ANALYSE. “Het centrum is nog niet reddeloos verloren, als het perspectief kan bieden”

“Centrumpartijen hebben de voorbije jaren ieder onderling verschil uitvergroot in de strijd om het krimpende centrum. Het besef groeit stilaan dat dit een kapitale vergissing was”, schrijft politicoloog Carl Devos (UGent). “Door samen te werken hadden ze dat centrum kunnen verruimen. Maar daarvoor ontbrak het noodzakelijke vertrouwen. Dat raakt moeilijk hersteld in een campagne, waar vooral verschillen benadrukt worden.” 

Meer krantenkoppen in België

Zwalpende bestuurder rijdt paal van trajectcontrole kapot: “Camera’s lagen op beide rijstroken”

Een ongewoon ongeval woensdag op de Oostendestraat in Leke (Diksmuide). Een zwalpende bestuurder reed er op volle snelheid op een vluchtheuvel en reed daar de paal voor de trajectcontrole kapot. “De camera’s kwamen op beide rijstroken terecht”, klinkt het bij de politie.
The post Zwalpende bestuurder rijdt paal van trajectcontrole kapot: “Camera’s lagen op beide rijstroken” appeared first on

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Israël: offensief in Rafah “geen risico” voor burgers – Internationaal Gerechtshof beveelt aanval te stoppen

Het Internationaal Gerechtshof (ICJ) in Den Haag heeft vrijdag geoordeeld dat Israël de aanval op Rafah moet beëindigen. Volgens het VN-hof is de humanitaire situatie in de Palestijnse grensstad verergerd sinds de laatste beslissing van het hof en wordt de situatie nu als “rampzalig” beschouwd. In Israël wordt woedend gereageerd op het tussenvonnis. Ook gematigde Israëlische stemmen reageren afkeurend. Minister

Lees meer »

Olivier Deschacht breekt in ‘Special Forces’: “Mijn scheiding is de grootste mislukking van mijn leven”

“Mijn leven is saai. Ik heb geen doel meer.” In de zesde aflevering van ‘Special Forces’ bereikt Olivier Deschacht (43) zijn limiet. De ex-voetballer bleek de afgelopen weken een buitengewoon sterke kandidaat te zijn, maar tijdens een één-op-ééngesprek met de instructeurs kan Olivier zijn emoties niet meer de baas. “Elke dag is een zoektocht naar stabiliteit en geluk.”

Lees meer »

RECENSIE. Wulps in dansmoves, zoet in ballads en een keiharde middelvinger naar uw ex: Olivia Rodrigo zet Sportpaleis in het zweet

Klein meisje, grote diva. Sexy en lief tegelijk, en dat zegt Olivia Rodrigo (21) over zichzelf. De drie jaar geleden nog brave Disneyster is vandaag verveld tot een wulpse punkrockchick. Dé stem – vocaal in topvorm – van uw tienerdochter in het bestrijden van hartzeer, en bovenal die van de generatie die opkomt voor zichzelf. Een Sportpaleis vol 20.000 vrouwen

Lees meer »

Club Brugge, landskampioen met dichtgeknepen billen

Zo indrukwekkend de remonte van Club Brugge in de competitie was, zo kleintjes kwam het voor de dag in de seizoensfinale tegen Cercle. Club is voor de negentiende keer kampioen van België dankzij de halvering van de punten, een spectaculaire trainerswissel en een portie meeval in de meest prangende VAR-fase van het seizoen.

Lees meer »

Project Toekan helpt kinderen met taalachterstand: “Sommigen willen acteren, terwijl anderen liever zelf achter een camera staan”

Toekan is een Kortrijks taalstimuleringsproject van Jeugdzorgwerk AjKo en Medialab Quindo voor kinderen tussen 9 en 12 jaar uit Groot-Kortrijk die kampen met een taalachterstand. Kinderen worden aangemoedigd om Nederlands actief te gebruiken. Toekan streeft ernaar kinderen op een actieve en speelse manier te betrekken bij taalstimulering buiten de schoolcontext.
The post Project Toekan helpt kinderen met taalachterstand: “Sommigen

Lees meer »

Robert De Niro spreekt campagnespotje Biden in en waarschuwt voor “losgeslagen” Trump

“Van tweets na middernacht tot bleekwater drinken: we wisten dat Trump een ongeleid projectiel was als president”, zegt Robert De Niro, die daarna van de coronacrisis overgaat naar Trumps aanpak van de Black Lives Matter-protesten na de dood van George Floyd in 2020 – “traangas en een fotomoment”, verwijzend naar Trump die met een Bijbel in de hand poseerde voor

Lees meer »