Duitsland maakt het makkelijker om van geslacht te veranderen

De Bondsdag, het Duitse parlement, heeft een nieuwe wet goedgekeurd die het makkelijker maakt om van geslacht te veranderen. Het maakt deel uit van de zelfbeschikkingswet en is vooral gericht voor transgenders, non-binaire en intersekse personen. 

Meer krantenkoppen in België

Grootouders van Stan (6) leggen fietstocht van 1.700 kilometer af om geld in te zamelen voor onderzoek naar zeldzame ziekte

Op 17 augustus vertrekken Luc Vandevyvere en zijn echtgenote Christine voor een fietstocht van maar liefst 1.700 kilometer rond Nederland. Niet zomaar, maar om geld in te zamelen voor het VUB Duchenne Fonds, dat opgericht werd dankzij Luc. Daarmee wordt onderzoek gedaan naar de ziekte van Duchenne, waar zijn kleinkind Stan aan lijdt (6).
The post Grootouders van Stan

Lees meer »

Grensbewaker gewond bij schietpartij aan Grieks-Turkse grens

Aan de Grieks-Turkse grensrivier Evros is een Griekse grensbewaker gewond geraakt toen hij beschoten werd. De Griekse politie zegt dat de schoten afgevuurd werden aan de Turkse zijde van de rivier. Griekse grensbewakers hadden net een illegale oversteek van de grens van Turkije naar Griekenland verhinderd.

Lees meer »

LIVE GENTSE FEESTEN. Jong KAA Gent opent ploegvoorstelling, Buffalo-fans wachten vol ongeduld op eerste elftal

Dag vier van de Gentse Feesten is in mineur begonnen. Het ‘Botram!’-kraam werd gevandaliseerd door vleesliefhebbers. Gelukkig heeft het Sint-Baafsplein vanavond heel wat in petto om de sfeer weer op te krikken. Daar wachten de Buffalo-fans momenteel vol ongeduld op de eerste ploeg. Om 23 uur zal Eurosong-winnaar Johnny Logan op het podium klimmen. Mis niets van deze Gentse Feesten

Lees meer »

Gouden huwelijksgeluk voor Eric en Liliana uit Tielt

Eric Meulebrouck en Liliana Dewaelsche mochten onlangs hun gouden jubileum vieren. Eric groeide op in Tielt, waar hij ook naar school ging. Hij werkte 30 jaar lang bij Bafa in Schuiferskapelle en 12 jaar bij Bauwens in Beernem.
The post Gouden huwelijksgeluk voor Eric en Liliana uit Tielt appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE. Harris wipt over Trump in nieuwe peiling – Biden verschijnt voor het eerst weer in het openbaar (en loopt vlotjes de trap op)

De Amerikaanse president Joe Biden is uit de presidentsrace gestapt. Alles lijkt erop dat vicepresident Kamala Harris de fakkel over zal nemen. Zij heeft intussen voldoende gedelegeerden achter zich om de nominatie van de Democraten veilig te stellen. Het ziet er dus naar uit dat zij het op 5 november zal opnemen tegen Republikeins kandidaat Donald Trump. Volg de aanloop

Lees meer »