Vader van Tom Waes wandelt op z’n 84ste naar Compostella: “Z’n doorzettingsvermogen heeft Tom van mij”

Doorzettingsvermogen zit in de genen, zo blijkt. Wim Waes is 84, maar smeert de benen in voor een bedevaartswandeling naar het Spaanse Santiago de Compostella. Dat zijn bekende zoon een eind meewandelt, noemt hij een klein mirakel. “We zien elkaar weinig, ik maak me best zorgen over zijn werkritme.” 

Meer krantenkoppen in België

VIVES EcoTeam opnieuw present op Shell Eco Marathon in Nogaro: Zo ver mogelijk rijden met zo weinig mogelijk energie

Het VIVES EcoTeam neemt dit jaar opnieuw deel aan de Shell Eco Marathon in Nogaro, een stad in het zuiden van Frankrijk, van 19 tot 24 mei. Ze zetten hiermee hun jaarlijkse traditie verder. Tijdens de wedstrijd worden studenten uitgedaagd om auto’s te bouwen die zo ver mogelijk kunnen rijden met zo weinig mogelijk energie.
The post VIVES EcoTeam

Lees meer »

Filippo Ganna rijdt monsterlijke tijdrit en klopt zo Tadej Pogacar

Eindelijk heeft hij ze beet, zijn eerste zege van de Giro en het seizoen. In de vlakke tijdrit van 31,2 km nabij zijn Gardameer stond er geen maat op Filippo Ganna (INEOS Grenadiers), die revanche nam voor zijn tweede plaats in de eerste tijdrit van deze Giro en dit keer Tadej Pogacar klopte. De roze trui was nog steeds ruimschoots

Lees meer »

LIVEBLOG LECCE-ATALANTA. De Ketelaere moet vanop de bank toekijken, pakt Atalanta broodnodige punten?

De Ketelaere & co nemen het op tegen middenmoter Lecce. Atalanta doet nog volop mee voor een Champions League-ticket en moet dus winnen op Lecce. De uitploeg kan rekenen op een sterke De Ketelaere, die zijn goede prestaties toonde in de vorige competitiewedstrijd tegen Roma. De Rode Duivel was goed voor twee doelpunten. Krijgen we dezelfde prestatie te zien? Volg

Lees meer »

Nawal Farih (CD&V) bij Luk Alloo: “Ik had die vonk met Sammy niet zien aankomen, maar vandaag is het genieten en verliefd zijn”

Elke dag tot aan de verkiezingen brengt televisiemaker Luk Alloo een gesprek met een bekende politicus die een parlementszetel ambieert. Velen hadden een jaar geleden nog niet gehoord van Nawal Farih (35). Maar sinds CD&V-voorzitter Sammy Mahdi haar voorstelde als zijn nieuwe vriendin, doet het federaal parlementslid toch al meer belletjes rinkelen. Farih is lijsttrekker op de Limburgse lijst voor

Lees meer »

Nieuwe McDonald’s in Ingelmunster opent donderdag de deuren: “Succesverhaal van maken”

Donderdag 16 mei gaan de deuren open van het nieuwe restaurant McDonald’s op de hoek van de Oostrozebekestraat en de Ringbaan in Ingelmunster. Franchisenemer Kenny Schelstraete en zijn team vieren deze opening op zondagnamiddag 19 mei met kindergrime.
The post Nieuwe McDonald’s in Ingelmunster opent donderdag de deuren: “Succesverhaal van maken” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vader en zonen terecht voor onthutsende mishandeling en misbruik: “Geslagen met oplader, sandalen en verlengkabel en meer dan 100 keer vastgebonden”

Zijn een Afghaanse vrouw en haar drie kinderen jarenlang door haar echtgenoot en twee stiefzonen uit Menen mishandeld en misbruikt? Op die vraag moet de rechter in Kortrijk een antwoord vinden. De Afghaanse echtgenoot en zijn twee zonen vinden alvast van niet en gaan resoluut voor de vrijspraak. “Allemaal leugens en verzinsels”, klonk het in koor. Wat speelde zich achter

Lees meer »

Club Brugge neemt stevige optie op landstitel met zege in Anderlecht

Club Brugge heeft zondagavond de topper van de negende en tevens voorlaatste speeldag in de Champions’ Play-off met het kleinste verschil (0-1) gewonnen op bezoek bij RSC Anderlecht. Vlak voor het halfuur scoorde Denis Odoi tegen zijn ex-ploeg het enige doelpunt van de wedstrijd.
The post Club Brugge neemt stevige optie op landstitel met zege in Anderlecht appeared first

Lees meer »

Waarom Joost Klein de Songfestival-organisatie Siberisch koud laat: “Bij een Duitser was dit niet gebeurd”

De woede van Nederland (en ook van de vele Vlaamse Joost Klein-fans) richt zich na het debacle van zaterdagavond en masse op omroepkoepel EBU – organisator van het Eurovisiesongfestival. Maar of die daar echt onder de indruk van is, valt te betwijfelen. Zelfs als Nederland zich terugtrekt voor de volgende editie, zal dat met schouderophalen onthaald worden. Het draait immers

Lees meer »

Niet rijgeschikt en geen rijbewijs, toch met bedrijfswagen op pad: nieuw rijverbod en fikse boete voor veertiger uit Wielsbeke

Hij was rij-ongeschikt verklaard én had zijn opgelegde proeven van een vorige veroordeling niet afgelegd. Toch bleef een 45-jarige man uit Wielsbeke met zijn bedrijfswagen rondrijden. Tot hij met de auto van zijn vriendin gevat werd en het samen met haar aan de politierechter mocht uitleggen.
The post Niet rijgeschikt en geen rijbewijs, toch met bedrijfswagen op pad: nieuw

Lees meer »

Flamboyant ex-politiehoofd riskeert vijf jaar cel voor omkoopschandaal: “Die 100.000 euro was een cadeau”

5 jaar cel: die straf hangt ex-politiebaas Glenn Audenaert – tegen wie vandaag het proces in de Dendermondse rechtbank start – boven het hoofd. 100.000 euro zou hij ontvangen hebben om zijn invloed te laten gelden. Het doel: de hoofdzetel van de federale politie in Brussel doen verhuizen, naar de eigendom van een kennis. Smeergeld of een cadeau? Het kan

Lees meer »

KSA Sint-Elooi viert tachtigste verjaardag tijdens feestweekend

Jeugdvereniging KSA Sint-Elooi uit Sint-Eloois-Winkel bestaat tachtig jaar. Die verjaardag is in het eerste weekend van mei uitgebreid gevierd tijdens een driedaagse. De KSA trapte het feestweekend op vrijdag af met een toneelvoorstelling waarin de leiders het beste van zichzelf gaven. Op zaterdag legden groepen een uitdagende omloop af en was er ‘s avonds een
The post KSA Sint-Elooi

Lees meer »

De negentien communicantjes van Lo en Pollinkhove

In de Sint-Pieterskerk in Lo deden op zaterdag 11 mei negentien kinderen uit Lo en Pollinkhove hun eerste communie. Vooraan staan Amélie Masschelein, Olivia Capoen, Noëmie Ruebens, Liam Rubrecht, Vic Sap, Lukas Coopman en Thijs Brusselle, daarachter Rachelle Vandenbroele, Alicia De Lombaerde, Rosie Clybouw, Cyriel Blieck, Edwar Milleville, Jules Cobbaert, Nelles Herrewyn , Geoffrey Matte,
The post De negentien

Lees meer »

Onze reporter keek naar de verkiezingsaffiches: “Waarom hebben de kandidaten van Vooruit een stijve nek?”

Waar men gaat langs Vlaamse wegen, komt men weer verkiezingsaffiches tegen. Allemaal proberen ze ons iets te vertellen. De boodschap die het luidst klinkt, is helaas: “Voor goeie affiches moet ge bij een ander zijn.” Maar wat probeert die reclame ons nog meer te vertellen? Waarom zijn de plakbrieven van Vlaams Belang zo blauw, en hoe komt het dat alle

Lees meer »

Na klachtenregen herneemt stad verdeling gratis gft-zakken

Het stadsbestuur van Gistel ontving de afgelopen tijd “enorm veel klachten” van inwoners die geen gratis pakket van nieuwe gele gft-zakken ontvingen. De hele procedure wordt overgedaan. Het bedrijf dat de bedeling uitvoerde, betreurt het voorval.
The post Na klachtenregen herneemt stad verdeling gratis gft-zakken appeared first on KW.be.

Lees meer »