Mildere straf voor Tieltenaar die partner tegen kasten gooide en probeerde te wurgen

Een 56-jarige Tieltenaar heeft voor de Brugse rechtbank acht maanden voorwaardelijke celstraf gekregen voor partnergeweld. Bij verstek was die straf nog effectief, maar D.D. tekende verzet aan.

D.D. en het slachtoffer leerden elkaar in de zomer van 2022 kennen in de psychiatrie. De 64-jarige vrouw trok bij hem in, maar al na een maand liep het fout. Tijdens een hoogoplopende discussie ontplofte D.D. en gooide de Tieltenaar zijn partner tegen de kasten en op de grond. Hij probeerde haar ook te wurgen en trok haar bij de haren.

Drank- en agressieprobleem

Het slachtoffer hield vol dat ze door de feiten een gescheurde pees in de schouder opliep, maar de rechtbank achtte dit niet bewezen. In haar verhoor maakte de vrouw immers geen melding van pijn aan de schouder. De beklaagde kampt met een drank- en agressieprobleem en werd al zes keer veroordeeld voor de politierechtbank.

D. kwam niet opdagen voor zijn proces en kreeg acht maanden effectieve celstraf opgelegd. Maar hij tekende verzet aan waarna de rechtbank zijn straf omzette in een voorwaardelijke. De man kreeg onder meer een alcoholverbod en moet ook in therapie. (AFr)

The post Mildere straf voor Tieltenaar die partner tegen kasten gooide en probeerde te wurgen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Man krijgt enkelband nadat buur sterft tijdens ruzie in De Panne

De 60-jarige man uit De Panne, die vorig weekend werd opgepakt nadat zijn bejaarde buurman overleed tijdens een ruzie, is vrijgelaten uit de cel. Hij krijgt wel een enkelband en blijft onder elektronisch toezicht in het huis van zijn moeder. Dat wil zeggen dat hij het huis niet mag verlaten. De verdachte ontkent dat hij zijn buurman heeft aangeraakt.

Lees meer »

Pas bekroond als onderneemster van het jaar, maar nu voor de rechter gedaagd

Tientallen huishoudhulpen verzamelen donderdagochtend aan de arbeidsrechtbank in Hasselt. Daar beginnen de vakbonden een rechtszaak omdat Het Poetsbureau – dat duizenden mensen tewerkstelt – zijn huishoudhulpen te weinig zou betalen. Dat terwijl oprichtster Elly Huysmans vorige week nog door koningin Mathilde werd bekroond als “vrouwelijke onderneemster van het jaar”.

Lees meer »

Voormalig Club-speler en Cercle-coach Lorenzo Staelens over ‘Brugse derby van de eeuw’: “Een zeer moeilijke match voor Club”

Zondagavond valt met een hoogst interessante Brugse derby het doek over de Champions’ Play-offs: Club heeft aan een gelijkspel voldoende om de landskampioen te pakken en Cercle maakt nog kans op Europees voetbal. Zo’n ‘scone’ Club-Cercle maakte ex-Club-speler en ex-Cercle-coach Lorenzo Staelens in zijn indrukwekkende carrière nooit mee. “Mooier kan toch niet?”
The post Voormalig Club-speler en Cercle-coach Lorenzo

Lees meer »

ONS RAPPORT. “Hij maakte meer verkeerde beslissingen dan in hele play-offs”: vijf buizen bij Anderlecht, vijf uitblinkers bij Club

Club Brugge ging winnen op het veld van Anderlecht, dat na een povere prestatie in de levensbelangrijke wedstrijd liefst vijf buizen krijgt in ons rapport. “Hij was offensief een non-factor.” In het winnende kamp betere noteringen: “Zou Club hem toch niet nog een contract voor één seizoen aanbieden?” Ontdek hieronder ons rapport.

Lees meer »

Recreatief Skeeleren met De Kangarooz in Heule

Onder het motto ‘samen uit, samen thuis’ skeeleren de Kortrijkse Kangorooz gezwind van april tot eind september door Heule en omstreken. Wie hetremmenonder de knie heeft mag mee op de openbare weg. Dit is een basisvereiste. De Kangarooz verzamelen elke woensdag om 19 uur 30 op het Lagaeplein in Heule. Daar starten ze op de
The post Recreatief Skeeleren

Lees meer »

Oostkamp haalt het van Avanti Brugge in heenwedstrijd play-offs en neemt zo optie op titel in Top Division Two

In de heenwedstrijd van de finale van de play-offs in TDM2 nam Oostkamp zaterdagavond de maat van de buren van Avanti Brugge (101-90). Zegezeker zijn ze daardoor nog niet. Maandag volgt al de terugwedstrijd.
The post Oostkamp haalt het van Avanti Brugge in heenwedstrijd play-offs en neemt zo optie op titel in Top Division Two appeared first on KW.be.

Lees meer »

De (ervarings)deskundige die mensen met geld wakker wil schudden: “Je kunt een Sportpaleis vullen met baby’s en peuters die in armoede leven”

Armoedeporno. Zo omschreef hij het tv-programma waarin Natalia en Astrid Coppens van een minder gefortuneerd leven proefden. Tim ’S Jongers (42) heeft dan ook recht van spreken. Hij leefde zelf jarenlang in armoede. Vandaag weegt de Vlaming in Nederland mee op het armoedebeleid. En schopt hij “mensen met geld” een geweten met een boek waar je stil van wordt.

Lees meer »

Muzikanten van Prince toeren als ‘Celebrating Prince feat. former members of the NPG’ én komen met show niet enkel naar Antwerpen, maar ook naar… SILT in Middelkerke

De vroegere muzikanten van Prince komen naar ons land. Ze toeren onder de naam ‘Celebrating Prince feat. former members of the NPG’ en bezoeken begin juli maar twee keer België. Op maandagavond 8 juli treden ze op in IKON Antwerpen en op dinsdagavond 9 juli staan ze vanaf 20.30 uur op het podium van SILT in Middelkerke.
The post

Lees meer »