Scholz ‘hervat’ relatie met China ondanks kritiek op dumping

17:09 De Duitse bondskanselier Olaf Scholz wacht een moeilijke evenwichtsoefening bij zijn bezoek aan China. De Chinese dumpingpraktijken lokken almaar meer kritiek uit, maar Scholz hoopt de banden aan te h… 

Meer krantenkoppen in België

Oostenrijkse politie arresteert 14-jarig meisje voor plannen terreuraanslag op “ongelovigen”

Speurders hebben volgens Oostenrijkse media mogelijk een terroristische aanslag van een 14-jarige meisje uit Montenegro verijdeld. De tiener wordt ervan verdacht een mesaanval te willen plegen bij de Jakominiplatz in de stad Graz. Bij een huiszoeking werd onder andere een mes, bijl en kleding in beslag genomen. De aanval zou gericht zijn tegen “ongelovigen”, meldt de Oostenrijkse politie.

Lees meer »

Veertiger aangehouden voor brandstichting in Oostende

De Brugse onderzoeksrechter heeft een 43-jarige Oostendenaar aangehouden op verdenking van brandstichting, gewapende weerspannigheid en verboden wapenbezit. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. De verdachte stond maandagavond in de buurt van een brand met een mes te zwaaien.
The post Veertiger aangehouden voor brandstichting in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

Er mag ook gelachen worden in ‘Special forces’: ex-wielrenner Jan Bakelants geeft op eigen wijze coördinaten door

Dat het VTM-programma ‘Special forces’ een serieuze zaak is, werd de afgelopen weken al meerdere keren duidelijk, maar in de aflevering van maandag gaat het er even iets luchtiger aan toe. Ex-wielrenner Jan Bakelants blijkt zo zijn eigen manier te hebben om coördinaten door te geven. Gevolg? Zowel de overige rekruten als de chefs kunnen hun lach niet onderdrukken.

Lees meer »

“Ergste overstromingen ooit in Voeren” erkend als ramp

De overstromingen die Voeren in de nacht van vrijdag op zaterdag hebben getroffen, zijn “de ergste in de geschiedenis” van de Limburgse gemeente. “Bij sommige inwoners kwam het water in hun huizen op borsthoogte te staan, verschrikkelijk om mee te maken”, aldus een aangeslagen burgemeester Joris Gaens. Ondertussen is het water gezakt en kunnen bewoners naar hun huizen terugkeren. De

Lees meer »

Turkije werkt aan wet over buitenlandse inmenging

Het Turkse parlement zou zich binnenkort moeten buigen over een wetsontwerp over buitenlandse inmenging door zogenoemde “beïnvloedingsagenten”. Journalisten en wetenschappers die ervan beschuldigd worden dat ze buitenlandse belangen dienen riskeren daarbij celstraffen.

Lees meer »

“Mannen en vrouwen beschikken niet over dezelfde ‘motor’”: waarom lezen we alleen over plotse dood bij mannelijke (top)sporters?

Christian Eriksen die ineenstuikt op het veld tijdens het EK voetbal in 2021, Sep Vanmarcke die een punt achter zijn carrière moest zetten door hartritmestoornissen of Sergio Agüero van FC Barcelona die noodgedwongen moest stoppen met voetballen door hartproblemen. Topsport blijkt niet zo onschuldig voor het hart. Maar geldt dat ook voor topsportsters? Uit onderzoek blijkt dat negen op tien

Lees meer »

Davina Simons (29) blikt terug op inzinking bij ‘Special Forces’ en de man die haar redde: “Met hem had ik meteen een heel bijzondere band”

Twee voeten vooruit. In de rechtbank en in het leven Davina Simons toonde zich al vaker de meest onverschrokken rekruut bij ‘Special forces’, maar ging bij een klimloop een eerste keer strompelen. “Ik dacht écht dat het voorbij was”, vertelt de advocate. Davina trakteerde zichzelf na de opnames op een blijvende herinnering en vond tijdens de beproevingen een goede vriend,

Lees meer »