Onderzoek naar Russische inmenging in Europees Parlement: “Als scènes uit nieuwste Bondfilm”

Het federaal parket opent een onderzoek naar Russische inmenging in het Europees Parlement. Geen seconde te vroeg, vindt Steven Coenegrachts (Open VLD), hoofdrapporteur van de Senaatscommissie Buitenlandse Inmenging. “De vele hoorzittingen hebben mijn ogen geopend. We zijn véél te laks geworden.”

 

Meer krantenkoppen in België

Brits parlementair rapport suggereert smartphoneverbod onder 16 jaar: “Snel actie of nog kinderen lopen gevaar”

De volgende Britse regering moet een verbod op smartphones voor jongeren onder de zestien jaar overwegen. Dat is de opvallendste conclusie uit een rapport van de onderwijscommissie van het Britse Lagerhuis. Het rapport is van mening dat te veel schermtijd schadelijk is voor zowel het mentale als fysieke welbevinden van jongeren. “Als er niet snel actie wordt ondernomen, zullen nog

Lees meer »

Reflectietegels rond diversiteit: “Mensen positief prikkelen”

Sinds drie jaar staan er in het straatbeeld enkele kleurrijke regenboogbanken die een permanent symbool vormen tegen discriminatie. Op de internationale dag tegen homo- en transfobie maakte het stadsbestuur van Wervik een nieuw initiatief bekend: 20 reflectietegels rond het thema diversiteit.
The post Reflectietegels rond diversiteit: “Mensen positief prikkelen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vernieuwde Grotestraat in De Haan feestelijk geopend

Na meer dan twee jaar van intensieve werkzaamheden is de heraangelegde Grotestraat in De Haan feestelijk geopend. De officiële heropening werd gevierd met een wandelconcert van de Koninklijke Muziekmaatschappij Sint-Cecilia De Haan en een traktatie voor alle bewoners.
The post Vernieuwde Grotestraat in De Haan feestelijk geopend appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wilfried (75) voor 15de keer bijzitter in stembureau: “Eerste keer kon ik er een verkeersboete mee ontwijken, nu doe ik het gewoon graag”

Er zijn mensen die in een kramp schieten als ze een oproepingsbrief krijgen om te zetelen als bijzitter en je hebt de 75-jarige Wilfried Buseyne uit Heule. Op 9 juni trekt hij voor de 15de keer als vrijwilliger naar het stembureau in Heule. “Ik doe het gewoon graag omwille van het sociaal contact”, zegt de alleenstaande zeventiger, “en omdat ik

Lees meer »

Nog nooit waren er zoveel leerkrachten: Emmeline (23), Lucas (29) en Gaëlle (27) getuigen waarom ze in het onderwijs gestapt zijn én blijven

Dat ‘niemand nog leraar wil worden’ is een doembeeld dat niet klopt. Dat zegt onderwijseconoom Kristof De Witte. Uit nieuw onderzoek blijkt dat scholen er wel degelijk in slagen om nieuwe leerkrachten aan te trekken en te behouden. Dat lukt zelfs beter dan tien jaar geleden. Hoe is het om als beginnende leerkracht een klas binnen te stappen? Wij vroegen

Lees meer »