Hoe Larian Studios de Vlaamse gamingindustrie ontgroeide

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Testaankoop buist ook vier zonnecrèmes voor het lichaam

Na het onderzoek over de gezichtszonnecrèmes die HLN-consumentenexperte Safia Yachou uitbracht, komen nu de lichaamszonnecrèmes aan bod. Vier van de tien lichaamszonnecrèmes met factor 50 en 50+ die Testaankoop heeft getest voldoen niét, meldt de consumentenorganisatie dinsdag. De zonnecrèmes bieden niet de bescherming tegen de zon die ze beweren.

Lees meer »

Ex-verpleegkundigen voor rechter na ‘grap’ met aerosoltherapie op achterste van bewoner, ook oud-directeur vervolgd voor schuldig verzuim

Vijftien maanden nadat drie oud-medewerkers van woonzorgcentrum De Zathe in Nieuwpoort door de raadkamer werden doorverwezen, staat het drietal vandaag eindelijk voor een zetel van drie rechters in de rechtbank van Veurne. Het gaat om een toenmalige verpleegster en hoofdverpleegkundige: zij pasten ‘voor de grap’ aerosoltherapie toe op het achterste van een dementerende man. Ze worden vervolgd voor mensonterende behandeling.

Lees meer »

“Met vrouwenrechten heeft het ‘baren voor de natie’ van Vlaams Belang niets te maken”

Als het van Vlaams Belang afhangt, krijgen vrouwen straks een financiële duw in de rug om extra kinderen te baren. De partij wil de eenmalige geboortepremie verdubbelen van 1.200 naar 2.400 euro als vrouwen voor hun dertigste bevallen. Het idee staat in de verkiezingsbrochure van de partij over het gezin, een thema dat extreemrechts traditioneel na aan het hart ligt.

Lees meer »

Royaltywatcher stelt zware bodyshaming bij royals aan de kaak: “Amalia in een fris rokje, dat zou de ultieme middelvinger zijn”

“Mijn lichaam gaat alleen mij aan.” Marie Ducruet (31), de schoondochter van prinses Stéphanie van Monaco, reageert aangeslagen nadat ze ‘dik’ werd genoemd. Bodyshaming is iets waar vrouwelijke royals opvallend vaker mee te maken krijgen. Royaltywachter Mario Danneels neemt in ‘Story’ het fenomeen onder de loep en komt tot opvallende conclusies: “Die lange, onmodieuze mantels en sjaals waarin Amalia zich

Lees meer »

Kleine Lowie (6) verliest strijd tegen hersentumor: “Je koos Moederkesdag om de vrijheid te nemen die je zo hard hebt verdiend”

Kleine superheld Lowie uit Zoersel is niet meer. Zestien maanden nadat er bij de jongen een agressieve hersentumor werd vastgesteld, stopte zijn leventje. Uitgerekend op Moederdag. Maar één ding is zeker: zijn ouders en zusje bezorgden hem in zijn palliatieve maanden de mooiste momenten van zijn leven. “We maken de prachtigste herinneringen en ik geloof dat ik momenteel intenser met

Lees meer »

Diamant voor René en Monique

René Vermander is geboren in Kaaskerke bij Diksmuide. In 1939 ontmoette hij Monique Vanacker (82) in haar geboorteplaats De Panne.
The post Diamant voor René en Monique appeared first on KW.be.

Lees meer »

Grote problemen met noodknop voor slachtoffers huiselijk geweld: wie stalkingsalarm gebruikt, belandt in wachtrij

Het mobiele stalkingsalarm, het digitale schild in de strijd tegen huiselijk geweld, stuit op barrières. De ‘snelle en discrete’ knop om de politie te verwittigen, blijkt verre van perfect te werken: slachtoffers belanden zelfs in de wachtrij als ze de politie willen contacteren. En dat is niet het enige pijnpunt. “Dit kan verwoestende gevolgen hebben.”

Lees meer »

Infrabel installeert AI-camera’s bij zeventig overwegen: “We nemen onze verantwoordelijkheid om veiligheid en stiptheid te verbeteren”

Spoornetbeheerder Infrabel gaat artificiële intelligentie (AI) gebruiken om de veiligheid aan overwegen te verbeteren. Zeventig overwegen worden tegen eind dit jaar uitgerust met AI-camera’s die stilstaande personen of voertuigen kunnen detecteren. Het is een van de maatregelen uit een nationaal actieplan dat Infrabel, samen met minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo), vandaag voorstelde.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Poetin en Zelensky: geen ‘olympische’ wapenstilstand – Moskou: Westen is met “vuur aan het spelen”

Het Westen is “met vuur aan het spelen” en dat zal “niet onbeantwoord blijven”. Dat heeft het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken gezegd naar aanleiding van de Oekraïense luchtaanvallen van afgelopen nacht. Volgens Rusland werden daarvoor westerse wapens gebruikt. De Russische president Vladimir Poetin zal ook tijdens de Olympische Spelen doorgaan met de oorlog in Oekraïne. De Franse president Emmanuel

Lees meer »