Ondanks sancties haalt Poetin nog altijd miljarden binnen met Russische olie

Russische olie wordt over de hele wereld verhandeld tegen prijzen die fors boven het sanctieplafond van de G7 liggen. Poetins spookvloot, veel te losse controles en Amerikaanse verkiezingskoorts ondergraven de impact van de sanctie.

 

Meer krantenkoppen in België

Britse premier Sunak biedt excuses aan voor schandaal rond besmet bloed dat aan duizenden patiënten het leven kostte

De Britse premier Rishi Sunak heeft zijn excuses aangeboden voor een bloedschandaal in het Verenigd Koninkrijk. Tussen 1970 en 1991 hebben meer dan 30.000 patiënten bloed ontvangen dat besmet was met hiv en hepatitis. Ongeveer 3.000 mensen zijn aan de gevolgen daarvan om het leven gekomen. Dat blijkt uit een grootschalig Brits onderzoek. Het vernietigende rapport wijst met de vinger

Lees meer »

Tijd om met een overwinning de kroon op het werk te zetten

Hard in hun muziek, hard in het supporteren voor hun club/vereniging. Dat zijn hardrockers Henk Vanhee (Club) en Roel Jacobus (Cercle). Zij vormen dit seizoen onze VAR, oftewel onze Voetbal Analyserende Rockers. Beiden werpen deze week hun blik op misschien wel de belangrijkste derby ooit. “De politie zou er niet rouwig om zijn dat iedereen tevreden het stadion verlaat.”

Lees meer »

Isolde (29) is manager van haar eigen dansschool in Waregem: “Op dansen staat geen leeftijd”

In Waregem schittert een nieuwe ster aan het dansfirmament: Isolde Billiet (29). Een onderneemster met voorliefde voor dans en beweging. Zodra de avond valt, verandert ze in een bevlogen danslerares en manager van haar eigen dansschool.
The post Isolde (29) is manager van haar eigen dansschool in Waregem: “Op dansen staat geen leeftijd” appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVEBLOG TITELSTRIJD. “Moeten op elk scenario voorbereid zijn”: geschorste Nicky Hayen rekent zich nog niet rijk

Net als vorig jaar zal de titelstrijd pas op de slotspeeldag beslist worden. Met Club Brugge, Union en Anderlecht zijn er nog drie kandidaten. Al heeft blauw-zwart wel een serieuze streep voor. Met een punt tegen Cercle is het zondag áltijd kampioen. HLN zit in het spoor van de drie titelpretendenten. Vandaag spreken de trainers met de pers. Het nieuws,

Lees meer »

Bekijk de straffe beelden! Kinderwagen met baby van zeven maand aangereden op zebrapad: “Hij is een gevaar voor de samenleving”

Een kinderwagen met daarin een baby van amper zeven weken oud, werd afgelopen donderdag aangereden op het zebrapad in Wervik. Het jongentje bleef gelukkig ongedeerd maar zijn ouders zijn enorm geschrokken. De bestuurder, een man van 94 jaar, beweerde achteraf dat hij niets gezien had. “Het is een gevaar voor de samenleving dat zo iemand nog mag rijden”, zegt vader

Lees meer »

Merkem krijgt geldautomaat in Stationsstraat

In een OCMW-woning in de Stationsstraat in Merkem komt er een bankautomaat. De gemeenteraad keurde donderdag de concessieovereenkomst goed met het bedrijf Batoping voor de installatie van zo’n cash-muur. “Ik denk dat het voor veel mensen een surplus zal zijn dat ze geld kunnen afhalen in Merkem”, aldus burgemeester Jeroen Vandromme.
The post Merkem krijgt geldautomaat in Stationsstraat appeared

Lees meer »

Christophe Vekeman en Kristien Hemmerechts over hun (her)bekering: “Katholieke geloof is niet superieur, maar wel het ware geloof”

Er ging een kleine schokgolf door literair Vlaanderen toen Christophe Vekeman (51) en Kristien Hemmerechts (68) op ongeveer hetzelfde moment een boek uitbrachten waarin ze getuigen over hun (her)bekering tot het katholieke geloof. Twee schrijvers met een grote mond die getransformeerd zijn tot brave gelovigen: hoe is het – in godsnaam – zover kunnen komen?

Lees meer »

“Onze sterkte vind je ook in de grote bank. We hebben evenwaardige spelers”:Filou op weg naar dertiende titel op rij

Jean Salumu (33) strijdt met Filou Oostende vanaf maandag in de finales van de play-offs om een dertiende opeenvolgende landstitel. Bij het dozijn vorige kampioenschappen was Salumu zesmaal betrokken. Het eerste jaar was hij nog uitgeleend aan Leuven Bears en de jongste vijf seizoenen baskette hij in het buitenland. Hongerig blikt Salumu, de enige Belg die al de MVP-onderscheiding van

Lees meer »

LIVEBLOG TITELSTRIJD. “Cercle is een sterke ploeg”: geschorste Nicky Hayen kijkt uit naar duel tegen stadsgenoot

Net als vorig jaar zal de titelstrijd pas op de slotspeeldag beslist worden. Met Club Brugge, Union en Anderlecht zijn er nog drie kandidaten. Al heeft blauw-zwart wel een serieuze streep voor. Met een punt tegen Cercle is het zondag áltijd kampioen. HLN zit in het spoor van de drie titelpretendenten. Vandaag spreken de trainers met de pers. Het nieuws,

Lees meer »

LIVEBLOG TITELSTRIJD. Niet enkel Hayen, ook Riemer geschorst voor slotspeeldag

Net als vorig jaar zal de titel pas op de slotspeeldag beslist worden. Met Club Brugge, Union en Anderlecht zijn er nog drie kandidaten. Al heeft blauw-zwart wel een serieuze streep voor. Met een punt tegen Cercle is het zondag áltijd kampioen. HLN zit ook deze week in het spoor van de drie titelpretendenten. Het laatste nieuws, de opmerkelijkste beelden

Lees meer »