Coach Volley Heuvelland ziet mooie evolutie bij zijn ploeg

Volley Heuvelland kende een succesvol jaar met de titel bij de dames in Promo 3. Ook bij de heren hebben ze een Promo 3-ploeg in competitie. Ook bij de ploeg van coach Wim Vercruysse was dit jaar een positieve evolutie te merken.

Wim Vercruysse (56) was vroeger volleyballer. “Vooral op recreatief niveau bij Esvo in Esen. Zonder een zware knieblessure was ik nu misschien nog altijd actief”, vertelt Wim, die nu al een poosje trainer is. Na de jeugd bij Vlamvo in Vlamertinge stapte hij over naar Volley Heuvelland. “Ik was vier jaar actief bij de damesploeg en begeleidde hen van Promo 4 naar Promo 3. Bij die ploeg speelt dochter Stien”, vertelt Wim. “Na vier jaar was het tijd voor iets nieuws.”

“Als we goed spelen en als ik vooruitgang zie, dan ben ik een tevreden coach”

“De club stelde voor om de herenploeg over te nemen. Die ploeg had er net twee moeilijke seizoenen op zitten. Dit jaar kwam de jeugd eraan en wilden we een stap vooruit zetten. Ik zag dit als een mooi project, met een mix van ervaren spelers en jonkies. Nu spelen er nog steeds drie 15-jarigen in de ploeg.”

Klik

Wim zag een positieve evolutie in zijn ploeg. “In het begin was er al duidelijk een klik. De jongeren groeien letterlijk en figuurlijk. We spelen veel sneller en de verdediging staat meer op punt. Ik ben iemand die graag traint op techniek en ik merk een mooie vooruitgang. Bovendien is de sfeer top. De resultaten zijn nog steeds wisselvallig, maar we pakten toch zes overwinningen. Met Roepovo Poperinge C en Evoco Komen houden we wellicht twee ploegen achter ons. Poperinge kan nog haasje-over doen, maar heeft nog een loodzwaar programma. Wij eindigen zaterdag ons seizoen tegen Packo Zedelgem C. Thuis wonnen we met 3-1, op verplaatsing zal het wellicht andere koek zijn. We zullen ons echter dubbel plooien. Als we goed spelen en als ik vooruitgang zie, dan ben ik al een tevreden coach”, aldus de onderwijzer uit Woesten, die nog meegeeft dat er in de zomer een nieuw tornooi komt. “Op 24 augustus organiseren we voor het eerst een picontornooi.” (API)

Zaterdag 13 april om 19.30 uur: Packo Zedelgem C Volley Heuvelland.

The post Coach Volley Heuvelland ziet mooie evolutie bij zijn ploeg is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Elien, Kelly en Timo winnen BK Koffiepads Gooien

Het is een stilaan even mooie als hilarische traditie geworden bij de scouts van FOS Dakota’s, het Open Belgisch Kampioenschap Koffiepads Gooien. Op zaterdag 12 mei was het weer zover en mochten 22 deelnemers zich aan de allesbehalve Olympische discipline wagen ter hoogte van de Dakota-lokalen aan het einde van de Staessenstraat. Zonder wereld- of
The post Elien, Kelly

Lees meer »

REPORTAGE. En de boer, die ploegde niet voort. Nat weer leidt tot grote achterstanden: “Vier hectare tarwe kapot geregend”

‘Verdronken land’ is een nummer van Wannes Van de Velde, maar meer nog is het vandaag de realiteit voor duizenden boeren in Vlaanderen. Van Noordschote tot Hasselt brengt het natte weer hen in de problemen. En de voorspellingen ogen niet rooskleurig. Bovendien: “Er zullen dit najaar grote tekorten zijn in de supermarkt.” Wij zochten twee boeren op.

Lees meer »

De man achter de graffitikoppen van de Rode Duivels: “De Bruyne kostte de meeste moeite. Ineens was hij van kapsel veranderd”

Carrasco onder een brug in Vilvoorde, De Bruyne tegen een blinde muur in Drongen en Vertonghen op de gevel van een sporthal in Tielrode: de EK-selectie van bondscoach Tedesco werd opgeluisterd met prachtige graffitibeelden. Werk van Thomas Daem (40) en zijn collectief PNCHR (‘puncheur’) dat tot nu vooral naam maakte met karakterkoppen van coureurs. “Toen we nog illegaal werkten, knepen

Lees meer »

Weg weer vrij nadat tankwagen vuur vat op E40 in Ternat

Vanmorgen rond 5.30 uur vatte de achterzijde van een tankwagen vuur op de E40 ter hoogte van Ternat richting Brussel. De vrachtwagen van het veevoederbedrijf Vanden Avenne uit Ooigem (Wielsbeke) liep zware schade op. Voor zover bekend, raakte niemand gewond. De rechterrijstrook was een tijdlang versperd, maar werd rond 7.15 uur weer vrijgemaakt.

Lees meer »

Lionel Richie opnieuw grootvader: dochter Sofia verwelkomt kindje en vernoemt haar naar personage uit ‘Bridgerton’

Lionel Richie (74) is opnieuw grootvader geworden. Hij had al twee kleinkinderen van zijn dochter Nicole Richie (42), maar daar is dus nu een derde aan toegevoegd. Op 20 mei verwelkomde zijn jongste dochter Sofia Richie (25) haar dochtertje. Dat nieuws deelt ze op Instagram, waar vooral de naam van het kindje de aandacht trekt. Eloise Samantha Grainge is namelijk

Lees meer »

Helena Ponette strandt op één honderdste van EK-limiet op 400 meter

Helena Ponette heeft zaterdag op de International Flanders Athletics Meeting (IFAM) in Brussel haar persoonlijk record op de 400 meter verbeterd. Ze klokte 51.51 en bleef zo amper één honderdste boven de EK-limiet.
The post Helena Ponette strandt op één honderdste van EK-limiet op 400 meter appeared first on KW.be.

Lees meer »