Peuterzender BabyTV zendt plots Russische propaganda uit

Door “interferentie” op een tv-satelliet was op de zender BabyTV twee keer kort een pro-Russische videoclip te zien, ook in ons land. Wie daarvoor verantwoordelijk is, blijft onduidelijk.

 

Meer krantenkoppen in België

REPORTAGE. En de boer, die ploegde niet voort. Nat weer leidt tot grote achterstanden: “Vier hectare tarwe kapot geregend”

‘Verdronken land’ is een nummer van Wannes Van de Velde, maar meer nog is het vandaag de realiteit voor duizenden boeren in Vlaanderen. Van Noordschote tot Hasselt brengt het natte weer hen in de problemen. En de voorspellingen ogen niet rooskleurig. Bovendien: “Er zullen dit najaar grote tekorten zijn in de supermarkt.” Wij zochten twee boeren op.

Lees meer »

Na incident met Joost Klein, ook Duncan Laurence had negatieve ervaring met Songfestival: “Het heeft veel kapotgemaakt”

De Nederlandse zanger Duncan Laurence (30) begrijpt hoe Joost Klein (26) zich voelt na zijn diskwalificatie voor de finale van het Eurovisiesongfestival. Hijzelf en de Nederlandse inzending van vorig jaar werden afgemaakt in de media. “De negatieve berichtgeving had zo’n grote impact dat we al tegen een burn-out aan zaten terwijl het nog niet eens was begonnen”, zegt de zanger

Lees meer »

Tiener die rioolrooster gooide op trucker Gheorghe schoot enkele dagen ervoor al naar wagens met airsoftgeweer

Eén van de minderjarigen die betrokken zijn bij de dood van Roemeense trucker Gheorghe Tibil (50) maakte enkele dagen voor het rioolroosterincident op de E42 in Andenne al amok in de buurt. Met een airsoftgeweer viseerde de 17-jarige L.M. enkele wagens, waarna een vrouw klacht neerlegde. Intussen lijkt het er volgens een gerechtelijke bron ook op dat hij degene was

Lees meer »

Liveblog – Hamas en Palestijnse Autoriteit tevreden met erkenning door Europese landen, Israël roept ambassadeurs terug

Noorwegen, Spanje en Ierland hebben aangekondigd dat ze de Palestijnse Staat gaan erkennen. Volgens hen is een Tweestatenoplossing, met twee onafhankelijke Palestijnse en Israëlische staten die naast elkaar bestaan, de enige uitweg uit het conflict. Het Belgische standpunt wordt straks op het kernkabinet van de federale regering besproken. Je kan de belangrijkste ontwikkelingen hier volgen.

Lees meer »

Vlaggen halfstok voor overlijden oud-schepen André Lacoere

Morgen woensdag wordt afscheid genomen van André Lacoere, voormalig gemeenteraadslid en schepen. Hij is op 22 mei op 90-jarige leeftijd overleden. Lacoere was behalve lokaal politicus ook de drijvende kracht achter diverse Bredense verenigingen. Hij was getrouwd met Jeannine Willaert en vader van Wilfried en Liliane Lacoere.
The post Vlaggen halfstok voor overlijden oud-schepen André Lacoere appeared first on

Lees meer »

Demi Moore zet zich opnieuw op de kaart met bloederige horrorfilm: “Het zijn een paar uitdagende jaren geweest”

Van “walgelijk” en “verontrustend” tot “meesterlijk” en “onvergetelijk”. Op het Filmfestival van Cannes roept de nieuwe horrorfilm ‘The Substance’ heftige reacties op. Maar over één ding zijn alle kijkers het eens: Demi Moore schittert op haar 61ste als nooit tevoren. Al was de Amerikaanse actrice haar glans bijna kwijtgeraakt. Van een bijzonder moeilijke jeugd tot enkele mislukte relaties: de ex

Lees meer »