Opnieuw opvallend weinig kreeften in Oosterschelde: “Er is iets aan de hand, maar we weten niet wat”

De universiteit van Wageningen in Nederland breidt een onderzoek naar de massale sterfte van kreeften in de Oosterschelde uit. Voor het tweede seizoen op rij vangen vissers er veel minder kreeften. De dieren die ze wel uit het water halen, zijn er vaak slecht aan toe. Vorig najaar vonden duikers er ook opvallend veel dode kreeften. 

Meer krantenkoppen in België

Jeroen Lezy verkoopt materiaal voor jouw mancave

Drankenhandelaar Jeroen Lezy (46) is al jarenlang gepassioneerd door alles wat met de VS en rock’ n roll te maken heeft. Dat straalt nu ook af op zijn zaak langs de Tuileboomstraat in Sint-Eloois-Winkel. Jeroen richtte er een hoek in waar klanten tal van spulletjes op de kop kunnen tikken om hun eigen mancave in te richten.
The post

Lees meer »

KIJK. “Helikopterpiloot zou Mossad-agent Eli Kouptar zijn”: analist Israëlische tv blundert met internetgrap over dood Iraanse president

Een analist van de Israëlische televisiezender i24news heeft een blunder begaan op televisie. Hij citeerde informatie die circuleert op de berichtenapp Telegram dat de helikopterpiloot, die betrokken was bij de dood van de Iraanse president Raisi, een Mossad-agent was die ‘Eli Kouptar’ heette. Overduidelijk een grap, maar dat had de analist zelf schijnbaar niet door. De beelden van het incident

Lees meer »

Door België gezochte drugsbazen verdienen miljoenen met vastgoed in Dubai

Grote drugsbazen konden de voorbije jaren in Dubai ongestoord villa’s en appartementen kopen, verhuren en verkopen met miljoenenwinsten. Zelfs al worden ze door België gezocht of vervolgd, of zijn ze al veroordeeld. Dat blijkt uit onderzoek van De Tijd, Knack en Le Soir samen met het collectief OCCRP, de non-profitorganisatie C4ADS en ruim 70 andere media in de wereld naar

Lees meer »

Duitse voetbalbond komt met ‘originele’ bekendmaking EK-selectie, maar zet zo ook deur open voor ‘fake news’

Een droge opsomming van de EK-kern? Niet zo bij Duitsland. De geselecteerde spelers worden dezer dagen namelijk op originele wijze bekendgemaakt: op de ochtendradio of zelfs via een 93-jarige oma. Máár de Duitse bond zet met de actie ook de deur op een kier voor ‘fake news’. Vraag dat maar aan voormalig Union-spits Deniz Undav (27) en Mats Hummels (35).

Lees meer »

Twee verdachten aangehouden voor reeks inbraken in Deinze

De onderzoeksrechter heeft 2 verdachten aangehouden voor verschillende inbraken in het centrum van Deinze. Vorige vrijdag betrapte de politie ze tijdens een inbraakpoging. Ze vluchtten weg, maar werden even later in de buurt opgepakt. Na onderzoek konden ze gelinkt worden aan 3 andere inbraken in Deinze.

Lees meer »

Treinverkeer tussen Antwerpen en Mechelen verstoord

Door een persoonsongeval even voorbij het station Kontich-Lint is het treinverkeer tussen Antwerpen en Mechelen ernstig verstoord geraakt. Dat zegt spoornetbeheerder Infrabel. Er is momenteel geen treinverkeer mogelijk, de NMBS legt wel vervangbussen in.

Lees meer »

PepsiCo wil 200 miljoen euro investeren in Veurne

PepsiCo wil zijn chipsfabriek in het West-Vlaamse Veurne uitbreiden. Het Amerikaanse voedingsconcern kondigt plannen aan om meer dan 200 miljoen euro te investeren, goed voor 150 extra jobs.
The post PepsiCo wil 200 miljoen euro investeren in Veurne appeared first on KW.be.

Lees meer »

Met Petites Jubelles heeft Heist opnieuw een échte baby- en kinderwinkel: “Pop-up gaf mij laatste duwtje om permanente zaak te openen”

Goed nieuws voor jonge gezinnen in Heist: met Petites Jubelles heeft de deelgemeente opnieuw een eigen kinder- en babywinkel. Julie Verbouw (35) opende na maandenlang verbouwen de nieuwe winkel in de Graaf d’Ursellaan. Haar succesvolle pop-up even verderop gaf de mama van twee kindjes het laatste duwtje in de rug om haar job bij de gemeente op te geven en

Lees meer »

Britse High Court buigt zich vandaag over uitlevering Julian Assange

Het High Court in Londen buigt zich maandag over een mogelijk laatste poging van Wikileaks-oprichter Julian Assange om zijn uitlevering naar de Verenigde Staten te blokkeren. Met de procedure hoopt hij een herziening te verkrijgen van de beslissing van toenmalig Brits minister van Binnenlandse Zaken Priti Patel, die in 2022 instemde met zijn uitlevering.

Lees meer »

Pastorie Ruiselede wordt privé-woning

Tijdens de jongste gemeenteraad van 16 mei besliste het gemeentebestuur van Ruiselede, om de pastorie in de Aalterstraat 2 toe te wijzen aan het echtpaar Van Staen-Hanssens uit Gent. Dat was nodig, omdat het ontvangen bod lager was dan de schattingsprijs. Uiteindelijk werd de pastorie uit 1907 verkocht voor € 501.000. Naar verluidt zal de pastorie een privé-woning worden.

Lees meer »