Spaanse politie plukt gewapende en gezochte Belg van bus

In de Spaanse hoofdstad Madrid is dinsdag een gewapende Belg die verdacht wordt van banden met de georganiseerde misdaad, van een bus geplukt. De 25-jarige man zou op weg zijn geweest naar Frankrijk en was bij zijn arrestatie onder andere in het bezit van een aanvalsgeweer. Dat meldt de politie woensdag. Tegen de jongeman werd in ons land een arrestatiebevel uitgevaardigd wegens diefstal, ontvoering en doodslag.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK – Man springt van dak om te ontkomen aan vlammen: vier gewonden bij brand in flatgebouw Oostende

In een appartementsgebouw in Oostende is maandagnamiddag brand uitgebroken. Twee personen raakten zwaargewond, twee anderen werden met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Een man sprong naar het dak van de buren om te ontkomen aan de vlammen.
The post KIJK – Man springt van dak om te ontkomen aan vlammen: vier gewonden bij brand in flatgebouw Oostende appeared

Lees meer »

“België barst”: uiterst rechtse groep Voorpost laat weer van zich horen in Komen-Waasten, politici kunnen affiche-actie maar weinig smaken

De politieke spanning begint overal stilaan te stijgen. Partijen maken hun lijsten kenbaar, kopstukken stappen naar voren en militanten bereiden zich voor. Komen-Waasten vormt hier geen uitzondering op, al start het wel met een zure noot. Op enkele plaatsen verschenen affiches van Voorpost met een radicale boodschap. “Er is in onze gemeente geen plaats voor dergelijk radicalisme!”
The post

Lees meer »

Deze olympische superfans ‘verhuizen’ voor 2 weken naar Parijs: “Er was veel te huur voor 10.000 euro, maar ik vond een andere oplossing”

Nagelbijtend hebben ze de maanden, weken en dagen afgeteld, maar eindelijk mogen Michel (63), Ann (54) en Lien (28) hun koffers pakken naar de Olympische Spelen in Parijs. Deze superfans willen zoveel mogelijk sporten live zien, van artistiek zwemmen tot kajak en de marathon. “Het kost een smak geld, maar je ziet wel de allerbeste atleten ter wereld.” Hier verklappen

Lees meer »

“Herinnering levendig houden met QR-code op graf”: Uitvaart Beyens-Billiet pakt uit met een primeur voor regio

Uitvaartzorg Beyens-Billiet in de Lourdesstraat pakt met het platform Herinner Mij.be uit, volgens hen een primeur voor de regio. “Met QR-codes aan het graf of de urne willen we de herinnering aan de dierbaren levendig houden”, zegt zaakvoerder Arne Beyens. “Ons nieuw idee is ondertussen online en toegankelijk voor iedereen.”
The post “Herinnering levendig houden met QR-code op graf”:

Lees meer »

Finnisage kunstproject Onzichtbaar Landschap ingezet: “Wie kunstwerken nog wil zien, zal snel moeten zijn”

Afgelopen week organiseerde Regionaal Landschap Westhoek vzw de finissage van het kunstproject Onzichtbaar Landschap. Zo werd in het dorpshuis in Jonkershove samen met de deelnemende partnergemeenten, de gedeputeerde Jürgen Vanlerberghe en de kunstenaars, ook een receptie georganiseerd tot afsluiten van dit kunstproject.
The post Finnisage kunstproject Onzichtbaar Landschap ingezet: “Wie kunstwerken nog wil zien, zal snel moeten zijn” appeared

Lees meer »

“We hadden zelfs al bezoekers uit Polynesië”: Jannick (58) en Johan (61) toveren oude boerderij om tot B&B in Dentergem

Al veertien jaar vormt B&B De Zoete Kers een mooie parel aan de Dentergemse horizon. Tussen de akkers en fruitboomgaarden creëerden Jannick Delodder (58) en haar man Johan Desmet (61) een gezellige overnachtingsplaats waar het heerlijk toeven is. Tijdens het seizoen kan je er ook stoppen voor een verfrissing aan hun zomerbar.
The post “We hadden zelfs al bezoekers

Lees meer »