‘Het is misschien raar om van een slager te horen, maar de dierlijke eiwitconsumptie mag met 30 procent afnemen’

17:01 Na dertig jaar bouwen aan zijn slagersimperium klokt Geert Ally af op 155 vestigingen van Buurtslagers en Bon’Aps. Met vallen en opstaan, want nadat Lidl hem al heeft laten vallen, zijn nu ook zijn wi… 

Meer krantenkoppen in België

LIVE OEKRAÏNE. Rusland beweert dorp in oosten van Oekraïne te hebben veroverd

Het Russische leger beweert het dorpje Archanhelske, in de oblast Donetsk in het oosten van Oekraïne, te hebben veroverd. De Russische president Vladimir Poetin heeft intussen benadrukt dat hij niet meer wil onderhandelen met de Oekraïense president Volodymyr Zelensky, die volgens hem “geen legitimiteit” meer heeft. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

“De bibliotheek is geen saaie plek, maar een heuse ontdekkingsreis”: Veerle Vandenbussche (61) staat al 38 jaar aan hoofd van de bib

Dit jaar is het precies dertig jaar geleden dat de bibliotheek in handen kwam van het stadsbestuur. Maar nog van daarvoor, sinds 1986, is Veerle Vandenbussche (61) er werkzaam. Sinds 1987 is ze bibliothecaris. “De bib is nog altijd een soort van kleine cultuurtempel. We blijven inspanningen leveren om zoveel mogelijk mensen te bereiken.”
The post “De bibliotheek is

Lees meer »

Maaike en Bruno openen Muziek & Sfeercafé Kattegat: “Dit stond al lang op mijn bucketlist”

Maaike Dedeyne (37) en Bruno Clybouw (57) namen een tweetal maanden geleden de voormalige Bistro Den Dikke Buuk over en transformeerden de zaak in Muziek & Sfeercafé Kattegat. Tijdens de inloopperiode is het nog een beetje zoeken naar een juist evenwicht, maar beide uitbaters kijken met vertrouwen naar de toekomst.
The post Maaike en Bruno openen Muziek & Sfeercafé

Lees meer »

Duitse partij AfD is uit radicaal-rechtse fractie gezet in Europees Parlement na controversiële uitspraak over SS

De radicaal-rechtse fractie Identity & Democracy (ID) in het Europees Parlement heeft beslist om het Duitse Alternative für Deutschland (AfD) uit de fractie te zetten. De fractie wil naar eigen zeggen niet geassocieerd worden met de uitspraken van Maximilan Krah, Europees Parlementslid voor AfD en lijsttrekker bij de komende verkiezingen voor het Europees Parlement. Krah heeft in een interview gezegd

Lees meer »

Mike Vermeulen is gepokt en gemazeld in Ieperse horeca: “Ik lig niet meer wakker van dat personeelstekort”

Als uitbater van De Vage Belofte van 1996 tot 2009 maakte Mike Vermeulen de hoogdagen van de Vismarkt als uitgaansbuurt mee. Nu baat hij met zijn schoonbroer In ’t Klein Stadhuis op de Grote Markt uit. Met plezier, al baart de voortdurende zoektocht naar personeel hem zorgen.
The post Mike Vermeulen is gepokt en gemazeld in Ieperse horeca: “Ik

Lees meer »

Duitse jongeren gebruiken lied van Gigi D’Agostino voor racistische teksten: “Niet onschuldig, kan impact hebben op business van artiest”

Volgens de Italiaanse dj Gigi d’Agostino gaat zijn feesthit ‘L’Amour Toujours’ over "liefde en verbinden". Toch duiken er filmpjes op van Duitsers die het nummer gebruiken voor racistische teksten. Het is niet de eerste keer dat een nummer ongewild aan een bepaalde groep of ideologie wordt gelinkt. Wat zijn de gevolgen? En hoe ga je hier als artiest of merk

Lees meer »

Gouden huwelijksgeluk voor Edwich en Monique uit Machelen-aan-de-Leie

Naar aanleiding van hun diamanten huwelijksverjaardag werden 82-jarige Edwich Van De Moortele en de 84-jarige Monique Vanpoucke tijdens de receptie gehuldigd door het gemeentebestuur van Zulte. Ze ontvangen naast het diploma van het koningshuis ook een bloemetje. Edwich was geboren in Machelen en Monique in Sint-Baafs-Vijve. Ze leerden elkaar kennen in café De Leeuw in
The post Gouden huwelijksgeluk

Lees meer »

Acht smaken van Kortrijks ijssalon Crèmeux te vinden in Delhaize St. Rochus

Nieuwe uitbaters Jeroen Demeersseman (35) en Shalane Vandemaele (35) van Delhaize St. Rochus lanceren in hun winkel het label ‘100% Kortrijk’. Verschillende nieuwe, lokale leveranciers werden toegevoegd aan het assortiment, waaronder de potten ijs van Judith (30) en Rachel Ostyn (25), de zussen achter ijssalon Crèmeux. “We zijn heel dankbaar voor de opportuniteit.”
The post Acht smaken van Kortrijks

Lees meer »

KIJK. Na verhitte discussie met Kelly Rowland: bewaker krijgt het opnieuw aan de stok met actrice op filmfestival in Cannes

Een bewaker op het filmfestival in Cannes is opnieuw verwikkeld in een conflict. Dit keer probeerde ze de Dominicaanse actrice Massiel Taveras (39) te verplaatsen, maar haar reactie was allesbehalve positief. Het is niet de eerste keer dat de bewakingsagente in een conflict belandt. Begin deze week ging ze de confrontatie niet uit de weg met zangeres Kelly Rowland (43).

Lees meer »