Vier Nederlanders bedolven door lawine in Oostenrijk, drie van hen zijn overleden, vierde lichtgewond: “Een lawine ontkomen is vrijwel onmogelijk”

In de Oostenrijkse Alpen is een groep Nederlanders getroffen door een lawine. Het gaat om een skigroep van circa 17 personen. Drie mensen zijn om het leven gekomen, schrijven Oostenrijkse media. Een vierde Nederlander is lichtgewond naar het ziekenhuis gebracht. De rest van de groep bleef ongedeerd. 

Meer krantenkoppen in België

Kris en Thijs zijn Laureaat van de Arbeid

Kris Huysentruyt en Thijs Vermeersch werden in de bloemen gezet als Laureaat van de Arbeid. Burgemeester Ingrid Vandepitte mocht namens de bevoegde commissie de medailles opspelden. Kris Huysentruyt ontving de gouden medaille en werd voorgedragen door de politie en Civiele Veiligheidsdiensten, terwijl Thijs Vermeersch de bronzen medaille mocht ontvangen en voorgedragen werd door de sierteelt-
The post Kris en

Lees meer »

Nemen we binnenkort gewoon een gelletje tegen een kater?

Hoopgevend nieuws voor wie zich na een stevige avond aan de toog weleens belabberd voelt: Zwitserse wetenschappers hebben een gel ontwikkeld die katers na alcohol uit de wereld kan helpen. Hoe werkt zo’n gelletje dan? Word je dan ook niet meer dronken? En hoe snel kan dit op de markt komen?

Lees meer »

Gemeente Voeren zoekt onderkomen voor zo’n 25 gezinnen na wateroverlast

In Voeren zoekt de gemeente voor zo’n 25 gezinnen een onderkomen na de wateroverlast van afgelopen vrijdag. Zo’n 300 woningen werden getroffen, waarvan 100 zwaar. De meeste inwoners konden bij vrienden en familie terecht, 15 gezinnen logeren in vakantiehuizen of horecazaken. En 10 gezinnen worden door de gemeente tijdelijk opgevangen in een huis van het OCMW. Daarnaast vraagt de gemeente

Lees meer »

Nederlandse coalitiepartners stellen coalitieakkoord voor, Geert Wilders: “De zon gaat weer schijnen in Nederland”

De vier Nederlandse partijen PVV, VVD, NSC en BBB hebben donderdagochtend hun coalitieakkoord voorgesteld. Na een lange formatieperiode hopen de vier met het akkoord – getiteld ‘Hoop, lef en trots’ – een “stabiel Nederland” te leiden. Het akkoord legt onder meer de nadruk op een streng asielbeleid, veiligheid, bestaanszekerheid en landbouw, de speerpunten van de partijen.

Lees meer »

Chris Janssens (Vlaams Belang) bij Luk Alloo: “Beste wat holebi-organisaties kunnen doen voor emancipatie is ophouden met bestaan”

Elke dag tot aan de verkiezingen brengt televisiemaker Luk Alloo een gesprek met een bekende politicus die een parlementszetel ambieert. Vandaag: Chris Janssens van Vlaams Belang. Volgens hem is Vlaams Belang nog de enige geloofwaardige partij en hij onthult dat hij een klein links kantje heeft. ”Het enige linkse aan mij zijn mijn twee linkerhanden.”

Lees meer »

De vormelingen van 2024 uit de Zonnebloem

Deze groep fiere en goed uitgedoste leerlingen uit de Zonnebloem ontving het Heilig Vormsel. Vlnr Tibo Biebuyck, Kamiel Neyrinck, Owen Decruy, Lowie Hungenaet, Maxim Claeys, Kito Machozi, Kugwa Machozi, Marie Magdaleine Calleeuw, Marie Lammens, Margot Debussche, Axelle Stragier, Sayanna Blondia, Marthe Van Wassenhove, Marhe Van Dorpe, Mette Willaert, Ilay D’Haeyere, Nand Landuyt, Jérome Vuylsteke, Karsten
The post De vormelingen

Lees meer »

Politie Westkust betrapt tien bestuurders onder invloed tijdens negen uur durende controle

Politiezone Westkust hield afgelopen weekend een verkeersactie waarbij er ook gecontroleerd werd in de strijd tegen transmigratie. Verdachte zaken of handelingen die konden wijzen op mensenhandel of smokkel werden niet gevonden. Wel werden tien bestuurders onder invloed betrapt tijdens de negen uur durende controle.
The post Politie Westkust betrapt tien bestuurders onder invloed tijdens negen uur durende controle appeared

Lees meer »

Cato Verleye naar EK U13 tafeltennis in Roemenië

Cato Verleye – uit Oostkamp en lid van TTC Zandvoorde – staat momenteel eerste op de nationale ranglijst in het tafeltennis en neemt van woensdag 22 mei deel aan het Europees kampioenschap U13 in Boekarest. “Een goede ervaring die mij in de toekomst veel kan helpen.” Unieke kans Cato Verleye heeft als klassement C2, staat
The post Cato Verleye

Lees meer »

Slechts 850 Club Brugge-supporters welkom in Lotto Park voor duel met RSC Anderlecht

Er zullen zondag geen 1.000, maar slechts 850 supporters van Club Brugge toegelaten worden in het stadion van RSC Anderlecht. Het duel, dat mogelijk beslissend kan zijn voor de titel in de Jupiler Pro League, wordt beschouwd als een wedstrijd met “zeer hoog risico”, zo meldt de Brusselse politiezone Zuid donderdag.
The post Slechts 850 Club Brugge-supporters welkom in

Lees meer »

Lezersoproep: Wat als je kind huilt?

Alle jonge kinderen huilen weleens. Sommige meer dan andere. Hoe gaat u daar als ouder om? Vindt u het oké om uw baby of peuter een tijdlang te laten huilen? Of voelt u zich daar schuldig om, omdat – zoals opvoedingsexperts soms zeggen – de stress van het huilen mogelijk slecht is voor de ontwikkeling van die jonge hersens?

Lees meer »