Khloe Kardashian overspoeld met steunbetuigingen na overlijden O.J. Simpson: “We weten dat dit je biologische vader is, veel sterkte”

De sociale mediakanalen van Khloé Kardashian (39) worden overspoeld met steunbetuigingen na het overlijden van O.J. Simpson. Dit komt door langdurige complottheorieën die beweren dat zij de biologische dochter is van het beruchte Amerikaanse figuur. 

Meer krantenkoppen in België

“Man verscheen met mes in mijn hotelkamer”: hoofdverdachte in zaak-Maddie McCann staat opnieuw terecht in verkrachtingsproces

Een vrouw die Christian Brückner, de hoofdverdachte van de verdwijning van Madeleine McCann, beschuldigt van verkrachting, verklaarde tijdens de rechtszaak “dat ze in haar hotelkamer werd aangevallen door een man met een mes”. Brückner wordt beschuldigd van drie aanklachten van verkrachting en twee van seksueel misbruik tijdens zijn lopende proces in Braunschweig, Duitsland.

Lees meer »

Belgische vloot wordt met uniek datasysteem uitgerust om klimaat- en milieuvriendelijker te worden

In droogdok Gardec in Zeebrugge werd vrijdag een vaartuig binnengereden, de Z.26 Avanti, voor een heel bijzonder onderhoud. De romp wordt uitgerust met een snelheidsmeter en later krijgt ook de schroef een torsiemeter. Beide moeten data opleveren waarmee onderzoekers, reders en scheepswerven de shift naar energiezuinigere vaartuigen met minder of geen fossiele brandstoffen kunnen versnellen. Deze data vormt de nieuwste

Lees meer »

Raad voor Vergunningsbetwistingen vernietigt vergunning voor windmolens in Pittem: “Hopelijk was dit de laatste veldslag”

Op Pittemberg is Luminus gestart met het opruimen van het steenpuin dat de windmolenbouwer er eind november zelf legde. Dat puin diende voor de grondwerken voor de bouw van een windturbine, maar het gemeentebestuur stapte naar de Raad voor Vergunningsbetwistingen en die liet de werken quasi meteen stil te leggen. Die Raad heeft nu de omgevingsvergunning vernietigd.
The post

Lees meer »

LIVEBLOG GIRO. Wie toont zich de beste in ‘muurtjesetappe’?

Heuveltje op, heuveltje af. Rit twaalf in deze Giro is wat Italianen maar al te graag een ‘tapa dei muri’ – vrij vertaald: een etappe over de muren – noemen. De top van de Monte Giove, een onregelmatig klimmetje met stroken tot 20 procent, ligt op 9,3 kilometer van de finish. Wie pakt de ritzege? Volg het in onderstaande liveblog.

Lees meer »

Voka wil aantal nachttransporten in Antwerpse haven verdubbelen

Werkgeversorganisatie Voka wil dat er meer nachttransporten mogelijk zijn in de Antwerpse haven. Ze roept bedrijven buiten de haven op om mee in het project te stappen, omdat chauffeurs anders voor een gesloten poort staan. “Momenteel zit het aandeel rond de 12 procent, maar we willen dat percentage minstens verdubbelen”, zegt Stephan Vanfraechem, algemeen directeur van havenkoepel Alfaport Voka.

Lees meer »

Uitzonderlijk zware ochtendspits door regenweer: al 360 kilometer file op Vlaamse hoofdwegen

Door het natte weer verloopt het verkeer op de Vlaamse wegen donderdagochtend trager dan normaal, met als gevolg een drukke ochtendspits en een cijfer op de filebarometer dat boven de 300 kilometer uitstijgt. “Toch zijn er deze ochtend weinig incidenten of ongevallen gebeurd die het verkeer kunnen hinderen”, zegt Peter Bruyninckx, woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum.

Lees meer »

“Strengste asielbeleid ooit” en 130 km/u op snelwegen in Nederlands regeerakkoord: “De zon gaat weer schijnen”

De Nederlandse regering wil met haar akkoord getiteld ‘Hoop, lef en trots’ een “stabiel Nederland” leiden. De vier partijleiders van PVV, VVD, NSC en BBB sloten kort na middernacht een definitief akkoord, waardoor het rechtse kabinet er nu officieel komt. De partijen willen onder meer een maximumsnelheid van 130 kilometer per uur op de snelwegen toelaten. Daarnaast komt er een

Lees meer »