Italiaanse modeontwerper Roberto Cavalli op 83-jarige leeftijd overleden

De Italiaanse modeontwerper Roberto Cavalli is vrijdag op 83-jarige leeftijd overleden. Dat melden Italiaanse media. Cavalli was populair bij de sterren en stond bekend voor zijn flamboyante prints, kleding versierd met kristallen en leren jasjes. 

Meer krantenkoppen in België

Boer Stijn (34) en z’n collega’s ‘danken’ N-VA met eigen verkiezingsborden: “We plaatsen ze in heel West-Vlaanderen”

“Dank u N-VA.” Met cynische verkiezingsborden op het West-Vlaamse platteland nemen boeren de partij van hun zelfverklaarde kwelduivel in het vizier. “Het is een heksenjacht geworden”, reageert lijsttrekker Jean-Marie Dedecker.
The post Boer Stijn (34) en z’n collega’s ‘danken’ N-VA met eigen verkiezingsborden: “We plaatsen ze in heel West-Vlaanderen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jongeren betrokken bij steekpartij zitten samen in zorgcentrum: “Ze waren al langer in conflict”

Aan een bushalte in de buurt van het Spectrumcollege in Lummen is maandag een 19-jarige jongeman neergestoken. Het slachtoffer raakte zwaargewond, maar verkeert niet in levensgevaar. De twee jongeren zitten samen in het Orthopedagogisch Centrum Sint-Ferdinand in Lummen. “Ondanks hun conflict bleven elkaar opzoeken”, klinkt het. “Helaas is dat vandaag uit de hand gelopen.”

Lees meer »

Een campagne in de schaduw van de oorlog

De eerste uitzending van Terzake in het kader van KIES24 bood gisteren meteen een pittig debat tussen N-VA-kopstuk Theo Francken en PVDA-voorzitter Raoul Hedebouw, over de rol van Defensie, over de financiering van dat departement en over het thema van de ‘internationale veiligheid’. Een politiek debat dat door het gebruik van een klokje, dat de spreektijd van de sprekers in

Lees meer »

Brits parlementair rapport suggereert smartphoneverbod onder 16 jaar: “Snel actie of nog kinderen lopen gevaar”

De volgende Britse regering moet een verbod op smartphones voor jongeren onder de zestien jaar overwegen. Dat is de opvallendste conclusie uit een rapport van de onderwijscommissie van het Britse Lagerhuis. Het rapport is van mening dat te veel schermtijd schadelijk is voor zowel het mentale als fysieke welbevinden van jongeren. “Als er niet snel actie wordt ondernomen, zullen nog

Lees meer »

De Croo belooft 30 F-16’s aan Zelensky tegen 2028: waarom zo laat? “Na de oorlog zullen ze ook nog nodig zijn”

België zal tegen 2028 dertig F-16’s leveren aan Oekraïne. Als alles meezit worden de eerste vliegtuigen eind dit jaar nog geleverd. Ons land zal bovendien dit jaar 977 miljoen euro aan steun schenken aan Oekraïne. Maar is 2028 niet veel te laat? Zal de oorlog nog zo lang duren? En houdt ons leger zelf nog materiaal over? Defensie-onderzoekster Michelle Haas

Lees meer »