LIVE BURNLEY-BRIGHTON (16u). Halen Vincent Kompany en co een broodnodige zege tegen Brighton?

Het Burnley van Vincent Kompany is gebrand op een overwinning tegen het Brighton & Hove Albion van Roberto De Zerbi. Bij verlies kan Burnley gedeeltelijk laatste komen. Brighton, dat vorig weekend met 0-3 verloor van Arsenal, moet de wedstrijd op Turf Moor winnen om in de running te blijven voor Europees voetbal. Kunnen The Clarets hun broodnodige zege eindelijk binnenhalen? Volg het hier! 

Meer krantenkoppen in België

China houdt militaire oefeningen met raketten en tientallen jets rond Taiwan na inhuldiging nieuwe president

China is met militaire manoeuvres gestart in de buurt van Taiwan, 3 dagen na de inhuldiging van de nieuwe president Lai Ching-te op het eiland. Dat meldt het Chinese staatspersagentschap Xinhua. China zou daarbij tientallen gevechtsvliegtuigen en raketten ingezet hebben. Taiwan noemt de Chinese oefeningen een "irrationele provocatie", voor China is het een "waarschuwing" voor de "separatistische daden" van Taiwan.

Lees meer »

Brandstichting in verlaten loods in Nieuwpoort

In de Pieter Deswartelaan in Nieuwpoort werd maandagmiddag een brand opgemerkt in een verlaten loods. Het gaat om brandstichting. De politie onderzoekt de feiten.
The post Brandstichting in verlaten loods in Nieuwpoort appeared first on KW.be.

Lees meer »

Als artificiële intelligentie té echt is: bedrijf achter ChatGPT door het stof na klacht van Scarlett Johansson

OpenAI-baas Sam Altman moet voor de zoveelste keer door het stof, deze keer nadat zijn bedrijf de stem van actrice Scarlett Johansson ‘trukeerde’. Ook intern rommelt het: tal van veiligheidsexperts gaven er de voorbije dagen de brui aan: “We investeren blijkbaar liever in hippe AI-toepassingen, dan in manieren om artificiële intelligentie veilig te houden”, verwijten ze het bedrijf.

Lees meer »

De beelden die fans Club nog deden huiveren: “Vreemd dat de videoref Lardot nog naar het scherm liet gaan”

De voet van Da Silva Lopes (rugnummer 22) nét buitenspel. Door scheidsrechter Lardot na een minutenlange interventie beoordeeld. Zeven minuten voor tijd leek de middenvelder er nochtans 0-1 van gemaakt te hebben voor Cercle Brugge. De bal net achter de lijn. Ongezien Brugs titelscenario. Maar uiteindelijk wel een volledig reglementair, zo luidt het oordeel van onze huisref Tim Pots: “Het

Lees meer »

Eerste fase stadsproject LOOF gaat van start: Fietspad doorheen site afgesloten

Door de start van de werken aan het nieuwe groene stadsproject LOOF is sinds deze week het fietspad dat de Loofstraat verbindt met de Doorniksewijk en de ‘Lof.Kapel’ afgesloten worden voor fietsers en wandelaars. Het Wolvenpad naast de site blijft open voor gebruik.
The post Eerste fase stadsproject LOOF gaat van start: Fietspad doorheen site afgesloten appeared first on

Lees meer »

“Als je kiest voor spelers die in vorm zijn, hoe kan je Vanaken dan niet meenemen?”: ‘Deviltime’ verrast over keuze Vermeeren

Geen Batshuayi, maar ook geen Vanaken in de EK-selectie van de Rode Duivels. Vooral het ontbreken van de tweevoudige Gouden Schoen, dé uitblinker van de Champions’ Play-offs, ten voordele van Arthur Vermeeren vinden onze analisten in ‘Deviltime’ onbegrijpelijk. Marc Degryse: “Hoezo, Vermeeren kan ervaring opdoen? Het EK is nú! Heel bizar”.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Zondag wordt er beslist over de titel. Maar de coaches van Club en Anderlecht mogen allebei niet in de dug-out door een schorsing.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Betalen singles echt meer erfbelasting? Hoe zit dat nu juist?

"Singles betalen tot 4 keer meer erfbelasting dan mensen die in een relatie zitten." Dat zei Vlaams Parlementslid Maurits Vande Reyde (Open VLD) in De Zevende Dag. Dat klopt niet. Het bedrag dat je moet betalen hangt niet af van of je single bent of niet, maar of je erft van een alleenstaande zonder kinderen of partner. En in dat

Lees meer »

Tibaut Vandelannoote pakt Vlaamse titel op de 800 meter

Tibaut Vandelannoote (AC Hoppeland) liep in Kortrijk naar de Vlaamse titel op de 800 meter. Het werd een spannende race waarin hij pas in de slotmeters voorbij Ruben Cornelus (Olympic Brugge) ging.
The post Tibaut Vandelannoote pakt Vlaamse titel op de 800 meter appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVEBLOG RONDE VAN NOORWEGEN. “Misschien niet genoeg klimmer, misschien verbaas ik mezelf”: behoudt Nys leiderstrui in koninginnenrit?

Vandaag staat de koninginnenrit van de Ronde van Noorwegen op het programma. De klim naar aankomstplaats Gullingen is 5,5 km lang met een gemiddelde van 8,8%. Het stijgingspercentage is vrij egaal. Kan Thibau Nys zijn leiderstrui behouden en mengt Wout van Aert zich in de debatten? Volg alle actie op de voet via onderstaande liveblog.

Lees meer »

Naakte man doodt jogster in park in Zwitserland

Een naakte man heeft dinsdagavond volgens de Zwitserse politie verscheidene mensen in een park aangevallen en daarbij een joggende vrouw gedood. De politie van het kanton Zürich deelde woensdag mee dat een andere persoon lichtgewond raakte bij het incident.

Lees meer »