Duitse tieners opgepakt die aanslag planden op agenten en kerken, onderzoek loopt nog

In Duitsland heeft de politie 3 tieners opgepakt. Ze worden ervan verdacht een aanslag voor te bereiden in Noordrijn-Westfalen. Volgens de politie wilden de tieners in naam van de Islamitische Staat politieagenten, bars en kerken aanvallen. 

Meer krantenkoppen in België

“Vaste klanten mijden de verste hoek van ons terras”: uitbaters restaurant Wildenburg hekelen plaats van middengeleider na crash

Gasthof Wildenburg in Wingene opent vandaag hun vernieuwde terras. Maar er écht op je gemak een pintje drinken? Sinds een bestelwagen drie maanden geleden de vorige terrasomheining wegmaaide zit de schrik er stevig in bij zaakvoerders Kristof en Stefaan Devooght. Het duo wijst naar de plaats van de middengeleider in hun straat als oorzaak van het ongeval. Die creëert net

Lees meer »

KIJK. Bruce Springsteen reageert voor het eerst op geannuleerde concerten: “Ik kom snel terug en ga jullie de beste show geven”

Bruce Springsteen (74) heeft voor het eerst gereageerd op de annulering van zijn concerten. De zanger kampt momenteel met stemproblemen en moest daardoor afgelopen zaterdag al verstek geven voor zijn concert in Marseille. Ook zijn shows in Praag en Milaan worden uitgesteld. “Ik zal snel weer terug zijn”, belooft hij nu in een video op Instagram.

Lees meer »

Houten strandtrappen zorgen voor polemiek in Middelkerke: “Casino bouwen gaat snel, maar trappen herstellen duurt maanden”

In Middelkerke is er een polemiek ontstaan over enkele houten strandtrappen. Gemeenteraadslid Johan Töpke (Open Vld) vindt dat het veel te lang geduurd heeft vooraleer het lokaal bestuur actie ondernam. “Ik heb de problemen voor het eerst gemeld in oktober 2023.” Burgemeester Jean-Marie Dedecker (LDD) weerlegt de kritiek.“We moeten de spelregels van de openbare aanbesteding volgen en dat neemt enkele

Lees meer »

KIJK – Man steelt op klaarlichte dag verlichting bij swingersclub Pourquoi Pas, uitbater deelt beelden op sociale media: “We zijn het beu”

Vorige week kreeg de Harelbeekse swingersclub Pourquoi Pas te maken met een wel erg bizarre diefstal. Een fietser hield er halt aan het grote spandoek en stal op klaarlichte dag de verlichting. De uitbaters plaatsten de beelden op sociale media, met een duidelijke boodschap. “We zijn het beu, geniet van je nieuwe faam!”
The post KIJK – Man steelt

Lees meer »

Vrouw eindigt in gracht in Eernegem nadat ze plots moet uitwijken voor kat

De hulpdiensten moesten zaterdagochtend uitrukken naar Eernegem om een vrouw uit haar auto te bevrijden. De vrouw moest uitwijken voor een kat en belandde zo in een gracht. Daarbij doorboorde een stuk boom haar voorruit. “De vrouw leed veel pijn en daarom haalden we haar voorzichtig uit de wagen”, zegt brandweerluitenant Francis Vermote.
The post Vrouw eindigt in gracht

Lees meer »