Minderjarige opgepakt in onderzoek naar dreiging in middelbare scholen

Het parket van Charleroi laat vrijdag weten dat een minderjarige is opgepakt in het kader van het onderzoek naar de terreurdreiging tegen middelbare scholen.

 

Meer krantenkoppen in België

Quiz – Hoe goed ken jij Jabbeke?

Hoe goed ben jij op de hoogte van het reilen en zeilen in Jabbeke? Wat weet je van Constant Permeke? Ken je sportminnend Jabbeke? Dronk je ook nog een pint in De Tijger? Waag dan je kans in deze op en top Jabbeekse quiz. Veel succes!
The post Quiz – Hoe goed ken jij Jabbeke? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Twee fietsers gewond na valpartijen in Torhout

Bij twee ongevallen in Torhout zijn twee fietsers gewond geraakt nadat ze ten val kwamen. Een 85-jarige vrouw raakte daarbij zelfs zwaarder gewond, maar verkeerde gelukkig niet in levensgevaar.
The post Twee fietsers gewond na valpartijen in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

Chris Janssens (Vlaams Belang) bij Luk Alloo: “Beste wat holebi-organisaties kunnen doen voor emancipatie is ophouden met bestaan”

Elke dag tot aan de verkiezingen brengt televisiemaker Luk Alloo een gesprek met een bekende politicus die een parlementszetel ambieert. Vandaag: Chris Janssens van Vlaams Belang. Volgens hem is Vlaams Belang nog de enige geloofwaardige partij en hij onthult dat hij een klein links kantje heeft. “Het enige linkse aan mij zijn mijn twee linkerhanden.”

Lees meer »

Opnieuw Strafstudie op het Nelson Mandelaplein: “Het zal weer serieus knallen worden”

Het muziekfestival Strafstudie vindt voor het tweede jaar op rij plaats op het Nelson Mandelaplein tijdens de Sinksenfeesten. Het festival, dat zijn vierde editie viert, belooft opnieuw onvergetelijk te worden voor liefhebbers van retro, house en techno.
The post Opnieuw Strafstudie op het Nelson Mandelaplein: “Het zal weer serieus knallen worden” appeared first on KW.be.

Lees meer »

De Winkelse Stappers vieren hun dertigjarig bestaan: “Dit jaar pakken we uit met zeven wandelingen”

De Winkelse Stappers bestaan dertig jaar. De wandelvereniging organiseert dit jaar zeven wandelingen. Na de Lentetocht werd de verjaardag gevierd met een receptie, nu kijkt het bestuur al uit naar een volgende wandeling op maandag 27 mei.
The post De Winkelse Stappers vieren hun dertigjarig bestaan: “Dit jaar pakken we uit met zeven wandelingen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gemeenten luisteren naar bewoners De Vijfwegen en nemen verschillende veiligheidsmaatregelen

Zowel de gemeente Moorslede als de gemeente Wervik investeren elk in de veiligheid op het gehucht De Vijfwegen. Daar luidden de bewoners de alarmbel nadat er in de bocht op het kruispunt van de Geluwestraat met de Oude Ieperstraat verschillende ongevallen gebeurden de alarmbel. “De vangrail is zelf nog iets langer dan voordien.”
The post Gemeenten luisteren naar bewoners

Lees meer »

Greenpeace: “Vervuilende industrie krijgt 4,4 miljard euro overheidssteun per jaar in ons land”

Volgens een rapport van Greenpeace gaat in ons land minstens 4,4 miljard euro aan subsidies naar de meest vervuilende bedrijven. Alleen al drie van de grootste industriële spelers ontvangen volgens de milieuorganisatie samen ruim een miljard euro steun. Bovendien zouden ze tot 95 keer minder accijnzen betalen op stroom dan een gemiddeld gezin. “En dat terwijl hun uitstoot nauwelijks afneemt.”

Lees meer »