Federaal parket opent onderzoek naar Russische inmenging in Europees Parlement: deze namen worden genoemd

Het Belgische federaal parket heeft een onderzoek geopend naar Russische inmenging in het Europees Parlement. Dat heeft premier Alexander De Croo (Open Vld) gezegd tijdens een stand van zaken over het Belgische voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie. 

Meer krantenkoppen in België

Nooit eerder gehoorde tapes onthullen hoe iconische filmster Elizabeth Taylor wegliep van echtgenoot: “Ik was zo bang”

In de aankomende HBO-documentaire ‘Elizabeth Taylor: The Lost Tapes’ worden nooit eerder gehoorde bekentenissen van de legendarische actrice onthuld aan het publiek. De documentaire ging deze week in première op het Filmfestival van Cannes en bevat persoonlijke beelden en video’s van de actrice, evenals 70 uur aan ontdekte audiogesprekken. Vooral haar uitspraken over ex-echtgenoot Eddie Fisher zijn schokkend.

Lees meer »

Ex-vriend uit Roeselare vrijgesproken na duw en zware val vriendinnetje op 18de verjaardag: “Wettige zelfverdediging”

Een 23-jarige jongeman uit Roeselare is ruim vier jaar nadat zijn ex-vriendin op het verjaardagsfeest voor haar 18de verjaardag ongelukkig ten val kwam na een duw vrijgesproken. Voor de jongeman betekent dat (voorlopig) dat hij niet moet opdraaien voor enkele duizenden euro schadevergoeding. De rechter vond dat hij uit wettige zelfverdediging handelde.
The post Ex-vriend uit Roeselare vrijgesproken na

Lees meer »

Meest invloedrijke medische boek aller tijden terug aan KU Leuven

Een van de bekendste medische boeken aller tijden is terug in Leuven. In ‘De humani corporis fabrica’ beschreef de bekende wetenschapper Andreas Vesalius in de 16de eeuw de anatomie van het menselijk lichaam. Begin dit jaar kocht de KU Leuven met Vlaamse steun het boek op een internationale veiling voor 1,8 miljoen euro.

Lees meer »

Gepland bezoek van Oekraïense president Zelenski aan ons land gaat niet door “vanwege situatie aan het front”

De Oekraïense president Volodimir Zelenski heeft zijn geplande bezoek aan ons land uitgesteld. Hij zou deze namiddag premier Alexander De Croo (Open VLD) ontmoeten, en daarna doorreizen naar Spanje en Portugal. Volgens Portugese media is het bezoek uitgesteld door de precaire toestand aan het front. "Het is niet het beste moment om Oekraïne te verlaten", zegt ook VRT NWS-journalist Marijn

Lees meer »

LIVEBLOG FURY-USYK. Wat is hun vermogen en reikwijdte? De clash in cijfers – Ronaldo kijkt toe vanop eerste rij

Alle ogen op de megakamp. Later vandaag, rond middernacht Belgische tijd, nemen Tyson Fury (35) en Oleksandr Usyk (37) – beiden ongeslagen – het tegen elkaar op. Met als inzet alle vier de bokstitels bij de zwaargewichten. Wie wint en mag zich dus de ‘undisputed’ kampioen noemen? Tijdens de weging was er al behoorlijk wat animo tussen de twee titanen.

Lees meer »

Eerste droom vervuld: Lara (6) zwemt in diepe zee

Dromen van Oostende realiseerde een eerste kinderdroom. De zesjarige Lara ging met redders 500 meter in zee om er te zwemmen: “Morgen vertel ik mijn klasgenootjes alles.”
The post Eerste droom vervuld: Lara (6) zwemt in diepe zee appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vader kan dochtertje net op tijd redden wanneer ze uit buggy valt

Een papa met geweldige reflexen heeft zaterdag zijn dochtertje net op tijd gevangen toen ze uit de buggy viel. De man was het anderhalf jaar oude meisje eten aan het geven toen ze plots haar evenwicht verloor. Door de snelle reactie van haar vader viel ze net niet op de grond én bleef zelfs haar eetkommetje heel.

Lees meer »

Underdog Spurs Three gelooft in bekerfinalekansen

Zondag staat in De Koninklijke stallingen in Oostende de West-Vlaamse bekerfinale tussen House Of Talents Spurs Three en Basket SKT Ieper One op het menu. Het wordt uitkijken naar Jasmina Rosseel die heel wat bekenden tegen het lijf loopt.
The post Underdog Spurs Three gelooft in bekerfinalekansen appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. “Zijn naam is Eli Kouptar”: Analist Israëlische televisiezender deelt zonder het te beseffen grap over dood Iraanse president

Een analist van de Israëlische televisiezender i24news heeft een blunder begaan op televisie. Hij citeerde informatie die circuleert op de berichtenapp Telegram dat de helikopterpiloot, die betrokken was bij de dood van de Iraanse president Raisi, een Mossad-agent was die ‘Eli Kouptar’ heette. Overduidelijk een grap, maar dat had de analist zelf schijnbaar niet door. De beelden van het incident

Lees meer »

Werken in Grasduinen Bredene te bekijken op Open Wervendag

Sinds vorig najaar wordt er stevig gebouwd in domein Grasduinen. De werken aan het nieuwe zwembad annex vrijetijdscomplex gaan goed vooruit. Wie benieuwd is hoe die werken vorderen, kan een kijkje komen nemen tijdens de Open Wervendag van 26 mei.
The post Werken in Grasduinen Bredene te bekijken op Open Wervendag appeared first on KW.be.

Lees meer »