De Croo naar Marokko om aan te dringen op terugkeer illegalen

01:00 De topministers van de Vivaldi-coalitie gaan maandag op politieke missie naar Marokko. Ondanks het blitzbezoek is de missie van groot belang voor korte en lange termijn. 

Meer krantenkoppen in België

PORTRET. De Slovaakse schutter Juraj Cintula (71): een man die het gewicht van zijn woede niet langer kon dragen

In Slovakije is de man die premier Robert Fico neerschoot, aangeklaagd voor moord met voorbedachten rade. Daarvoor riskeert hij levenslang. Juraj Cintula (71) zou aan de politie hebben verteld dat hij Fico alleen wou verwonden, maar geen spijt heeft van zijn daad. Wat weten we intussen over zijn motieven? Dweepte hij werkelijk met extreemrechts? Waarom nam hij het eerder voor

Lees meer »

Hoofddoekenverbod in het onderwijs niet in strijd met de godsdienstvrijheid, oordeelt Europees Hof voor de Rechten van de Mens

Het verbod van het Vlaamse Gemeenschapsonderwijs (GO!) op het dragen van religieuze tekens is niet in strijd met het recht op godsdienstvrijheid. Dat heeft het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in een Belgische zaak beslist. Drie leerlingen van een school in Maasmechelen stapten naar het Hof omdat ze geen hoofddoek mochten dragen. Het Hof geeft hen ongelijk

Lees meer »

Komst van Park Ursus met 17 KMO-units moet lokale bedrijvigheid in Meulebeke stimuleren

Op de hoek van de Randweg en de Nijverheidstraat in Meulebeke, waar Intermat sinds 2006 zijn activiteiten uitoefende, begint Hexagon een nieuw hoofdstuk. De site wordt volledig gesloopt en omgevormd tot een bedrijvenpark met aantrekkelijke architectuur: een invulling die een economische boost zal geven aan de bedrijvigheid langs de Nijverheidsstraat.
The post Komst van Park Ursus met 17 KMO-units

Lees meer »

Hoe zal prins Laurent de energiewereld hertekenen? “Da’s niets minder dan de heilige graal”

Mogen we weldra een modern sprookje schrijven over de verstoten Belgische prins die als pionier de heilige graal in de energiewereld ontdekt en onze economie groener en zuiniger laat draaien? Het zou kunnen, maar vooralsnog lijken – zacht uitgedrukt – niet alle signalen in de richting te wijzen dat prins Laurent maar beter snel z’n dotatie opgeeft om ‘entrepreneur’ te

Lees meer »

“Alles vereiste de krabbel van de heer Trump”: oud-fixer nam lening om zwijggeld Stormy Daniels voor te schieten

Oud-raadsman Michael Cohen getuigde maandag tegen zijn voormalig werkgever Donald Trump in de zwijggeldzaak tegen de Amerikaanse oud-president. Cohen wordt gezien als kroongetuige, wiens betoog volgens de aanklagers moet helpen bewijzen dat Donald Trump de wettelijke betaling van zwijggeld op illegale wijze probeerde te verhullen: “Alles vereiste de ondertekening van de heer Trump”, zei de voormalige vertrouweling van de oud-president.

Lees meer »

Poetins meest hilarische benoeming ooit: vader vond corruptie uit, zoon moet die nu gaan bestrijden

In Rusland gaat Boris Kovaltsjoek (46) het Rekenhof leiden. Een opmerkelijke keuze, want in die rol wordt hem de strijd tegen corruptie toevertrouwd. En die corruptie is zowat uitgevonden door de Kovaltsjoeks. Vader Joeri (72) geldt als de persoonlijke bankier van Poetin, versluisde meer dan een miljard naar belastingparadijzen en profiteert nu volop van de oorlog. Een portret van de

Lees meer »

Vader kan dochtertje net op tijd redden wanneer ze uit buggy valt

Een papa met geweldige reflexen heeft zaterdag zijn dochtertje net op tijd gevangen toen ze uit de buggy viel. De man was het anderhalf jaar oude meisje eten aan het geven toen ze plots haar evenwicht verloor. Door de snelle reactie van haar vader viel ze net niet op de grond én bleef zelfs haar eetkommetje heel.

Lees meer »

Nieuwe operator DIGI lanceert deze zomer mobiele, fiber en tv-abonnementen: “Meer dan 10 procent goedkoper dan huidige prijzen”

In de loop van deze zomer lanceert DIGI als vierde nationale telecomoperator zijn aanbod met abonnementen voor mobiel internet, vast internet via fiber en televisie. “Onze prijzen zullen meer dan tien procent lager liggen dan de huidige prijzen”, verklapt Jeroen Degadt van DIGI België in een interview met HLN. Wat wil DIGI nu al vertellen over de abonnementen? En zullen

Lees meer »

Regenboogwandeling door Antwerpen lokt applaus maar ook boegeroep uit: “Dit is ook anno 2024 broodnodig”

In Antwerpen hebben mensen van de LGBTQ+-gemeenschap op de vooravond van de Internationale Dag tegen Holebi- en Transfobie een optocht gehouden met een enorme regenboogvlag. Tijdens de wandeling was bij omstaanders applaus te horen maar ook boegeroep. "Ik vind het beangstigend dat mensen zich zo hard negatief uiten dat ze niet akkoord gaan met iets dat gewoon maar liefde is",

Lees meer »