10 geldvragen aan golfer Thomas Detry: ‘Ik hou wel van risico’s nemen’

00:05 Thomas Detry (31) is de beste Belgische golfer op de wereldranglijst. Hij woont in Dubai en reist de wereld rond. ‘De ultieme luxe? Een eigen privéjet.’ 

Meer krantenkoppen in België

Prominente politica doodgeschoten in West-Oekraïne

In het westen van Oekraïne is het gewezen rechts-nationalistische parlementslid Iryna Farion doodgeschoten. Farion is vooral bekend van haar anti-Russische uitspraken. De 60-jarige vrouw overleed in Lviv in het ziekenhuis aan haar verwondingen, nadat ze een kogel in het hoofd had gekregen.

Lees meer »

Groen Menen maakt eerste vijf namen voor gemeenteraadsverkiezingen bekend: “Enige partij die kiest voor een ander soort samenleving”

Met oktober in het vooruitzicht, maakt ook Groen de eerste vijf namen van hun lijst bekend. Merkwaardig is dat ecologische partij volop inzet op nieuw talent, met drie compleet nieuwe namen in de top vijf. “Onze stad heeft nood aan een partij die echt inzet op sociale thema’s.”
The post Groen Menen maakt eerste vijf namen voor gemeenteraadsverkiezingen bekend:

Lees meer »

Analisten voorspellen dat ‘Deadpool & Wolverine’ records breekt

De nieuwe superheldenfilm Deadpool & Wolverine gaat komend weekend records breken. Dat voorspellen analisten in Variety. De verwachting is dat de langverwachte derde film over het tegendraadse personage Deadpool (Ryan Reynolds) in de VS opent met meer dan 160 miljoen dollar. Daarmee zal het de beste opening zijn voor een film die gekeurd is voor zeventien jaar en ouder.

Lees meer »

Zestien pro-Palestijnse actievoerders opgepakt op Brusselse Grote Markt en aan Beurs

Op de Brusselse Grote Markt en aan de Beurs zijn donderdagnamiddag zestien pro-Palestijnse actievoerders opgepakt, omdat ze onaangekondigd een protestactie hielden en een Tomorrowland-evenement verstoorden. Dat meldt Bruzz en het nieuws wordt bevestigd door de Brusselse lokale politie. “We hebben ook drie gerechtelijke processen-verbaal opgesteld voor weerspannigheid”, klinkt het.

Lees meer »

Vlaanderen plant PFAS-bloedonderzoek bij 400 volwassenen

Dit najaar start een PFAS-bloedonderzoek bij 400 volwassenen verspreid over Vlaanderen. Ontslagnemend Vlaams minister van Volksgezondheid Hilde Crevits (CD&V) wil met dit onderzoek een beter zicht krijgen op de mate van verspreiding van PFAS bij de algemene volwassen bevolking, ongeacht de woonplaats of locatie.

Lees meer »

Milieumisdrijf vastgesteld op Tomorrowland door gebruik wegwerpbekers: festival riskeert boete van 2 miljoen euro

Milieutoezichthouders van het Departement Omgeving hebben afgelopen zaterdag een milieumisdrijf vastgesteld op Tomorrowland in Boom. Het festival gebruikt deze zomer als enige grootschalig muziekfestival een voorraad wegwerpbekers op, ondanks de wettelijke verplichting om herbruikbare bekers in te zetten. De organisatie riskeert daardoor een boete tot 2 miljoen euro.

Lees meer »

Totaalrenovatie voor clubhuis Verhellestadion: “Een nieuwe mijlpaal voor Oostende”

In het kader van de renovatiewerken aan het Jozef Verhellestadion is beslist om ook het clubhuis te renoveren. Het ontwerp voor de renovatie werd intussen goedgekeurd. Beheerder Farys/TMVW zal nu een omgevingsvergunning aanvragen. Daarna kan de renovatie starten.
The post Totaalrenovatie voor clubhuis Verhellestadion: “Een nieuwe mijlpaal voor Oostende” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Schepen Wout Maddens duidt plaatsing van zitbank in Mortagnelaan Bellegem: “Op vraag van bewoners en zien dat het al gebruikt wordt”

Op sociale media is wat ophef ontstaan omwille van een zitbank die geplaatst is in de Mortagnelaan in Bellegem, deelgemeente van Kortrijk. De algemene kritiek luidt dat de bank geplaatst is met uitzicht naar de supermarkt, de AD Delhaize. Nu blijkt dat het niet om een fout gaat, aldus schepen van Bouwen en Wonen Wout Maddens (Team Burgemeester). “Er is

Lees meer »