trekt, samen met KW van dorp naar dorp voor een unieke estafette. Op zaterdag 25 mei was ze te gast in De Weij in Reningelst, dit op uitnodiging van de Poperingse Krak Elke Lamerant.
The post Zangeres Katrien Verfaillie te gast in De Weij in Reningelst appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gemeentelijk rampenplan in Voeren afgeblazen na overstromingen

De gemeentelijke fase van het rampenplan na de wateroverlast van het voorbije weekend in Voeren is afgeblazen. De Limburgse gemeente legt zich nu toe op de nazorg voor getroffen bewoners. Vrijdagavond steeg het water in de Berwijn zo snel dat het in driehonderd woningen binnenstroomde. De overlast was nog groter dan in 2021. Ook het schadebedrag komt hoger uit dan

Lees meer »

Wilfried (75) voor 15de keer bijzitter in stembureau: “Eerste keer kon ik er een verkeersboete mee ontwijken, nu doe ik het gewoon graag”

Er zijn mensen die in een kramp schieten als ze een oproepingsbrief krijgen om te zetelen als bijzitter en je hebt de 75-jarige Wilfried Buseyne uit Heule. Op 9 juni trekt hij voor de 15de keer als vrijwilliger naar het stembureau in Heule. “Ik doe het gewoon graag omwille van het sociaal contact”, zegt de alleenstaande zeventiger, “en omdat ik

Lees meer »

“Onze sterkte vind je ook in de grote bank. We hebben evenwaardige spelers”:Filou op weg naar dertiende titel op rij

Jean Salumu (33) strijdt met Filou Oostende vanaf maandag in de finales van de play-offs om een dertiende opeenvolgende landstitel. Bij het dozijn vorige kampioenschappen was Salumu zesmaal betrokken. Het eerste jaar was hij nog uitgeleend aan Leuven Bears en de jongste vijf seizoenen baskette hij in het buitenland. Hongerig blikt Salumu, de enige Belg die al de MVP-onderscheiding van

Lees meer »

KIJK. “Vampier” en “psychopaat”: Erdogan gaat opnieuw in de aanval tegen Netanyahu en beschuldigt VS en Europa van genocide

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan (70) heeft de Israëlische premier Benjamin Netanyahu opnieuw afgekraakt. Volgens Erdogan is Netanyahu een “bloedzuigende vampier” en een “psychopaat”. De president uitte ook felle kritiek op de Verenigde Naties, de Verenigde Staten en Europa, die volgens hem “medeverantwoordelijk zijn voor de genocide tegen de Palestijnen”.

Lees meer »