Na snoeiharde kritiek op slechte organisatie The Barn grijpt Rock Werchter in: “Voorkant tent blijft altijd open”

Na de storm aan kritiek op de slechte organisatie van The Barn op de weide van Rock Werchter, kondigt het festival ingrijpende maatregelen aan. Vorig jaar liepen de frustratie hoog op bij festivalgangers die onder meer het optreden van top-dj Charlotte de Witte misten, omdat de tent al ruim op voorhand werd afgesloten wegens helemaal vol. 

Meer krantenkoppen in België

Weduwe van trucker Gheorghe spreekt voor het eerst na aanslag met rioolrooster: “Ik schreeuwde, maar hij hoorde me niet meer”

“Ze hebben hem vermoord. Opzettelijk. En mij hebben ze in één klap ook vernietigd.” Aan het woord is Maria Godja (39), de verloofde van de trucker die vrijdagnacht stierf nadat jongeren een riooldeksel van op een brug in zijn cabine slingerden. Zij zat als passagier naast hem en doet voor het eerst haar verhaal. Over haar verloofde Gheorghe. En over

Lees meer »

Vader kan dochtertje net op tijd redden wanneer ze uit buggy valt

Een papa met geweldige reflexen heeft zaterdag zijn dochtertje net op tijd gevangen toen ze uit de buggy viel. De man was het anderhalf jaar oude meisje eten aan het geven toen ze plots haar evenwicht verloor. Door de snelle reactie van haar vader viel ze net niet op de grond én bleef zelfs haar eetkommetje heel.

Lees meer »

‘Miskend’ uitvinder Gustaaf Beckers heeft plein in zijn dorp bij Laakdal: “Hij werd razend als hij zag dat anderen met zijn ideeën gingen lopen”

Precies honderd jaar na zijn geboorte heeft de jarenlang miskende uitvinder Gustaaf – Staf – Beckers in zijn dorp Groot-Vorst (Laakdal) een plein gekregen. Gerechtigheid is daarmee eindelijk geschied. Beckers is allicht de échte uitvinder van de revolutionaire wankelmotor en niet zijn Duitse ‘rivaal’ Felix Wankel. “Natuurlijk zijn we erg trots”, zegt zijn zoon Jan Beckers. “Mijn vader zou het

Lees meer »

Brusselaars spreken meer en beter Nederlands

Het Nederlands als oorspronkelijke thuistaal wint terrein in Brussel, blijkt uit de nieuwste Taalbarometer van de Vrije Universiteit Brussel (VUB). Ook blijkt dat een op de tien Brusselaars geen Nederlands, Frans of Engels spreekt.

Lees meer »

Eerste gesprek met de winnaar van ‘De mol’, die met 24.160 euro naar huis mag: “Elk vrij moment studeerde ik samenvattingen”

Bernard Balcaen (33) mocht dankzij ‘De mol’ met Lukaku voetballen en zag zo tot zijn eigen verbijstering een jeugddroom uitkomen. Maar de leerkracht lager onderwijs is, als indrukwekkende winnaar, ook in één klap 24.160 euro rijker. Een mooi bedrag, waar hij niet alleen domme plannen mee heeft, vertelt hij in een eerste gesprek.

Lees meer »

PORTRET. Wie is Joost Klein écht? “Ik laat me de mond niet snoeren, zeker niet door mensen met geld”

Geen Joost Klein vanavond tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival. De ‘Europapa’-zanger wordt ervan verdacht een medewerkster van het muziekfestival bedreigd te hebben. Maar wie is de excentrieke, rebellerende zanger eigenlijk echt? Hij is niet voor niets de beste vriend van Acid, de Vlaamse YouTuber waar uw kind gek op is: ze schoppen graag tegen schenen en worden meestal niet

Lees meer »

Acht kinderen vieren hun eerste communie in Bikschote

Op zaterdag 11 mei vierden acht kinderen hun eerste communie in de kerk van Bikschote. Op de foto zien we vooraan de communicanten Seppe Quaegebeur, Célestine Verhelst, Laurien Depestele, Emma Espeel, Daehan Castillo, Achille Sarrazin, Amelie Dewilde en Mathis Corneillie. Zij worden geruggensteund door priester Matthias Noë, schooldirecteur Martine Plouvier, Claudine Delalleau, Chantal Deweerdt, Annelies
The post Acht kinderen

Lees meer »