Duitsland maakt het makkelijker om van geslacht te veranderen

De Bondsdag, het Duitse parlement, heeft een nieuwe wet goedgekeurd die het makkelijker maakt om van geslacht te veranderen. Het maakt deel uit van de zelfbeschikkingswet en is vooral gericht voor transgenders, non-binaire en intersekse personen. 

Meer krantenkoppen in België

Kan Union komend seizoen nog rekenen op Blessin en Puertas? “Na zo’n seizoen flitst er wel wat door mijn hoofd”

Cameron Puertas is maandagavond tijdens de Pro League Awards in Middelkerke uitgeroepen tot Profvoetballer van het Jaar in de Jupiler Pro League. De Union-speler haalde het van Kévin Denkey (Cercle Brugge) en Hans Vanaken (Club Brugge). “Dit is een mooie revanche voor de mensen die doorheen mijn carrière niet in me hebben geloofd”, aldus Puertas.

Lees meer »

De zeldzame vriendschap tussen concurrenten Norris en Verstappen: “Wat op het circuit gebeurt kan onze relatie veranderen, dat besef ik…”

Max Verstappen en Lando Norris kunnen nog altijd door dezelfde deur. Maar wat als ze zondag niet samen door dezelfde bocht kunnen, in de smalle straten van Monaco? Wat de geschiedenis leert over vriendschap op het circuit, en de broosheid ervan. “Ach ja, het is nu ook weer niet dat we elkaar voortdurend sms-en hé…”

Lees meer »

Assuralia klaagt geschorste Franse verzekeraar SFAM aan, omdat het geld van rekeningen blijft halen

Assuralia, de federatie van verzekeraars, dient een klacht in bij het Brusselse parket en bij de Federale Overheidsdienst Economie tegen SFAM. Dat is een Frans bedrijf dat vooral gsm-verzekeringen verkocht. Assuralia vindt dat SFAM op een frauduleuze manier te werk gaat en klanten misleidt. Zo verdween er via eenzijdige domiciliëring 4.800 euro van Rudi’s rekening: "Ze haalden dat er in

Lees meer »

Website van staatssecretaris voor Digitalisering blijkt tijdlang eigendom van lingeriewinkel: “Verkeerd adres doorgegeven bij registratie”

De website van staatssecretaris voor Digitalisering Mathieu Michel (MR) is eigendom van een lingeriewinkel in de Waals-Brabantse gemeente Geldenaken (Jodoigne). Dat schrijven de kranten van SudPresse. Volgens DNS Belgium, dat verantwoordelijk voor het beheer van de domeinnamen die eindigen op .be, .vlaanderen en .brussels, gaat het om een administratieve fout die intussen is rechtgezet.

Lees meer »

Auto volledig uitgebrand in De Panne: onderzoek naar mogelijke brandstichting

De hulpdiensten moesten afgelopen nacht rond 2.30 uur uitrukken voor een autobrand in de Kerkstraat in De Panne. Bij aankomst bleek een Renault Koleos in lichterlaaie te staan, maar was er niemand aanwezig. Het gaat wellicht om brandstichting, want de auto met Fransen aan boord zou eerder aan de kant zijn gezet voor een wegcontrole.
The post Auto volledig

Lees meer »

Noodtoestand Nieuw-Caledonië wordt maandagavond opgeheven

De noodtoestand in Nieuw-Caledonië, waar het al wekenlang onrustig is, zal maandagavond om 20.00 uur (in Parijs, dinsdag 5.00 uur lokale tijd) worden opgeheven. Dat heeft het Franse presidentschap zondagavond bekendgemaakt, dat verder meedeelde 480 mobiele gendarmes in te zetten in het overzeese gebied.

Lees meer »