Conner Rousseau trekt verkiezingscampagne op gang op markt in Sint-Niklaas: “Ik ben zenuwachtiger dan anders”

Conner Rousseau heeft zijn verkiezingscampagne donderdag op gang getrapt, op de markt in zijn thuisstad Sint-Niklaas. “Ik ben zenuwachtiger dan anders, maar ik heb er wel zin in”, zegt de voormalige Vooruit-voorzitter.

 

Meer krantenkoppen in België

Gecrashte helikopter Iraanse president gevonden door reddingsteams, onduidelijkheid over lot inzittenden

Volgens de Iraanse staatstelevisie zou de neergestorte helikopter, met aan boord Iraans president Ebrahim Raisi en minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amir-Abdollahian, zijn teruggevonden door reddingswerkers. Die zouden contact hebben gelegd met een passagier en een lid van de bemanning. Over de toestand van de inzittenden is momenteel nog niet geweten. De helikopter stortte neer in bergachtig gebied in het

Lees meer »

De boeken van de week: winnaar van Librisprijs, verzwegen oorlogsverhaal uit Limburg en scherpe anti-cancelroman

Rob van Essen wint voor de tweede keer de Libris Literatuur Prijs, dit keer met ‘Ik kom hier nog op terug’. Journalist Timmie van Diepen verloor vijf voorouders bij een vergeldingsactie op het einde van de Tweede Wereldoorlog. Greet Van Thienen probeert het fenomeen ’tijd’ te vatten in een essay. En de Amerikaanse Lionel Shriver hekelt een doorgeslagen cancelcultuur in

Lees meer »

Kwijlend kijkt Tom Van Grieken naar Den Haag

De reactie van Tom Van Grieken op het voorlopig regeerakkoord in Nederland liegt er niet om: “Na een klinkende overwinning van Geert Wilders konden andere partijen er niet meer omheen.” En nog: “Indien de Vlaming het Vlaams Belang de grootste partij maakt, zal het hier anders uitdraaien.” Volgens de peilingen zal de Vlaming het Vlaams Belang effectief de grootste partij

Lees meer »

“Niemand wordt beter van een handelsoorlog met China, al zeker niet de consument”

De Verenigde Staten hebben een nieuwe stap gezet in hun economische oorlog met China. President Joe Biden kondigde dinsdag een verhoging aan van de importtarieven op verschillende producten. Vooral de verhoging van de importheffing op Chinese auto’s van 27,5 naar 102,5 procent springt in het oog. Het handelsbeleid van Joe Biden moet niet onderdoen voor dat van zijn voorganger.

Lees meer »

Nieuwe versie ChatGPT kan gesprek voeren

OpenAI heeft een nieuwe versie gelanceerd van zijn populaire chatbot ChatGPT, waarmee men nu ook een gesprek kan voeren. Het programma kan informatie verwerken op basis van gesproken opdrachten, communiceert met de gebruiker met een menselijke stem en vertaalt tussen verschillende talen. ChatGPT wordt zo een belangrijke concurrent voor de stemassistenten als Alexa van Amazon en Siri van Apple.

Lees meer »

Politiecommandopost moet veilig Sinksen garanderen: “We zijn altijd bereikbaar voor mensen in nood op het nummer 1701”

Politiezone Vlas introduceert een nieuwe en moderne commandopost met alle vereiste hard- en software om beter te coördineren tijdens de Sinksenfeesten. Deze nieuwe commandopost moet de veiligheid tijdens het vierdaagse evenement garanderen. “Met deze nieuwe faciliteit kunnen we directer en efficiënter inspelen op eventuele noodsituaties of incidenten”, aldus Thomas Detavernier, woordvoerder van politiezone Vlas.
The post Politiecommandopost moet veilig

Lees meer »

Prinses Delphine toont ons in primeur haar outfit voor de nationale feestdag: “Ons land kan wat meer kleur gebruiken”

Een royaal huwelijk van twee powerdames. Onze prinses Delphine van Saksen-Coburg (56) en BV-ontwerpster Ebru Sari (30) van Atelier ExC. Klaar om grijs België op te fleuren met hun eigen flashy designercollectie, gebaseerd op Delphines kunstwerken. “Ik krijg vaak commentaar op mijn kleren, maar nooit van mijn eigen familie”, vertelt de prinses in een exclusief gesprek met HLN tijdens de

Lees meer »

POLITIEKE ANALYSE. “Is nu echt álles politiek geworden?”

Wat zeggen politici niet, maar dénken ze wel? In zijn nieuwe analyse, exclusief voor HLN, gunt opiniemaker Noël Slangen jou elke week een blik achter de schermen van de politiek. Vandaag: hoe de vele tinten grijs tussen zwart en wit verdwenen lijken, met het Songfestival als recentste voorbeeld. “Nooit gekeken, noch gestemd, maar nu twintig stemmen voor Israël uitgebracht. Is

Lees meer »

KIJK. Meningen zijn hard voor nieuwe officiële portret koning Charles: “Het lijkt alsof hij in de hel terecht is gekomen”

Een jaar na de kroning van koning Charles (75) stelt de Britse monarch zijn eerste officiële portret als koning voor aan de pers. En dat portret is héél opvallend. De achtergrond, het uniform en de handen van de koning hebben allemaal dezelfde rode kleur. Maar dat valt niet in de smaak bij veel mensen op sociale media. “Kunnen we even

Lees meer »

Olietanker getroffen door raket voor kust van Jemen

Een olietanker is voor de kust van Jemen getroffen door een raket, meldt het maritiem beveiligingsbedrijf Ambrey. Ambrey meldde dat er een brand was aan de achterkant van het schip, dat onder de vlag van Panama vaart. Het bedrijf ontving ook “informatie die aangaf dat de tanker hulp had gekregen”.

Lees meer »