Nepalese familie neemt De Koetse over: “Klassieke keuken blijft, maar hier en daar wel eigen toets brengen”

Restaurant De Koetse heeft nieuwe uitbaters. Na 35 jaar uitbating door Piet Vanderyse en Ann Coppens neemt de Nepalese familie Sunar, met de jonge Bibas Sunar (21) als chef-kok, de zaak in handen. “We blijven de klassieke keuken brengen, maar hier en daar wel met mijn eigen toets”, zegt Bibas.

Eind vorig jaar hielden Piet Vanderyse (65) en Ann Coppens (59) het voor gezien als uitbaters van De Koetse. Gestart met de zaak in 1988 mag het wel hun levenswerk genoemd worden. Generaties Bruggelingen kwamen er over de vloer om er te genieten van de klassieke Frans Belgische vlees-, wild- en visbereidingen.

Bij de stopzetting hadden Piet en Ann nog geen zicht op overnemers, dus de zaak bleef een tijdje leegstaan. Maar daar is nu dus verandering in gekomen. De uit Nepal afkomstige familie Sunar heeft de zaak overgenomen. En dat is niet geheel toevallig. “Ik ben hier op mijn 15de als jobstudent beginnen te werken en de laatste twee jaar was ik hier actief als sous-chef in de keuken”, vertelt Bibas Sunar.

De jongeman is op zijn negende met de rest van het gezin naar België gekomen, nadat zijn vader hier al enkele jaren eerder beland was.

Goeie leermeesters

“We hebben eerst enkele jaren in Wallonië gewoond en gewerkt maar een goeie vijf jaar geleden zijn we dan naar West-Vlaanderen en uiteindelijk Brugge afgezakt. Mijn vader is ook actief geweest in de horeca, onder meer als kok in De Stoepa”, weet Bibas, die zijn opleiding volgde aan de hotelschool Ter Groene Poorte maar zegt vooral veel al doende te hebben geleerd.

“Piet en Ann waren heel goede leermeesters. En in de keuken zelf heb ik enorm veel geleerd van chef Johan Crul, die hier 35 jaar heeft gewerkt. Hij heeft me echt de kneepjes van het vak geleerd.”

“We blijven overigens de klassieke keuken brengen waarvoor De Koetse zo bekend is, maar hier en daar zal ik er wel op een delicate manier mijn eigen toets aan geven”, besluit een gedreven Bibas Sunar.

The post Nepalese familie neemt De Koetse over: “Klassieke keuken blijft, maar hier en daar wel eigen toets brengen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Door Meta goedgekeurde advertenties verspreiden desinformatie en haat tijdens Indiase verkiezingen

Facebook- en Instagram-eigenaar Meta heeft tijdens de verkiezingen in India politieke advertenties goedgekeurd die desinformatie verspreidden en aanzetten tot religieus geweld. De advertenties zouden gemanipuleerd zijn met artificiële intelligentie (AI). Ze werden ingediend bij Meta’s database door India Civil Watch International (ICWI) en Ek?, een community die vastberaden is de groeiende macht van grote bedrijven in te perken. Zij wilden

Lees meer »

“In augustus nooit durven denken”: De Ketelaere wint Europa League met Atalanta en viert met vriendin Jozefien en al dansend in kleedkamer

Zou de telefoon van Karel Fraeye vandaag rinkelen? Het onklopbare Leverkusen kreeg in de Europa Leaguefinale in Dublin een dreun van ene Ademola Lookman, ooit gelanceerd door een Belgische trainer. Charles De Ketelaere pronkt in blauw en zwart met zijn eerste prijs. Ook al was het zijn finale niet. “We kwamen als halve leeuwen op het veld.”

Lees meer »

Dit is waarom Kevin Costner zijn zoon liet meespelen in zijn film ‘Horizon: An American Saga’: “Ik heb hem in de val gelokt”

Hayes (15) – de zoon van Kevin Costner (69) en Christine Baumgartner (50) – heeft onlangs zijn debuut op het witte doek gemaakt. In de nieuwe film van zijn vader, ‘Horizon: An American Saga’, heeft hij een rol bemachtigd. Toch was zijn verschijning niet helemaal toevallig. “Ik heb hem zelfs een beetje in de val kunnen lokken”, zegt vader Kevin

Lees meer »

Als het kasteel een lusthof wordt

17:30 Kasteel d’Ursel in Hingene ontpopt zich de komende maanden als een ‘maison de plaisance’. Zestig kunstenaars tasten er de zachte en pikantere randen van de erotiek af. Met humor en feminisme als af…

Lees meer »

Tweede gezamenlijke duivenvlucht is op til

Waar veel gemeenten geen duivenverenigingen meer hebben, telt Torhout er nog twee: De Torhoutse Duif en Gans Alleen. Beide clubs organiseren net als vorig jaar een gezamenlijke duivenvlucht, die zowel door burgemeester Kristof Audenaert als door het stadsbestuur gesteund wordt. Het gaat om een vlucht vanuit Châteaudun voor oude en jaarlingen en dit op zaterdag
The post Tweede gezamenlijke

Lees meer »

Actrice Cathérine Kools woont nu aan de kust: “Veel mensen dragen ‘Wittekerke’ hier nog altijd in hun hart”

Verrassing van jewelste voor de ‘Familie’-fans, want maandagavond wandelde Leen Van den Bossche plots het beeld in. Na zes jaar keert het personage terug uit Afrika, en dus hervat Cathérine Kools (42) haar rol. “Zowel Leen als ik hebben de voorbije jaren dingen gedaan waarvan we voelden dat ze moesten gebeuren”, vertelt de actrice over haar comeback en hoe haar

Lees meer »