Papa in spe die verpleegkundige hersenschudding slaat op materniteit van Torhout moet agressieprobleem aanpakken

Toen hij te horen kreeg dat zijn zwangere vrouw door complicaties langer in het Torhoutse ziekenhuis zou moeten blijven, sloegen bij Kortemarkenaar M.D. (26) de stoppen door. Dat levert hem nu twaalf maanden voorwaardelijke celstraf op.

Op 20 februari vorig jaar trok M.D. met zijn zwangere vrouw naar de campus van AZ Delta in Torhout. Door problemen met de zwangerschap beslisten de artsen dat de vrouw drie weken langer op de materniteit moest blijven. Dat zinde M.D. duidelijk niet. Hij nam zijn vrouw manu militari mee naar de uitgang en duwde daarbij een spoedverpleegkundige tegen de muur. D. drukte ook met een arm tegen zijn keel en wrong zijn pols om. Het slachtoffer hield daar een hersenschudding aan over.

Over zijn toeren

De politie kwam ter plaatse en trof M.D. aan op de parking, waar hij wenend in elkaar zakte. Naar eigen zeggen was hij “over zijn toeren”. Tijdens het proces stelde de advocaat van het slachtoffer dat ook een tweede verpleegkundige in de klappen deelde. “Ze hebben allebei een jarenlange staat van dienst, maar waren door die feiten compleet van slag”, pleitte hij. “Ze krijgen psychologische begeleiding. Dit tart elke verbeelding.”

D. werd evenwel enkel vervolgd voor geweld tegen de spoedverpleegkundige. Aan hem moet hij nu 850 euro schadevergoeding betalen. De Kortemarkenaar moet zich de komende jaren aan enkele strikte voorwaarden houden, zoals begeleiding voor zijn agressieprobleem. De man ging eerder al in therapie en bood op het proces zijn verontschuldigingen aan.

(AFr)

The post Papa in spe die verpleegkundige hersenschudding slaat op materniteit van Torhout moet agressieprobleem aanpakken is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Mangaanknollen op zeebodem produceren zuurstof: ontdekking kan kennis over ontstaan van het leven op zijn kop zetten

Mangaanknollen op de diepzeebodem, die onder andere een resem zeldzame metalen bevatten, produceren zuurstof. Dat heeft een Schots team van onderzoekers ontdekt. Het is een wetenschappelijke aardverschuiving, want tot nu toe werd gedacht dat enkel planten en algen zuurstof produceren. En het werpt een nieuw licht op enkele fundamentele vragen over het leven op onze planeet: "Dit zou weleens de

Lees meer »

Plan voor uitbreiding Duitse snelweg naar tien rijstroken zet kwaad bloed: “Volslagen idioot”

Een voorstel om een groot deel van de snelweg A5 in de buurt van Frankfurt uit te breiden tot tien rijstroken heeft een fel debat ontketend. Critici serveren het plan af als een “gedrocht” dat de milieuvervuiling en geluidsoverlast zal verergeren, terwijl voorstanders beweren dat de uitbreiding net essentieel is om de toekomstige toename van het verkeer in goede banen

Lees meer »

Ryanair verwacht deze zomer nog “aanzienlijke prijsdaling”: wat is er aan de hand? En volgen de andere maatschappijen?

Ryanair verwacht zijn tickets de komende maanden goedkoper aan de man te moeten brengen. De koning van de lagekostenvluchten moest dit voorjaar al onverwacht hoge kortingen geven om zijn vliegtuigen gevuld te krijgen. Luchtvaarteconoom Wouter Dewulf (UAntwerpen) legt uit wat er aan de hand is en of vliegen bij andere maatschappijen binnenkort ook goedkoper wordt.

Lees meer »

Meer dan 2.500 arrestaties na hevige studentenprotesten in Bangladesh

In het Aziatische land Bangladesh zijn al meer dan 2.500 mensen gearresteerd na hevige studentenprotesten. Er zouden ook al zeker 174 doden zijn gevallen. De herinvoering van oude quota voor overheidsjobs leidt al enkele weken tot onrust. Die quota zijn intussen geschrapt en de studentengroep heeft de straatprotesten voor 48 uur opgeschort.

Lees meer »

India slaat alarm na overlijden tiener door ‘griezelvirus’ Nipah

De gezondheidsautoriteiten in de Indiase deelstaat Kerala, in het zuidwesten van het land, hebben alarm geslagen nadat een 14-jarige jongen is overleden aan het Nipah-virus. Iedereen die in contact stond met de jongen, die afkomstig was uit de stad Pandikkad, werd in isolatie geplaatst en getest. Volgens de regionale minister van Gezondheid vertonen een 100-tal contactpersonen een hoog risico.

Lees meer »

Lachgas is geen lachertje: “Het is uitgegroeid tot een drug om ernstig rekening mee te houden”

‘Auto zorgt voor ravage na crash in Merksem: politie vindt lachgas en ballonnen terug’. ‘Burgemeester sluit lachgascafé in Borgerhout’. Of: ‘Politie vindt 116 flessen lachgas in Antwerpse Airbnb’. Het zijn slechts enkele krantentitels van de afgelopen maanden. Het gebruik van lachgas en de overlast die daarmee gepaard gaat, zijn niet nieuw in Antwerpen. “Maar het is uitgegroeid tot een zorgwekkend

Lees meer »

25 meldingen van grensoverschrijdend gedrag op Gentse Feesten na 5 dagen: “Meldpunt wint aan bekendheid”   

Tijdens de Gentse Feesten zijn er voorlopig 25 meldingen binnengekomen bij het meldpunt in de feestenzone. Het gaat over meldingen rond agressie en intoxicatie, maar ook over seksueel grensoverschrijdend gedrag. "Er zijn meer bezoekers en dus ook iets meer meldingen dan vorig jaar. Het meldpunt wint ook aan bekendheid", klinkt het bij de stad. De Feesten zijn halfweg, er kwamen

Lees meer »

Duitsers tonen duidelijke interesse in miljoenen panden in Knokke-Heist: 1 op de 6 kopers van Duitsland

1 op de 6 kopers van exclusieve miljoenenpanden aan de Belgische Oostkust is afkomstig uit Duitsland. Specifiek gaat het om vastgoed in Knokke-Heist en Cadzand. Dat blijkt uit een analyse van de gespecialiseerde vastgoedkantoren Cambier-De Nil in Knokke-Heist en Verhage-Lemahieu uit Cadzand. “Sinds 2019 is het aandeel Duitse klanten opvallend toegenomen. Vaak gaat het om vermogende Duitsers uit de regio

Lees meer »