Nepalese familie neemt De Koetse over: “Klassieke keuken blijft, maar hier en daar wel eigen toets brengen”

Restaurant De Koetse heeft nieuwe uitbaters. Na 35 jaar uitbating door Piet Vanderyse en Ann Coppens neemt de Nepalese familie Sunar, met de jonge Bibas Sunar (21) als chef-kok, de zaak in handen. “We blijven de klassieke keuken brengen, maar hier en daar wel met mijn eigen toets”, zegt Bibas.

Eind vorig jaar hielden Piet Vanderyse (65) en Ann Coppens (59) het voor gezien als uitbaters van De Koetse. Gestart met de zaak in 1988 mag het wel hun levenswerk genoemd worden. Generaties Bruggelingen kwamen er over de vloer om er te genieten van de klassieke Frans Belgische vlees-, wild- en visbereidingen.

Bij de stopzetting hadden Piet en Ann nog geen zicht op overnemers, dus de zaak bleef een tijdje leegstaan. Maar daar is nu dus verandering in gekomen. De uit Nepal afkomstige familie Sunar heeft de zaak overgenomen. En dat is niet geheel toevallig. “Ik ben hier op mijn 15de als jobstudent beginnen te werken en de laatste twee jaar was ik hier actief als sous-chef in de keuken”, vertelt Bibas Sunar.

De jongeman is op zijn negende met de rest van het gezin naar België gekomen, nadat zijn vader hier al enkele jaren eerder beland was.

Goeie leermeesters

“We hebben eerst enkele jaren in Wallonië gewoond en gewerkt maar een goeie vijf jaar geleden zijn we dan naar West-Vlaanderen en uiteindelijk Brugge afgezakt. Mijn vader is ook actief geweest in de horeca, onder meer als kok in De Stoepa”, weet Bibas, die zijn opleiding volgde aan de hotelschool Ter Groene Poorte maar zegt vooral veel al doende te hebben geleerd.

“Piet en Ann waren heel goede leermeesters. En in de keuken zelf heb ik enorm veel geleerd van chef Johan Crul, die hier 35 jaar heeft gewerkt. Hij heeft me echt de kneepjes van het vak geleerd.”

“We blijven overigens de klassieke keuken brengen waarvoor De Koetse zo bekend is, maar hier en daar zal ik er wel op een delicate manier mijn eigen toets aan geven”, besluit een gedreven Bibas Sunar.

The post Nepalese familie neemt De Koetse over: “Klassieke keuken blijft, maar hier en daar wel eigen toets brengen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Trump belooft “Republikeinse vloedgolf” op eerste campagnerally na aanslag: “Democraten hebben geen idee wie hun kandidaat is”

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft in de Verenigde Staten opnieuw een campagnebijeenkomst bijgewoond, 1 week na de aanslag waarbij hij lichtgewond raakte. Ook zijn kersverse running mate J.D. Vance was er voor het eerst bij. Op de rally zei Trump dat hij een kogel trotseerde voor de democratie, en hij had ook kritiek op de veiligheidsdiensten.

Lees meer »

Tomorrowland laat in beslag genomen drugs testen op het terrein: “Synthetische drugs zijn in opmars”

Nieuw sinds dit jaar: in beslag genomen drugs die op het terrein van Tomorrowland zélf worden getest. 141 stalen werden gisteren binnengebracht bij NICC, het Nationaal Instituut voor Criminalistiek en Criminologie. “Wat opvalt is dat festivalgangers vaak meer dan één soort drugs op zak hebben.” Nochtans is de festivalorganisatie duidelijk over verboden middelen op het terrein. “Als je betrapt wordt,

Lees meer »

Gewezen directie-secretaris van VTI Ieper Luc Vangheluwe (85) is overleden

In Huize Sint-Jozef in Ieper is Luc Vangheluwe (85) overleden. Hij begon als leerkracht aan het VTI Ieper en eindigde er als directie-secretaris. Hij is ook secretaris van Rijschool VTI Ieper en Koninklijke Harmonie De Kerels VTI Ieper geweest.
The post Gewezen directie-secretaris van VTI Ieper Luc Vangheluwe (85) is overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »

LeBron James, Simone Biles, Rafael Nadal,…: dit zijn de absolute supersterren die Parijs willen doen daveren

Vandaag gaan de Olympische Spelen in Parijs van start. De wereld kijkt vol spanning toe. Naast de prestaties van de Belgische atleten, is er ook veel aandacht voor de komst van enkele van de grootste sportsterren ter wereld. Namen zoals LeBron James, Simone Biles en Rafael Nadal trekken naar Parijs, klaar om geschiedenis te schrijven en hun stempel op deze

Lees meer »

Groen Menen maakt eerste vijf namen voor gemeenteraadsverkiezingen bekend: “Enige partij die kiest voor een ander soort samenleving”

Met oktober in het vooruitzicht, maakt ook Groen de eerste vijf namen van hun lijst bekend. Merkwaardig is dat ecologische partij volop inzet op nieuw talent, met drie compleet nieuwe namen in de top vijf. “Onze stad heeft nood aan een partij die echt inzet op sociale thema’s.”
The post Groen Menen maakt eerste vijf namen voor gemeenteraadsverkiezingen bekend:

Lees meer »

De Belgische prestaties

De Belgische delegatie zakt met 166 atleten naar de Lichtstad af, 84 mannen en 82 vrouwen in 21 verschillende sporten. Hoe brengen ze het ervan af? En hoe deden ze het in verleden?

Lees meer »

Mathieu van der Poel die “meer verwachtte van Tour”, wint Natourcriterium in Roeselare en blikt vooruit op de Spelen: “Belgen hebben sterk blok”

Mathieu van der Poel (29) heeft het Natourcriterium in Roeselare op zijn naam geschreven. De wereldkampioen blikte daar voor het eerst terug op de Tour, waarvan hij “meer verwacht had”. Maar de wereldkampioen is nu al volop bezig met de Olympische Spelen. “Remco en Wout zullen grote concurrenten zijn, maar ook Jasper Stuyven reed héél sterk in de Tour.”

Lees meer »

Gouden Greg Van Avermaet en Zilveren Pieter Timmers over toen en nu: “Het was iets onwezenlijk, maar ik moet nog werken om rond te komen”

Pieter Timmers: “Misschien kunnen we eens afspreken om te gaan fietsen.” Greg Van Avermaet: “Oké. Maar pas op, ik ben nog altijd een competitiebeest.”. Wij brachten de twee olympische sporthelden van Rio 2016 – zilver op de 100m vrije slag en goud in de wegrit – samen voor een reünie. Hoe blikken ze terug op hun medaille, wat doen ze

Lees meer »