“Onzichtbare strijders aan het thuisfront”: ‘Rosie the Riveter’-vrouwen krijgen hoogste burgerlijke onderscheiding

Elektriciens, lassers, bommenmakers … de Amerikaanse ‘Rosie the Riveter’-vrouwen namen alle rollen op zich tijdens de Tweede Wereldoorlog. 80 jaar later krijgen ze de hoogste burgerlijke onderscheiding: een gouden medaille van het Congres.

 

Meer krantenkoppen in België

20 procent minder bultrugwalvissen in Stille Oceaan door klimaatverandering

Op 10 jaar tijd is het aantal bultrugwalvissen in de noordelijke Stille Oceaan met een vijfde afgenomen. Dat blijkt uit een langdurige studie van de bultrugwalvispopulaties in de noordelijke Stille Oceaan, waaraan marien bioloog Joëlle De Weerdt van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) heeft meegewerkt. De mariene hittegolf van 2014 tot 2016, de sterkste ooit geregistreerd, heeft het herstel van

Lees meer »

Toneelverenigingen houden weer theaterwandeling door Gullegem

Vijf Wevelgemse theatergezelschappen houden zaterdag 25 mei onder de titel Theater Lokaal weer een theaterwandeling langs enkele bekende Gullegemse locaties, waar ze een reeks fabels spelen over de fictieve inwoonster Maine Verghulle.
The post Toneelverenigingen houden weer theaterwandeling door Gullegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

De Croo wil Oekraïne “meer, sneller en beter” steunen: “We gaan er alles aan doen om dit jaar al F-16’s te sturen”

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky is vandaag op bezoek in ons land. Hij ondertekende vanmorgen met premier Alexander De Croo (Open Vld) een bilateraal veiligheidsakkoord, dat onder meer minstens 977 miljoen euro aan Belgische militaire hulp aan Oekraïne dit jaar omvat. Het opvallendste nieuws: België engageert zich ertoe om tegen 2028 dertig F-16’s aan Oekraïne te leveren. De eerste gevechtsvliegtuigen

Lees meer »

Leerlingen VTI Oostende leveren 100 handgemaakte menstruatiekastjes aan scholen: “Grootste uitdaging? Het ontwerp uittekenen”

Het zou niet mogen dat meisjes in 2024 niet naar school durven komen, omdat ze zich geen hygiënische producten kunnen veroorloven. Daar een concrete oplossing van de Vlaamse overheid uitblijft, namen scholen het heft in eigen handen. De leerlingen uit de richting Houttechnieken van het VTI Oostende maakten 100 menstruatiekastjes voor alle deelnemende ‘Goed GeRegeld-scholen’ van de Middenkust. “Ik heb

Lees meer »

DE OPLOSSING. CD&V pleit voor verplichte burgerdienst, Open Vld voor meer reservisten: hoe willen partijen ons leger versterken?

In ‘De Oplossing’ van VTM NIEUWS hebben CD&V-voorzitter Sammy Mahdi en Open Vld-voorzitter Tom Ongena zich gebogen over defensie. De twee politici hebben hun plannen voorgesteld om het Belgische leger te versterken. Open Vld wil inzetten op meer reservisten, terwijl CD&V een opmerkelijk voorstel op tafel legt: een verplichte burgerdienst voor alle 18-jarigen.

Lees meer »