Olieprijzen op hoogste niveau in half jaar

De prijzen van ruwe olie zijn vrijdag naar het hoogste peil sinds oktober gestegen, in reactie op een mogelijke vergeldingsaanval van Iran tegen Israël. 

Meer krantenkoppen in België

Opnieuw tegenslag voor nieuw stadion Club Brugge: parkeerverordening van de stad geschorst

De Raad van State schorst de parkeerverordening van de stad Brugge die nodig is voor de bouw van het nieuwe voetbalstadion. Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir moet de komende weken beslissen of het project een nieuwe omgevingsvergunning krijgt. De gevolgen van de schorsing worden nu onderzocht.
The post Opnieuw tegenslag voor nieuw stadion Club Brugge: parkeerverordening van de

Lees meer »

FACTCHECK. Is ‘The Blob Anomaly’ een buitenaards wezen, zeemonster of geheim overheidsprogramma?

Sociale media zoals TikTok staan vol met video’s over ‘The Blob’. Dat mysterieus, groot en golvend patroon tussen de zuidwestkust van Afrika en Antarctica is te zien op de weerkaarten van de app Ventusky. En uiteraard doen er bij online creators heel wat speculaties de ronde over de oorsprong van dit vreemde fenomeen. Van UFO’s en zeemonsters tot een geheime

Lees meer »

Rode Kruis-Vlaanderen krijgt rechtspersoonlijkheid

Rode Kruis-Vlaanderen heeft voortaan rechtspersoonlijkheid. Dat is het gevolg van een decreet dat recent unaniem is goedgekeurd in het Vlaams Parlement. Die decretale verankering versterkt de samenwerking tussen Rode Kruis-Vlaanderen en de Vlaamse overheid, wat belangrijk kan zijn tegen de achtergrond van toenemende dreiging van conflicten en rampen.

Lees meer »

De man achter de graffitikoppen van de Rode Duivels: “De Bruyne kostte de meeste moeite. Ineens was hij van kapsel veranderd”

Carrasco onder een brug in Vilvoorde, De Bruyne tegen een blinde muur in Drongen en Vertonghen op de gevel van een sporthal in Tielrode: de EK-selectie van bondscoach Tedesco werd opgeluisterd met prachtige graffitibeelden. Werk van Thomas Daem (40) en zijn collectief PNCHR (‘puncheur’) dat tot nu vooral naam maakte met karakterkoppen van coureurs. “Toen we nog illegaal werkten, knepen

Lees meer »

Nu Linda Mertens back in business is: heerst er concurrentiestrijd in de ‘Regi family’? Dit is wat Pauline Slangen erover kwijt wil

Onder de vleugels van Regi Penxten drukt Pauline Slangen (22) almaar meer haar stempel. Gewapend met een nieuwe single en vanaf nu ook een nieuwe VTM GO-reeks blikt ze vooruit naar de zomer van haar leven. “We hebben net onze eerste try-out van de nieuwe Regi Live-show erop zitten”, vertelt ze fier. Hoe die verliep? En hoe de sfeer in

Lees meer »

Bezoekers van de Lieteberg in Zutendaal wandelen volgende zomer met smartphone door hologrammen van levensgrote dieren

Naar aanleiding van de Week van de Biodiversiteit is er in het Bezoekerscentrum van de Lieteberg in Zutendaal een voorproefje gegeven van het nieuwe Belevingscentrum Biodiversiteit. Daarin zal te zien zijn welke planten en dieren er in het Nationaal Park Hoge Kempen leven, onder meer met hologrammen. De Lieteberg werkt daarvoor samen met AlfaVision, dat bedrijf viel eerder al in

Lees meer »

Bekende Kortrijkse oud-VTI-leraar en oud-KVK-medewerker Ivan Tytgat (92) overleden

In het AZ Groeninge is vorige zaterdag de bekende Kortrijkse oud-VTI-leraar Ivan Tytgat op 92-jarige leeftijd overleden. Hij was ook vele jaren medewerker op KV Kortrijk en was ook op diverse andere terreinen actief. “Mijn vader was bijzonder ondernemend, hij zat werkelijk nooit stil”, zegt zoon Hans Tytgat, de eerste directeur van de regionale zender WTV. Einde maart mocht hij

Lees meer »