Brugse politie reageert verrast na klacht vermeend racisme van PAOK-fans: “We fronsen de wenkbrauwen, beelden van supporters spreken voor zich”

De Brugse politie reageert verrast op de klacht van de Griekse PAOK-fans na de Europese match tegen Club Brugge van afgelopen donderdagavond. De supporters beschuldigen de politie van racistisch geweld, al is daar volgens de Brugse politie absoluut geen sprake van. De gemoederen liepen vlak voor en na de match inderdaad op, maar is niemand geviseerd. “De beelden spreken voor zich”, zegt perswoordvoerster Lien Depoorter.

 

Meer krantenkoppen in België

130 per uur op snelwegen, strenger asielbeleid en besparingen bij openbare omroep: dit is al bekend over het Nederlandse regeerakkoord 

De komende Nederlandse regering wil besparen op de openbare omroep en wil een snelheid tot 130 kilometer per uur toelaten op de snelwegen. Dat blijkt uit de passages van het zogenoemde onderhandelaarsakkoord die gelekt zijn in de Nederlandse media. Er wordt ook sterk ingegrepen op het vlak van migratie en er wordt onderzocht of de ambassade in Israël naar Jeruzalem

Lees meer »

Infrabel installeert AI-camera’s bij zeventig overwegen: “We nemen onze verantwoordelijkheid om veiligheid en stiptheid te verbeteren”

Spoornetbeheerder Infrabel gaat artificiële intelligentie (AI) gebruiken om de veiligheid aan overwegen te verbeteren. Zeventig overwegen worden tegen eind dit jaar uitgerust met AI-camera’s die stilstaande personen of voertuigen kunnen detecteren. Het is een van de maatregelen uit een nationaal actieplan dat Infrabel, samen met minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo), vandaag voorstelde.

Lees meer »

Christophe Vekeman en Kristien Hemmerechts over hun (her)bekering: “Katholieke geloof is niet superieur, maar wel het ware geloof”

Er ging een kleine schokgolf door literair Vlaanderen toen Christophe Vekeman (51) en Kristien Hemmerechts (68) op ongeveer hetzelfde moment een boek uitbrachten waarin ze getuigen over hun (her)bekering tot het katholieke geloof. Twee schrijvers met een grote mond die getransformeerd zijn tot brave gelovigen: hoe is het – in godsnaam – zover kunnen komen?

Lees meer »

De must-reads van het weekend

03:00 Grappende, zingende chatbots die ons beter kennen dan onze beste vrienden, robots die meer en meer op mensen lijken en gedachten uitwisselen met een soort ‘airpods’: steeds sneller evoluerende AI doet…

Lees meer »

Backstage Producties staat in de startblokken van de generale week van hun nieuwe komedie ‘De Schlagerij’

Theaterproductiehuis Backstage Producties nodigde de pers uit om aanwezig te zijn bij de open repetitie van hun nieuwste komedie, “De Schlagerij”. Ze kregen een exclusief kijkje achter de schermen om zo de voorbereidingen voor deze hilarische voorstelling van dichtbij te volgen.
The post Backstage Producties staat in de startblokken van de generale week van hun nieuwe komedie ‘De Schlagerij’

Lees meer »

Hondenkwekerij De Schoonen Troost in Oostrozebeke staat opnieuw terecht voor allerhande milieu-inbreuken

De vader en dochter achter hondenkwekerij De Schoonen Troost in Oostrozebeke staan opnieuw terecht voor allerhande milieu-inbreuken. De 91-jarige gepensioneerde landbouwer werd al meermaals veroordeeld en zijn vergunning werd ingetrokken. Desondanks trof de politie opnieuw nestjes honden aan.
The post Hondenkwekerij De Schoonen Troost in Oostrozebeke staat opnieuw terecht voor allerhande milieu-inbreuken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Antwerpse politie verzegelt garage die wagens verhuurt aan drugscriminelen

Een garage in de Montignystraat die wagens verhuurt aan het drugsmilieu is verzegeld door de Antwerpse politie. De politie heeft ook de boekhouding van de garage in beslag genomen. "Er wordt ook gekeken of er sprake is van witwaspraktijken", zegt woordvoerder Kim Bastiaens. In april was er ook al een gelijkaardige controleactie in een garage in Aartselaar.

Lees meer »