Coach Volley Heuvelland ziet mooie evolutie bij zijn ploeg

Volley Heuvelland kende een succesvol jaar met de titel bij de dames in Promo 3. Ook bij de heren hebben ze een Promo 3-ploeg in competitie. Ook bij de ploeg van coach Wim Vercruysse was dit jaar een positieve evolutie te merken.

Wim Vercruysse (56) was vroeger volleyballer. “Vooral op recreatief niveau bij Esvo in Esen. Zonder een zware knieblessure was ik nu misschien nog altijd actief”, vertelt Wim, die nu al een poosje trainer is. Na de jeugd bij Vlamvo in Vlamertinge stapte hij over naar Volley Heuvelland. “Ik was vier jaar actief bij de damesploeg en begeleidde hen van Promo 4 naar Promo 3. Bij die ploeg speelt dochter Stien”, vertelt Wim. “Na vier jaar was het tijd voor iets nieuws.”

“Als we goed spelen en als ik vooruitgang zie, dan ben ik een tevreden coach”

“De club stelde voor om de herenploeg over te nemen. Die ploeg had er net twee moeilijke seizoenen op zitten. Dit jaar kwam de jeugd eraan en wilden we een stap vooruit zetten. Ik zag dit als een mooi project, met een mix van ervaren spelers en jonkies. Nu spelen er nog steeds drie 15-jarigen in de ploeg.”

Klik

Wim zag een positieve evolutie in zijn ploeg. “In het begin was er al duidelijk een klik. De jongeren groeien letterlijk en figuurlijk. We spelen veel sneller en de verdediging staat meer op punt. Ik ben iemand die graag traint op techniek en ik merk een mooie vooruitgang. Bovendien is de sfeer top. De resultaten zijn nog steeds wisselvallig, maar we pakten toch zes overwinningen. Met Roepovo Poperinge C en Evoco Komen houden we wellicht twee ploegen achter ons. Poperinge kan nog haasje-over doen, maar heeft nog een loodzwaar programma. Wij eindigen zaterdag ons seizoen tegen Packo Zedelgem C. Thuis wonnen we met 3-1, op verplaatsing zal het wellicht andere koek zijn. We zullen ons echter dubbel plooien. Als we goed spelen en als ik vooruitgang zie, dan ben ik al een tevreden coach”, aldus de onderwijzer uit Woesten, die nog meegeeft dat er in de zomer een nieuw tornooi komt. “Op 24 augustus organiseren we voor het eerst een picontornooi.” (API)

Zaterdag 13 april om 19.30 uur: Packo Zedelgem C Volley Heuvelland.

The post Coach Volley Heuvelland ziet mooie evolutie bij zijn ploeg is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Rechtszaak tussen Marc Coucke en stad Oostende draait voorlopig op niets uit: “Rechtbank is onbevoegd”

Een bitsig sfeertje hing er vorige week tussen Marc Coucke en de stad Oostende tijdens een rechtszaak in de nasleep van het faillissement van z’n ‘weireldploegsje’ KV Oostende. Coucke probeerde via kortgeding zicht te krijgen op welke bezittingen van hem nog in het stadion staan. “Coucke heeft KVO met een molensteen rond de nek achtergelaten en moet nu niet klagen”,

Lees meer »

Vippakket voor wie op uitverkoren film stemt

Sombere zomer of niet, het stadsbestuur verspreidde op 11 juli, het Feest van de Vlaamse Gemeenschap, in totaal duizend busjes zonnecrème in de stadskern en op de wijken. Die mochten zomaar mee naar huis genomen worden.
The post Vippakket voor wie op uitverkoren film stemt appeared first on KW.be.

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Journalist krijgt 6,5 jaar cel na schijnproces in Rusland – Oekraïne saneert deel schuldenlast

Oekraïne heeft een deal gesloten met private schuldeisers om de schuldenlast van het land te verlichten. Dat heeft Kiev maandag bekendgemaakt. Zo mag het land een lagere rente betalen en langer doen over terugbetaling van de schulden. Oekraïne heeft daarnaast zijn luchtafweer tegen Russische aanvallen versterkt. “De Duitse Patriot is aangekomen”, zei president Zelensky zondag in zijn traditionele avondboodschap. Lees

Lees meer »

Paellaverkoop op Zeedijk van Oostduinkerke

Naar jaarlijkse gewoonte organiseerde de Koninklijke Orde van de Paardevisser een paellaverkoop op de Zeedijk van Oostduinkerke op zaterdag 13 juli 2024.
The post Paellaverkoop op Zeedijk van Oostduinkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Grootste MDMA-lab in 23 jaar ontdekt net over grens in Duitsland: Belgische verdachte (54) nog op de vlucht

In de Duitse steden Hückelhoven en Nettetal hebben de autoriteiten een gigantisch MDMA-lab en een magazijn voor de opslag van drugs ontdekt. Er werd 200 kilogram MDMA (een stof die gebruikt wordt in xtc-pillen) in beslag genomen ter waarde van ruim 10 miljoen euro, 6.500 liter chemicaliën en voor 130.000 euro aan cash. De Duitse autoriteiten spreken van “het grootste

Lees meer »

Brandweer Zuid-IJzer helpt Franse collega’s met zware brand net over de grens: tractor en tarweveld gaan in vlammen op

Brandweerpost Zuid-IJzer hielp maandagmiddag met het blussen van een zware brand in een weide op Frans grondgebied. De brand bevond zich een tweehonderdtal meter over de grens, achter het pand gekend als café ‘De Miserie’ van de populaire tv-reeks ‘Chantal’.
The post Brandweer Zuid-IJzer helpt Franse collega’s met zware brand net over de grens: tractor en tarweveld gaan in

Lees meer »

LIVE WORLD MATCHPLAY. Van den Bergh-killer Humphries wint hoogstaande partij van Wade, Van Gerwen en Smith strijden om laatste finaleticket

Op de World Matchplay darts staan vanavond de halve finales op het programma. Luke Humphries, de man die donderdag Dimitri Van den Bergh huiswaarts stuurde, neemt het in de eerste wedstrijd op tegen James Wade. Daarna is er de clash tussen Michael van Gerwen en Michael Smith. De wedstrijden zijn ook LIVE te bekijken op VTM 2 en VTM GO!

Lees meer »

Jean Pierre speelt al 60 jaar accordeon voor zijn Ingrid

Jean Pierre Kindt en Ingrid Casteleyn zijn zestig jaar gehuwd: de perfecte gelegenheid voor Jean Pierre om op zijn accordeon nog eens alle registers open te trekken, want het is feest in de Brabantstraat. Al zestig jaar zijn Jean Pierre en Ingrid onafscheidelijk, maar ook zijn accordeon heeft de gelegenheidsmuzikant steeds bij de hand.
The post Jean Pierre speelt

Lees meer »