Slechts helft nieuwkomers in Vlaanderen volgt inburgeringscursus: N-VA wil ook Europeanen verplichten

Slechts de helft van de nieuwkomers in Vlaanderen volgde vorig jaar een inburgeringscursus. Dat blijkt uit cijfers van minister van Binnenlands Bestuur Gwendolyn Rutten (Open Vld) op vraag van Maaike De Vreese (N-VA). Het kabinet-Rutten wijst erop dat het aantal inburgeraars op recordhoogte zit en dat deze legislatuur de wachtlijsten quasi werden weggewerkt. 

Meer krantenkoppen in België

LIVE OEKRAÏNE. Poetin dreigt met “zware gevolgen” na gebruik westerse wapens in Rusland

De Belgische premier Alexander De Croo ontvangt vandaag de Oekraïense president Volodymyr Zelensky, die in België arriveert vanuit Spanje. De twee zullen het onder meer hebben over de militaire steun van België aan Oekraïne en zullen ook een bilateraal veiligheidsakkoord ondertekenen. “Los vertaald: welke veiligheidsgaranties geeft ons land aan Oekraïne?”, aldus De Croo. “De levering van onze F-16’s is daar

Lees meer »

Na dodelijk ongeval aan busstation in Leuven past De Lijn wegmarkeringen aan om veiligheid van reizigers te verhogen

In Leuven heeft vervoersmaatschappij De Lijn nieuwe wegmarkeringen aangebracht aan de busperrons aan het station. Daar gebeurden al verschillende ongevallen. In februari nog kwam een 27-jarige vrouw om het leven toen ze werd aangereden door een bus. De nieuwe markeringen zijn rood en groen en pictogrammen moeten duidelijk maken waar je beter wel of niet stapt.

Lees meer »

Bijzondere Jeugdzorg Brugge luidt de noodklok en hield een betoging van ‘t Zand naar het Station

Bijzondere Jeugdzorg Brugge luidt de noodklok, de vzw’s Binnenstad, CKG Sint-Clara, De Kantel, De Patio, De Zandberg, Nieuwland en Tronkestik kwamen hiervoor woensdagnamiddag gezamenlijk de straat op. Ze betoogden van ‘t Zand tot aan het Station. Dit initiatief vond weerklank bij tal van andere jeugdhulporganisaties die mee stappen in deze manifestatie.
The post Bijzondere Jeugdzorg Brugge luidt de noodklok

Lees meer »

“Hij vuurde verwijten en verbale agressie richting Eto’o af”: Kameroense bond ontslaat Brys en komt met bedenkelijk statement na confrontatie

Marc Brys (62) is geen bondscoach meer van Kameroen. Onze landgenoot werd aan de kant geschoven na een aanvaring met de bemoeizuchtige bondsvoorzitter Samuel Eto’o (43) in de bondsgebouwen. De Kameroense voetbalbond zegt in een statement dat Brys verbaal agressief was tegen Eto’o, hoewel het in werkelijkheid de bondsvoorzitter was die fel van leer trok in een hevige discussie. “Jij

Lees meer »

Stedelijke Kunstacademie houdt opendeurdag

Op zaterdag 1 juni gooit de Stedelijke Kunstacademie alle deuren wagenwijd open. Van 10 tot 13 uur is iedereen welkom in de Olmstraat 25. In de namiddag is de Academie van 14 tot 18 uur een trotse deelnemer aan de vrijetijdsmarkt op de Zuidboulevard.
The post Stedelijke Kunstacademie houdt opendeurdag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rechtbank Hongkong: 14 prodemocratische activisten schuldig aan subversie

Een Hongkongse rechtbank heeft veertien mensen schuldig bevonden aan “staatsondermijnende activiteiten”, twee anderen werden vrijgesproken. De zestien verdachten waren onder meer als activisten, juristen en raadsleden actief in de prodemocratische oppositie die in 2020 een volledige democratie nastreefde. De schuldigen krijgen naar verwachting nog dit jaar hun straf te horen.

Lees meer »