Nepalese familie neemt De Koetse over: “Klassieke keuken blijft, maar hier en daar wel eigen toets brengen”

Restaurant De Koetse heeft nieuwe uitbaters. Na 35 jaar uitbating door Piet Vanderyse en Ann Coppens neemt de Nepalese familie Sunar, met de jonge Bibas Sunar (21) als chef-kok, de zaak in handen. “We blijven de klassieke keuken brengen, maar hier en daar wel met mijn eigen toets”, zegt Bibas.

Eind vorig jaar hielden Piet Vanderyse (65) en Ann Coppens (59) het voor gezien als uitbaters van De Koetse. Gestart met de zaak in 1988 mag het wel hun levenswerk genoemd worden. Generaties Bruggelingen kwamen er over de vloer om er te genieten van de klassieke Frans Belgische vlees-, wild- en visbereidingen.

Bij de stopzetting hadden Piet en Ann nog geen zicht op overnemers, dus de zaak bleef een tijdje leegstaan. Maar daar is nu dus verandering in gekomen. De uit Nepal afkomstige familie Sunar heeft de zaak overgenomen. En dat is niet geheel toevallig. “Ik ben hier op mijn 15de als jobstudent beginnen te werken en de laatste twee jaar was ik hier actief als sous-chef in de keuken”, vertelt Bibas Sunar.

De jongeman is op zijn negende met de rest van het gezin naar België gekomen, nadat zijn vader hier al enkele jaren eerder beland was.

Goeie leermeesters

“We hebben eerst enkele jaren in Wallonië gewoond en gewerkt maar een goeie vijf jaar geleden zijn we dan naar West-Vlaanderen en uiteindelijk Brugge afgezakt. Mijn vader is ook actief geweest in de horeca, onder meer als kok in De Stoepa”, weet Bibas, die zijn opleiding volgde aan de hotelschool Ter Groene Poorte maar zegt vooral veel al doende te hebben geleerd.

“Piet en Ann waren heel goede leermeesters. En in de keuken zelf heb ik enorm veel geleerd van chef Johan Crul, die hier 35 jaar heeft gewerkt. Hij heeft me echt de kneepjes van het vak geleerd.”

“We blijven overigens de klassieke keuken brengen waarvoor De Koetse zo bekend is, maar hier en daar zal ik er wel op een delicate manier mijn eigen toets aan geven”, besluit een gedreven Bibas Sunar.

The post Nepalese familie neemt De Koetse over: “Klassieke keuken blijft, maar hier en daar wel eigen toets brengen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

25 meisjes en jongens gevormd in O.L.-Vrouwekerk

Zondag 12 mei was niet alleen Moederdag maar voor 25 meisjes en jongens, die dit jaar 12 jaar (zijn ge)worden, een stralende feestdag. Ze kregen in de O.L.-Vrouwekerk hun vormsel. De feestelingen waren Kiana Deceuninck, Hanne Declerck, Abby Demey, Emma Depuijdt, Vince Devriendt, Mirthe Dhoop, Ymro Dutry, Ruben Eeckhout, Lars Huet, Elly-Rose Huys, Lily-Rose Huys,
The post 25 meisjes

Lees meer »

Niet rijgeschikt en geen rijbewijs, toch met bedrijfswagen op pad: nieuw rijverbod en fikse boete voor veertiger uit Wielsbeke

Hij was rij-ongeschikt verklaard én had zijn opgelegde proeven van een vorige veroordeling niet afgelegd. Toch bleef een 45-jarige man uit Wielsbeke met zijn bedrijfswagen rondrijden. Tot hij met de auto van zijn vriendin gevat werd en het samen met haar aan de politierechter mocht uitleggen.
The post Niet rijgeschikt en geen rijbewijs, toch met bedrijfswagen op pad: nieuw

Lees meer »

Amerikaans president Biden daagt Trump uit voor debatten in juni en september, Trump gaat akkoord

De Amerikaanse president Joe Biden heeft zijn Republikeinse tegenstrever Donald Trump uitgenodigd om twee presidentiële televisiedebatten te houden, in juni en september. Dat zou gebeuren zonder de Commission on Presidential Debates, die de debatten normaal organiseert. Volgens Biden is de klassieke debatformule een te groot spektakel, dat te weinig focust op wat de kandidaten zeggen. Trump gaat akkoord met het

Lees meer »

“Verkracht omdat ik lesbisch ben”: LGBTQ+-personen in Zuid-Afrika schetsen harde realiteit ondanks progressieve grondwet

Zuid-Afrika, een queer paradijs. Of dat is toch wat er gezegd wordt. Zuid-Afrika is dan ook het enige land op het Afrikaanse continent waar LGBTQ+-personen gelijke rechten hebben en kunnen trouwen. Maar het contrast tussen de grondwet en de dagelijkse realiteit is groot: queer personen vechten er elke dag voor hun leven. Ze riskeren fysieke agressie, verkrachting of moord. Documentairemakers

Lees meer »

Koning Albert vindt zorgen om z’n gezondheidstoestand onnodig: “Alleen zijn hij en Paola nooit, zelfs niet in Frankrijk”

Eerder deze week werd koning Albert (89) onwel tijdens z’n verblijf in Zuid-Frankrijk en kwam hij lelijk ten val. Maar paniek is nergens voor nodig, vertelt een intimus aan onze royalty-expert Wim Dehandschutter. Koning Albert zou vooral geschrokken zijn door de reacties die het nieuws heeft veroorzaakt in België. De gepensioneerde vorst is immers nooit écht alleen, zelfs niet op

Lees meer »

LIVEBLOG FURY-USYK. Wat is hun vermogen en reikwijdte? De clash in cijfers – Ronaldo kijkt toe vanop eerste rij

Alle ogen op de megakamp. Later vandaag, rond middernacht Belgische tijd, nemen Tyson Fury (35) en Oleksandr Usyk (37) – beiden ongeslagen – het tegen elkaar op. Met als inzet alle vier de bokstitels bij de zwaargewichten. Wie wint en mag zich dus de ‘undisputed’ kampioen noemen? Tijdens de weging was er al behoorlijk wat animo tussen de twee titanen.

Lees meer »

Bart Dochy trekt straks met oldtimerbusje op campagne

In aanloop naar de verkiezingen op 9 juni stijgt de campagnekoorts.Ook Bart Dochy (CD&V), burgemeester van Ledegem en Vlaams Parlementslid, ontsnapt er niet aan. Hij liet een oldtimerbusje bestickeren met een foto van hemzelf voor een landelijk landschap met vlasveld.
The post Bart Dochy trekt straks met oldtimerbusje op campagne appeared first on KW.be.

Lees meer »