Verschillende zalen Cultuurcentrum Baarle weer open nadat plafond instortte

Vanaf vandaag kunnen verschillende zalen van het Cultuurcentrum Baarle weer open. Het gebouw wordt gebruikt door Baarle-Hertog en Baarle-Nassau in Nederland. In februari kwam een plafond van een van de zalen naar beneden. Na een inspectie en herstellingswerken kan nu 70 procent van het Cultuurcentrum opnieuw worden gebruikt. 

Meer krantenkoppen in België

Precies 20 jaar geleden beleefden Europese royals drukste week van hun leven dankzij twee koninklijke huwelijken

Mei 2004 was een hectische maand voor de Europese royals. In één week tijd trouwden twee troonopvolgers: Frederik (55) van Denemarken en Felipe (56) van Spanje. Met Mary (52) en Letizia (51) kregen beide landen zo het allereerste burgermeisje dat ooit op de troon zou komen. ‘Story’ kijkt terug op deze betoverende royaltyweek in 2004 én gaat na hoe het

Lees meer »

Gokken onder 18 jaar is verboden, maar VTM-programma bewijst dat het kinderspel is: “Minderjarige kon in één keer 70 Win For Lifes kopen”

Gokken is kinderspel. Dat bewijst het VTM-programma ‘Ze zeggen dat’. Hoewel krasloten onder de 18 jaar verboden zijn, konden vier minderjarigen er tientallen kopen. Spelen op gokautomaten ging nóg makkelijker. Hoe los je dat probleem op? En kunnen tieners echt gokverslaafd worden door één keer te krassen? Net nu komt de Hoge Gezondheidsraad met een nieuw advies.

Lees meer »

Heuvellandse molenaars krijgen diploma overhandigd

De molenaars van de Lijstermolen in Westouter, die het diploma van meester-molenaar behaalden, werden onlangs ontvangen op het gemeentehuis van Heuvelland.
The post Heuvellandse molenaars krijgen diploma overhandigd appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Dit getuigt van een verschrikkelijk egocentrisme”: Ellen (42) dient klacht in, nadat Tom Van Grieken filmpje van vechtende tieners deelt

“Tegen dat slachtoffers klacht kunnen indienen, heeft Van Grieken zijn doel al bereikt met het filmpje.” De 42-jarige Ellen uit Olen stapte naar de politie, nadat de Vlaams Belang-voorzitter via Instagram een filmpje had verspreid. Daarop is te zien hoe haar dochter en een vriendinnetje in elkaar worden geslagen aan een bushalte in Herentals. “Ik heb intussen van Tom Van

Lees meer »

Terugkeer naar Marokko dit jaar verdubbeld

In de eerste vijf maanden van dit jaar werden 119 Marokkanen in onwettig verblijf gedwongen teruggestuurd. Dat is meer dan een verdubbeling tegenover de 55 personen die in dezelfde periode vorig jaar werden teruggestuurd. Dat blijkt uit cijfers van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor. Volgens de CD&V-minister werpt de vernieuwde samenwerking met Marokko vruchten af.

Lees meer »

‘Fietsen & Trompen!’ brengt ode aan fietsende fanfares

Op zondag 2 juni stelt auteur en muzikant Geert Vanmaeckelberghe zijn boek ‘Fietsen en Trompen!’ voor aan het grote publiek in sport- en cultuurcentrum De Klokkenput in Eernegem. Een halve thuismatch, want de Oostendenaar is lid van fietsende fanfare KVC De Zwaluw Eernegem.
The post ‘Fietsen & Trompen!’ brengt ode aan fietsende fanfares appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlaggen halfstok voor overlijden oud-schepen André Lacoere

Morgen woensdag wordt afscheid genomen van André Lacoere, voormalig gemeenteraadslid en schepen. Hij is op 22 mei op 90-jarige leeftijd overleden. Lacoere was behalve lokaal politicus ook de drijvende kracht achter diverse Bredense verenigingen. Hij was getrouwd met Jeannine Willaert en vader van Wilfried en Liliane Lacoere.
The post Vlaggen halfstok voor overlijden oud-schepen André Lacoere appeared first on

Lees meer »

Onvrede over toelage toegekende restauratiepremies Kasteel Bossuit: “Getuigt van weinig goed bestuur”

Eind 2014 diende het Kasteel Bossuit twee restauratiepremies in bij de Vlaamse Overheid. Negen jaar na datum werden de premies toegekend door minister Diependaele. Maar dat heeft nu onverwachte financiële gevolgen voor de gemeente Avelgem.
The post Onvrede over toelage toegekende restauratiepremies Kasteel Bossuit: “Getuigt van weinig goed bestuur” appeared first on KW.be.

Lees meer »