10 geldvragen aan golfer Thomas Detry: ‘Ik hou wel van risico’s nemen’

00:05 Thomas Detry (31) is de beste Belgische golfer op de wereldranglijst. Hij woont in Dubai en reist de wereld rond. ‘De ultieme luxe? Een eigen privéjet.’ 

Meer krantenkoppen in België

Torhoutse brandweerkorporaal Gerrit (38) blust beginnende brand in eigen bedrijf

De brandweer van Torhout moest donderdagmiddag uitrukken voor een brand in het bedrijf van een van haar eigen leden. Bij bronbemaling Bostoen ontstond brand aan een generator buiten, maar die kon korporaal Gerrit Bostoen (38) zelf blussen. Zijn collega’s kwamen nog langs voor een controle.
The post Torhoutse brandweerkorporaal Gerrit (38) blust beginnende brand in eigen bedrijf appeared first

Lees meer »

Opperrechter trekt zich niet terug uit rechtszaken over Capitoolbestorming na vlagincident

Een van de meest conservatieve rechters in het Amerikaanse Hooggerechtshof, Samuel Alito, heeft woensdag laten weten dat hij zich niet zal terugtrekken uit twee rechtszaken rond de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021. Dat was nochtans gevraagd door enkele Democratische parlementsleden omdat er bij zijn huizen vlaggen wapperden die in verband worden gebracht met Trump.

Lees meer »

Standaard Uitgeverij lanceert app met ‘Netflixformule’ voor stripverhalen

Liefhebbers van strips die de overstap willen maken van papier naar digitaal, kunnen voortaan terecht op de app Strips.be van Standaard Uitgeverij. De app biedt tientallen stripreeksen – volledig – aan met een abonnementsformule. Het gaat onder meer om strips van Suske & Wiske, Jommeke, De Rode Ridder, Blake & Mortimer, FC De Kampioenen, De Kiekeboes, Lucky Luke, Robbedoes, Guust

Lees meer »

Brugse gemeenteraad startte met een minuut stilte voor wijlen Patrick Moenaert en Dirk Barbier

De Brugse gemeenteraad startte dinsdagavond met een minuut stilte, uit respect voor de onlangs overleden ereburgemeester Patrick Moenaert (CD&V) en voormalig raadslid Dirk Barbier (N-VA). “Beiden stierven te vroeg, op 75-jarige leeftijd”, stelde burgemeester Dirk De fauw.
The post Brugse gemeenteraad startte met een minuut stilte voor wijlen Patrick Moenaert en Dirk Barbier appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geen proces tegen chef Willem Hiele voor slagen en verwondingen naar werknemer na onderlinge schikking

Er zal dan toch geen verdere rechtszaak komen tegen chef Willem Hiele uit Oudenburg na opzettelijke slagen en verwondingen tegen een werknemer. Vorig jaar kwamen de feiten aan het licht en wilde het parket de chef voor de correctionele rechtbank brengen. De beide partijen kwamen onderling tot een schikking, waardoor dat niet meer zal gebeuren. Dat vertelde chef Hiele zelf

Lees meer »

“Zo praat je niet tegen mij!”: hetze rond aanstelling Brys als Kameroens bondscoach bereikt kookpunt tijdens controntatie met Eto’o

Is dit nog houdbaar? De hetze rond de aanstelling van Marc Brys (62) als bondscoach van Kameroen lijkt zijn kookpunt te hebben bereikt. Een verhoopte verzoening met de bemoeizuchtige bondsvoorzitter Samuel Eto’o (43) in de bondsgebouwen draaide uit op een verhitte discussie. Eto’o trok fel van leer. “Jij beslist niet, ík ben de president. En zo praat je niet tegen

Lees meer »

Oldtimers palmen Markt van Lo in

Met start in Vlamertinge vond zondag de achtste editie van de Hazewindrit plaats, een oldtimerrit volgens het principe bolletje-pijl voor (rally)wagens tot het bouwjaar 1999. De auto’s hielden ook even halt op de Markt in Lo voor een tussenstop.
The post Oldtimers palmen Markt van Lo in appeared first on KW.be.

Lees meer »

Opnieuw dode op Mount Everest

Nabij de top van de Mount Everest (8.849 meter) in Nepal is het lichaam gevonden van een Keniaanse bergbeklimmer. Het is al de derde dode op de Everest in twee weken tijd, tijdens het hoogseizoen voor de beklimming van de hoogste berg ter wereld.

Lees meer »

Kristof Verkouille als de smid aan de slag op Oostende voor Anker

Naast de chirurgijn, bottelier, kuiper en zeilmaker hoorde ook de smid aan boord van de fregatten van de Oostendse Compagnie die in de 18de eeuw naar Indië en China zeilden tot de rang van de onderofficieren. Dus is het niet eens zo raar dat er op Oostende voor Anker ook een smid bedrijvig is op het St.-Petrus en -Paulusplein.

Lees meer »