KIJK. Rusland beweert succesvolle testlancering van intercontinentale ballistische raket te hebben uitgevoerd

Het Russische ministerie van Defensie zegt dat het een geslaagde testlancering van een intercontinentale ballistische raket heeft uitgevoerd op het raketlanceerplatform Kapustin Yar in de zuidelijke regio Astrakhan. Bovenstaande beelden circuleren op X en zouden de testlancering tonen, maar konden nog niet onafhankelijk geverifieerd worden. 

Meer krantenkoppen in België

Britse prinses Kate lanceert nieuw project: “Nog altijd ruimte en privacy nodig om te herstellen”

De Britse prinses Kate is de drijvende kracht achter een nieuw rapport dat bedrijven oproept om gezinsvriendelijker te werken. Dat melden Britse media. Volgens bronnen in het koninklijk paleis mag die bekendmaking echter niet geïnterpreteerd worden als een terugkeer van de prinses in de openbaarheid: Kate herstelt nog steeds van haar behandeling voor kanker.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Poetin en Zelensky: geen ‘olympische’ wapenstilstand – Doden bij Russische luchtaanval op Charkiv

Het Westen is “met vuur aan het spelen” en dat zal “niet onbeantwoord blijven”. Dat heeft Moskou gezegd naar aanleiding van de Oekraïense luchtaanvallen van afgelopen nacht. Volgens Rusland werden daarbij westerse wapens gebruikt. Zowel Rusland als Oekraïne zien weinig in een wapenbestand tijdens de Olympische Spelen. De Franse president Emmanuel Macron had opgeroepen tot een wereldwijd staakt-het-vuren tijdens het

Lees meer »

“Charkiv wordt van aardbodem geveegd en hij zingt liedjes”: Amerikaanse buitenlandminister onder vuur door gitaaroptreden in Kiev

Het gitaaroptreden dat de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken (62) eerder deze week gaf in een nachtclub in Kiev lijkt zijn doel volledig te hebben gemist. Hoewel Blinken een gevoelige snaar wou raken bij de Oekraïners, is het optreden bij velen in het verkeerde keelgat geschoten. “Charkiv wordt van de aardbodem geveegd en hij zingt liedjes”, klinkt het

Lees meer »

Bart Deleu is koning bij Sint-Sebastiaan Geluveld

Op hun terrein op het kasteeldomein van Geluveld kwamen vijftien schutters samen om de traditionele koningsschieting van de Koninklijke Schuttersgilde Sint-Sebastiaan Geluveld af te werken op woensdag 1 mei. Het duurde heel lang voor de koning bekend werd, want pas in de vijftiende ronde kon Bart Deleu de allerhoogste prijs naar beneden halen en mocht
The post Bart Deleu

Lees meer »

WEERBERICHT. Vanavond opnieuw intense (onweers)buien verwacht

Er komt maar geen einde aan het kwakkelweer. Hoewel het vandaag wisselend bewolkt wordt met soms mooie opklaringen en stapelwolken, ontstaan er later op de dag ook weer onweersbuien. In het westen van het land daarentegen blijft het nog steeds droger. “Het ziet er heel zonnig uit, vooral aan zee”, legt onze weervrouw Jill Peeters uit. Tijdens de onweersbuien kan

Lees meer »

Inbrekers stelen peperdure handtassen en juwelen uit villa van chirurg: “Ze moeten op sociale media gezien hebben dat we weg waren”

Dieven hebben zaterdagnacht ingebroken in de rijwoning van de plastische chirurg Philippe Brewaeys in Antwerpen. Ze manipuleerden het alarmsysteem en geraakten via het dak binnen. De buit: juwelen en designer handtassen. Wellicht zagen de daders op sociale media dat het koppel op reis was. “Ik stop ermee. Ook mensen met slechte bedoelingen kijken mee”, zegt de doktersvrouw.

Lees meer »