“Ze vreesden een nieuwe pandoering”: Red Flames likken hun wonden na 0 op 6

De Red Flames hadden voor aanvang van de match maar één doel, de 0-7-pandoering tegen Spanje doorspoelen. Maar daar slaagden ze niet in. In de eerste helft incasseerden ze drie goals en leek het kalf al verdronken. Na rust slikten ze nog een vierde goal, maar scoorden de Flames er wel nog twee. De Flames starten zo hun EK-kwalificatiecampagne met 0 op 6. 

Meer krantenkoppen in België

Assisen Spuikommoord – Beschuldigde beweerde op reconstructie stemmen te horen

Op het assisenproces over de roofmoord op Emmy Geboers (67) heeft de onderzoeksrechter maandag zijn getuigenis afgelegd. Koen Wittouck verklaarde dat Khaldoon Al-Baghdadi (42) tijdens de reconstructie stemmen beweerde te horen. De Iraakse Oostendenaar weigerde ook om voor te tonen hoe hij het lichaam van het slachtoffer in stukken had gesneden.
The post Assisen Spuikommoord – Beschuldigde beweerde op

Lees meer »

“Soms neem ik jongens apart die wakker geschud moeten worden”: Amadou Onana wil op en naast het veld een leider zijn tijdens het EK

Amper elf caps, maar goed op weg om een onmisbare steunpilaar bij de Rode Duivels te worden. Amadou Onana (22) is klaar voor het EK. “In gelijk welke rol”, zegt hij, maar natuurlijk liefst in een hoofdrol. “Ik ben niet bang om verantwoordelijkheid te dragen. Soms neem ik jongens apart die steun nodig hebben, of die een keer wakker geschud

Lees meer »

Wetenschapshaven en twee nieuwe vaartuigen voor VLIZ

Afgelopen donderdag 30 mei werd de VLIZ-wetenschapshaven officieel ingehuldigd en meteen kwamen ook twee nieuwe vaartuigen, de snelle werkboot ‘Abbé Mann’ en de ‘USV Gobelijn’ de ‘Simon Stevin’ en de ‘Zeekat’ in het Visserijdok vervoegen.
The post Wetenschapshaven en twee nieuwe vaartuigen voor VLIZ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Olivier Deschacht met zichzelf geconfronteerd door ‘Special Forces’: “Voor het eerst zelf mijn bed opgemaakt en gekookt”

Olivier Deschacht (43) blinkt in ‘Special Forces’ dan wel uit in de fysieke proeven, maar het programma was ook een serieuze realitycheck. En niet alleen toen hij een breekpunt bereikte en door de instructeurs op de vingers werd getikt, bekent hij in ‘Primo’. “Ik weet nu meer dan ooit wat mijn werkpunten zijn”, geeft de ex-voetballer toe. De loodzware opdrachten

Lees meer »

4.500 bloemen, een geheime choreo en een straffe gastenlijst: achter de schermen bij het huwelijksfeest van Hanne van K3

Hun huwelijksbootje ging al in 2020 te water. Corona verhinderde echter het feest en toen kwam de geboorte van Julien de planning dwarsbomen. Maar zaterdag vierden Hanne Verbruggen (30) en Jorn Sarens eindelijk hun liefde te midden van 200 gasten en 4.500 bloemen. Van de gerechten op het menu en het zeldzame bruidsboeket tot de openingsdans en de gastenlijst: wij

Lees meer »

Na “schokkende” onthullingen in VTM-programma ‘Ze zeggen dat’: Nationale Loterij schorst verkooppunt waar minderjarige liefst zeventig krasloten kocht

In het VTM-programma ‘Ze zeggen dat’ is donderdagavond te zien dat minderjarigen in verschillende verkooppunten van de Nationale Loterij krasloten kunnen kopen. In één verkooppunt kon een minderjarige zelfs zeventig krasloten kopen, blijkt uit een fragment dat VTM Nieuws donderdagmiddag al toonde. De Nationale Loterij reageert “geschokt” en laat weten dat het verkooppunt werd geschorst. Er is een onderzoek gestart.

Lees meer »

“Falende directie”, “gebrek aan strategie” en “risico op fraude”: Rekenhof vernietigend voor Overheidsdienst Justitie in audit

De Overheidsdienst Justitie krijgt kritiek in een ontwerpverslag van het Rekenhof. Het Rekenhof is scherp voor de directie van de overheidsdienst, en voor het kabinet van de minister van Justitie, dat zou tussenkomen in aanbestedingsprocedures. Dat de overheidsdienst zo vaak met consultants werkt, leidt "tot een frauderisico waarvan iedereen zich bewust is, maar dat onvoldoende wordt beheerst", aldus het Rekenhof.

Lees meer »

Video: beleef de ontlading in het stadion van KVK

Na een zinderende slotfase heeft KV Kortrijk zijn plaats in 1A voor volgend seizoen veilig gesteld. Met een 4-2 zege tegen Lommel mogen de supporters van De Kerels zich ook volgend seizoen opmaken voor eerste klassevoetbal. De ontlading in het Guldensporenstadion was dan ook niet te ontzien.
The post Video: beleef de ontlading in het stadion van KVK appeared

Lees meer »

Oostendse taxibedrijven leggen werk neer tijdens drukste weekend van het jaar: “Wegens gebrek aan respect”

Oostende telt ruim zeventig actieve taxi’s en daarvan legden enkele bedrijven vanaf zaterdagavond 18 uur voor 24 uur het werk neer. De reden? Gebrek aan respect voor de werking van taxibedrijven en geen kans op dialoog met het stadsbestuur, zo klinkt het in een mededeling. “Laatste overleg was twee jaar geleden”, zet Hassib Ghosi (25) van taxibedrijf Anker.
The

Lees meer »

Vier arrestaties voor diefstal met zonnepanelen met waarde van bijna 1,2 miljoen

De Federale Gerechtelijke Politie (FGP) van Limburg heeft in een onderzoek naar mogelijke ladingdiefstallen met zonnepanelen de voorbije weken vier arrestaties verricht. De diefstallen vonden plaats in Nederland, onder meer in Schiphol en Oosterhout. De waarde van de totale buit zou minimaal 1.174.000 euro bedragen. Dat maakte het parket van Limburg zaterdag bekend.

Lees meer »

Eerste halalsupermarkt van Tielt opent de deuren

De Kortrijkstraat in Tielt heeft er een nieuwe zaak bij. Het gaat om de eerste halalsupermarkt van de stad. Zaakvoerder Niamatullah Barakzai (34) biedt er onder meer heel wat soorten olijven, noten, dadels, gedroogde vruchten en oosterse kruiden. Er is ook een breed scala platbrood te verkrijgen en vanaf volgende week zou er ook vlees in de koeltoog moeten liggen.<br

Lees meer »