Nergens zonder weg in Schaarbeek

22:00 Verdwalend in eigen land kijkt Rik Van Puymbroeck naar wat verwondert en soms overdondert. 

Meer krantenkoppen in België

Goud voor Luc Denecker en Erna Sinnaeve

Luc Denecker (71) en Erna Sinnaeve (71) gaven elkaar 50 geleden op 3 mei 1974 het jawoord in de kerk van Ichtegem. Hun gouden huwelijk werd gevierd in intieme kring in gezelschap van hun dochter Evelien, samen met haar man Kevin Maelbrancke en hun zoon Benny samen met zijn vrouw Daisy Meyers. Ook de vier
The post Goud voor

Lees meer »

VK Langemark-Poelkapelle maakt promotiedroom waar: “De opluchting is heel groot”

Na het eindrondetrauma van vorig jaar kon VK Langemark-Poelkapelle dit keer wel de poort naar derde provinciale openbeuken. De vice-kampioen uit 4D schakelde eerste KSV Oostkamp B uit en verloor daarna nipt van KM Torhout B, maar heeft de promotie toch beet.
The post VK Langemark-Poelkapelle maakt promotiedroom waar: “De opluchting is heel groot” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gecrashte helikopter Iraanse president gevonden door reddingsteams, onduidelijkheid over lot inzittenden

Volgens de Iraanse staatstelevisie zou de neergestorte helikopter, met aan boord Iraans president Ebrahim Raisi en minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amir-Abdollahian, zijn teruggevonden door reddingswerkers. Die zouden contact hebben gelegd met een passagier en een lid van de bemanning. Over de toestand van de inzittenden is momenteel nog niet geweten. De helikopter stortte neer in bergachtig gebied in het

Lees meer »

Nieuw rapport toont aanhoudende uitbuiting bij Shein: 75-urige werkweken en zelfs tieners aan het werk

De Chinese webwinkel Shein beloofde vorig jaar om de lange werktijden in haar toeleveringsketen aan te pakken. Maar een nieuw rapport toont aan dat werknemers in sommige fabrieken die aan Shein leveren nog steeds 75 uur per week werken. Dit blijkt uit een onderzoek van Public Eye, een Zwitserse mensenrechtenorganisatie die in 2021 voor het eerst de onmenselijke omstandigheden aan

Lees meer »

LIVEBLOG CERCLE-UNION (13u30). Bezoekers zonder Lazare en Machida

Speelt Anderlecht later vandaag voor de titel? Dan mag Union eerder op de dag niet winnen van Cercle Brugge. Alleen bij een zege houden de Unionisten hun kansen op de landstitel gaaf, maar ze hebben het niet meer in eigen hand. De Vereniging wil nog een laatste keer schitteren voor eigen volk. Volg het hier live op de voet.

Lees meer »

Een lichtje, een piep, een trilling of automatische begrenzing: vanaf juli moet onze auto vertellen dat we te snel rijden

Als je sneller rijdt dan toegelaten, zal je binnenkort een waarschuwing krijgen. Vanaf 7 juli moet elke nieuw verkochte auto uitgerust zijn met een systeem van ‘intelligente snelheidsassistentie’. Op basis van gps-gegevens en camerabeelden kan het systeem opmerken of je sneller dan de toegestane snelheid rijdt en je daar op verschillende manieren op wijzen.

Lees meer »

Feest voor twaalf eerstecommunicanten in Madonna

Op zaterdag 11 mei was het feest voor twaalf eerstecommunicanten in de kerk van Madonna. Op de foto zien we Amy Bouckaert, Reinout Cappoen, Emilla Debruyne, Tiebo Depuydt, Lize De Rudder, Mathis De Sutter, Julie Dupon, Eléonore Noyelle, Tuur Schotte, Eli Vandenbroucke, Tibo Van Insberghe en Ellis Verbrugghe samen met de catechisten Heidi Desmedt en
The post Feest voor

Lees meer »

Beatrix had precies een blauw oog, Elizabeth leek ‘op haar honden’, en Charles staat in het rood: waarom portretten van royals vaak omstreden zijn

Koning Charles heeft zijn eigen schilderij gekregen. Het is… speciaal. Drie jaar is eraan gewerkt, twee meter is het hoog en het is heel, heel rood. De reacties zijn gemengd, wat vaker voorkomt. Ook het portret van koningin Beatrix was destijds omstreden. En Queen Elizabeth werd ermee uitgelachen. Kunsthistoricus Stefan Vidts legt uit waarom portretten van royals zelden heel waarheidsgetrouw

Lees meer »