Moeder opgelucht nadat David (20) goed herstelt van aanrijding door vrachtwagen: “Nochtans heb ik hem goed leren oversteken”

Een dag nadat hij aangereden werd en onder een vrachtwagen belandde in Zarren mocht David P. (20) het ziekenhuis al verlaten. Hij herstelt thuis van zijn verwondingen. Het zag er ernstiger uit dan gedacht, maar hij houdt vooral een verbrijzelde arm over aan het ongeval. Zijn moeder is opgelucht. “Het eerste dat ik hem zei? Hoe kan je nu oversteken zonder kijken? Ik heb het je nochtans goed geleerd!”, kan ze alweer lachen.

Sinds een drietal maanden woont David P. alleen op een appartementje in het centrum van Zarren. Hij komt echter nog regelmatig terug naar Diksmuide, waar zijn ouderlijk huis is en zijn vrienden wonen. Dat was hij ook dinsdagmiddag rond 14.30 uur van plan. “Hij zou met de bus naar vrienden gaan, maar stopte eerst nog in de Delhaize om een pakje sigaretten voor hen te komen”, zegt zijn moeder. “Blijkbaar verloor hij de tijd wat uit het oog want net buiten de winkel zag hij zijn bus naderen. En dus sprintte hij snel naar de overkant. Te snel, en zonder kijken.”

Verbrijzelde arm

David sprintte het zebrapad van de Staatsbaan over, maar werd daar gegrepen door een Nederlandse vrachtwagen. Hij kreeg een smak van de voorzijde en belandde met zijn been onder de wielen. Hij schreeuwde het uit van de pijn en volgens de eerste berichten liep hij een open beenbreuk op. “Dat is gelukkig niet het geval”, vervolgt zijn moeder. “Het bloed aan zijn broek en voet was afkomstig van een gescheurde teen, wellicht door de klap van het wiel. Aan zijn been is er wonderwel weinig, al doet het natuurlijk flink pijn. Nee, de grootste schade is aan zijn linkerarm. Die is volledig verbrijzeld van zijn pols tot elleboog. De dokter zei dat er precies een bom in ontploft was. En zijn pols is ook gebroken. Bij een operatie is er een staaf met vijzen in gebracht. Het zal maanden revalideren worden.”

Leren oversteken

De moeder van David werd gebeld door zijn zus die zelf op de hoogte werd gebracht door een getuige. “Met een bang hartje snelde ik naar het ziekenhuis waar ik David gelukkig snel mocht zien. Hij had veel pijn, maar meteen zag ik terug zijn eigen ‘nonchalante’ blik (lacht). ‘Sja mama, ik wou me haasten en heb niet gekeken. Mijn eigen schuld’, zei hij nogal laconiek. Maar allé jongen, ik heb je nog zó geleerd goed over te steken: stoppen, links en rechts kijken. Maar eigenlijk schrik ik er niet van. Het is typisch David. Hij heeft al een en ander meegemaakt en het kon al eerder erger afgelopen zijn. Misschien kunnen er weinig zeggen dat ze onder een vrachtwagen raken en dat goed door komen? Ik denk niet dat hij beseft hoeveel geluk hij had. Maar wij wel.” (JH)

The post Moeder opgelucht nadat David (20) goed herstelt van aanrijding door vrachtwagen: “Nochtans heb ik hem goed leren oversteken” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

VHO- jaar bereidt leerlingen voor op hoger onderwijs

Leerlingen die binnenkort het zesde jaar beroepsopleiding (BSO) met succes afronden, kunnen vanaf 1 september als voorbereiding op het Hoger Onderwijs starten met een VHO-jaar. Dit zevende jaar georganiseerd door scholengroep SKOBO is totaal nieuw voor de regio.
The post VHO- jaar bereidt leerlingen voor op hoger onderwijs appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zwemclub ROSC is succesvol op eigen Speedomeeting: “We zitten op het goede spoor”

De Royal Ostend Swimming Club organiseerde zijn jaarlijkse Speedomeeting in het stedelijk zwembad Brigitte Becue. “Bijna iedereen heeft voor een persoonlijke besttijd gezorgd en we hebben heel veel medailles behaald. We zitten weer op het goede spoor”, vindt hoofdcoach Brian Ryckeman.
The post Zwemclub ROSC is succesvol op eigen Speedomeeting: “We zitten op het goede spoor” appeared first on

Lees meer »

Georgisch parlement keurt omstreden wet over buitenlandse inmenging goed, parlementsleden opnieuw op de vuist tijdens debat

Het Georgische parlement heeft een controversiële wet over buitenlandse inmenging goedgekeurd. Volgens die wet moeten mediabedrijven en ngo’s, die meer dan 20 procent van hun geld uit het buitenland krijgen, zich registreren als ‘buitenlandse agenten’. Al wekenlang komen Georgiërs op straat om te protesteren tegen de wet. De goedkeuring kwam er letterlijk niet zonder slag of stoot, want tijdens de

Lees meer »

“Ik ben gescheiden omdat het niet meer goed liep. Waarom zou je anders uit elkaar gaan?”: Koen Wauters kijkt terug op breuk met Valerie De Booser

Koen Wauters (56) blikt terug op zijn scheiding van Valerie De Booser (44). In gesprek met ‘De Morgen’ vertelt het VTM-gezicht dat hij na de breuk heeft “moeten leren om alleen te zijn.” Hij vertelt ook meer over de reden waarom ze uit elkaar gingen: “Ik ben gescheiden omdat het niet meer goed liep. Want waarom zou je anders uit

Lees meer »

KIJK – Julie Vanloo debuteert met verlies bij Washington Mystics, maar pakt wel uit met driepunter op de ‘buzzer’

Julie Vanloo heeft dinsdagnacht haar debuut gemaakt in de Amerikaanse vrouwenbasketcompetitie WNBA. Met de Washington Mystics verloor ze op de openingsspeeldag met 80-85 van New York Liberty.
The post KIJK – Julie Vanloo debuteert met verlies bij Washington Mystics, maar pakt wel uit met driepunter op de ‘buzzer’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wie heeft Mathieu Ghyselen (37) uit Ieper gezien?

Op maandag 13 mei omstreeks 17 uur had de 37-jarige Mathieu Ghyselen uit Ieper een laatste telefonisch contact met zijn familie. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem.
The post Wie heeft Mathieu Ghyselen (37) uit Ieper gezien? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Man blijft in de cel voor moord op ex-partner in Knokke-Heist

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 41-jarige man uit Knokke-Heist met twee maanden verlengd op verdenking van moord. Jürgen M. bekende dat hij zijn ex-partner met messteken om het leven bracht.
The post Man blijft in de cel voor moord op ex-partner in Knokke-Heist appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. 10.000 mensen worden geëvacueerd nabij Charkiv – Polen trekt miljarden uit voor versterking oostgrens

Russische troepen rukken op in het oosten van Oekraïne. President Vladimir Poetin wil van de regio rond de Oekraïense stad Charkiv een bufferzone maken. Ondertussen raken de Oekraïense strijdmachten uitgeput. De regering van president Volodymyr Zelensky heeft daarom een strengere dienstplicht ingevoerd. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Tournée Locale met de fiets of te voet

Op zondag 2 juni organiseert de mondiale raad Tournée Locale. Met een wandel- en fietstocht zetten ze verschillende locaties in de kijker, waar organisaties, handelaars en producenten lokaal, ecologisch en fair ondernemen en denken. Onderweg houden ze halt bij stekjesbieb ’t Lammeken, Ingelzwam, de fietsbieb, de Kringwinkel, IJsbeerkes crèmekarre, de Kasteelbie, Galle Tomabel en natuurpunt
The post Tournée Locale

Lees meer »