Duitse tieners opgepakt die aanslag planden op agenten en kerken, onderzoek loopt nog

In Duitsland heeft de politie 3 tieners opgepakt. Ze worden ervan verdacht een aanslag voor te bereiden in Noordrijn-Westfalen. Volgens de politie wilden de tieners in naam van de Islamitische Staat politieagenten, bars en kerken aanvallen. 

Meer krantenkoppen in België

Zandzakcontainer moet Piljoenstraat in Roeselare helpen bij overlast: “Inwoners snel en efficiënt helpen bij hevige regenval”

In een nieuwe stap om wateroverlast aan te pakken werd een nieuwe zandzakcontainer geplaatst in de Piljoenstraat. “We hopen ook binnenkort de werken aan het bufferbekken te hervatten.”
The post Zandzakcontainer moet Piljoenstraat in Roeselare helpen bij overlast: “Inwoners snel en efficiënt helpen bij hevige regenval” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Barcelona wil hogere toeristentaks voor cruisepassagiers

Barcelona wil de belasting voor toeristen op cruiseschepen opnieuw verhogen. Dat zegt de burgemeester van Barcelona Jaume Collboni in een interview met de Spaanse krant El País. Vooral de dagtoeristen die met een cruiseschip in Barcelona aanmeren en minder dan 12 uur in de stad doorbrengen, zouden voor veel drukte zorgen. De belasting voor die dagtoeristen bedraagt vandaag al zo’n

Lees meer »

Line (2) verliest strijd tegen zeldzame ziekte: “Ons liefste prinsesje is nu een sterretje aan de hemel”

Line Van Houtven (2), het dappere meisje uit Lier dat aan het ongeneeslijke en zeldzame GNA01-syndroom leed, is overleden. Een maand voor haar derde verjaardag verloor ze de strijd met de ziekte en moesten haar ouders Joke en Vincent afscheid nemen van hun dochtertje. “Jij hebt zo dapper gestreden, tot aan je allerlaatste zucht, mijn kusjes aan jou gaan nu

Lees meer »

Céline Schoefs uit Hasselt danst in openingsceremonie Olympische Spelen

Danseres Céline Schoefs uit Hasselt zal meedansen in de officiële openingsceremonie van de Olympische Spelen. Alle dansers en danseressen van het Franse dansgezelschap Ballet de Lorraine zitten momenteel gretig te wachten om hun dansroutine van 10 minuten uit te voeren aan de Seine. "Vooral heel veel wachten en stress voor de praktische zaken", vat Céline samen.

Lees meer »