Afschaffing papieren belastingaangifte tot drie jaar uitgesteld

16:24 Vanaf 2025 zouden particulieren en bedrijven enkel nog digitaal met de fiscus mogen communiceren, maar de federale overheidsdienst Financiën haalt die zelf opgelegde deadline niet. Onder meer belastin… 

Meer krantenkoppen in België

Klimaatactivisten leggen luchthaven van München lam

Op de luchthaven van München, in de zuidelijke Duitse deelstaat Beieren, hebben klimaatactivisten van het collectief Letzte Generation (“Laatste Generatie”) zich vastgekleefd op de taxibanen. De luchthaven is daardoor “om veiligheidsredenen gesloten”, meldde een woordvoerder van de luchthaven.

Lees meer »

Regenboogkleuren en Palestijnse vlaggen op Brusselse pride

Duizenden mensen zijn door de straten van de hoofdstad getrokken voor de Brussels Pride, de jaarlijkse hoogdag voor de queer-gemeenschap in België. De pride is een feest en protest ineen en heeft dit jaar als thema veiligheid, elke dag, overal. Het was een opvallend politiek geladen editie. Petra De Sutter: “Onze rechten staan onder druk.”

Lees meer »

De Tassche heeft er met Paula Baert een eeuwelinge bij

Met Paula Baert heeft Ardooie, en meer bepaald de Tassche, er een eeuwelinge bij. Florent Baert en Marie Defour werden honderd jaar geleden de ouders van deze flinke dochter.
The post De Tassche heeft er met Paula Baert een eeuwelinge bij appeared first on KW.be.

Lees meer »

Petitie voor fietspad langs Britse militaire begraafplaats in Dranouter

De leerlingen van de dorpsschool De Zafant in Dranouter steunen de petitie van de gemeente voor een fietspad in de Dikkebusstraat. Dat fietspad moet onder meer passeren langs een Britse begraafplaats van soldaten uit de Eerste Wereldoorlog. Het Vlaams agentschap Onroerend Erfgoed vindt een fietspad storend voor het zicht op de begraafplaats.

Lees meer »

Nooit stond hij zó scherp: hoe Tyson Fury dankzij een dieet met dagelijks 6.000 calorieën klaar is voor titelkamp tegen Usyk

Om zaterdag in Riyad de ook ongeslagen Oleksandr Usyk (37) te kloppen en voor het eerst sinds bijna 25 jaar (Lennox Lewis was de laatste in 2000) de houder van alle titelriemen bij de zwaargewichten voor de vier verschillende boksbonden te worden, heeft Tyson Fury (35) veel voor over. Zelfs een dieet. Dat levert hem, zoals hij dat zelf zegt,

Lees meer »

De (ervarings)deskundige die mensen met geld wakker wil schudden: “Je kunt een Sportpaleis vullen met baby’s en peuters die in armoede leven”

Armoedeporno. Zo omschreef hij het tv-programma waarin Natalia en Astrid Coppens van een minder gefortuneerd leven proefden. Tim ’S Jongers (42) heeft dan ook recht van spreken. Hij leefde zelf jarenlang in armoede. Vandaag weegt de Vlaming in Nederland mee op het armoedebeleid. En schopt hij “mensen met geld” een geweten met een boek waar je stil van wordt.

Lees meer »

De vormelingen van De Verrekijker

Elf kinderen van vrije basisschool De Verrekijker in Alveringem hebben op zaterdag 4 mei het vormsel ontvangen. Vooraan staan Camille Creton, Vic Boone, Sam Decaestecker, Mats Pysson en Raphaël Tanghe. Achteraan staan Darcy Decock, Iris Vermeire, Andreas Verschave, Louis Trienpont, Ana Vanbleu en Margaux Depyper. (AB/foto AB)
The post De vormelingen van De Verrekijker appeared first on KW.be.

Lees meer »

FACTCHECK. Heeft miljardair Roland Duchâtelet gelijk en heeft de rijkentaks die Groen, PVDA en Vooruit voorstellen geen nut?

Waarom staan Belgische kopers niet in de rij om armlastige voetbalclubs zoals Standard over te nemen? Door de rijkentaks waarmee linkse partijen de kiezer hopen te verleiden, zo vertelde ex-eigenaar en miljardair Roland Duchâtelet in een opvallend interview aan HLN Sport. Veel landen gingen al overstag voor een rijkentaks, maar voerden hem daarna weer af. Heeft Duchâtelet gelijk: heeft een

Lees meer »

“Het manoeuvre van Hayen zette Riemer en Anderlecht schaakmat”

Anderlecht moest alweer zijn meerdere erkennen in Club Brugge. En zakte zo voor een tweede keer in deze Champions’ Play-offs door de ondergrens. “Anderlecht was zó machteloos dat het Park moedeloos werd”, zag onze chef voetbal Niels Poissonnier. En dus vliegt de helikopter zondag allicht naar Sint-Andries. “Al is Club best op z’n hoede. Miron Muslic is een bijzondere coach.”

Lees meer »

The Starlings over de single ‘Supernova’ én dochter Nova: “We vonden het leuk van dit liedje de wereld in te sturen van twee ouders, die super gelukkig zijn met nieuw leven in hun leven”

Al zes maanden zijn Kato en Tom van The Starlings de trotse ouders van een dochter Nova. Het muzikale duo schreef dan ook een liedje ‘Supernova’. Zonder het te beseffen werkte Nova ook al mee aan haar songs, waarop ze later vast en zeker trots zal zijn.
The post The Starlings over de single ‘Supernova’ én dochter Nova: “We

Lees meer »