Papa in spe die verpleegkundige hersenschudding slaat op materniteit van Torhout moet agressieprobleem aanpakken

Toen hij te horen kreeg dat zijn zwangere vrouw door complicaties langer in het Torhoutse ziekenhuis zou moeten blijven, sloegen bij Kortemarkenaar M.D. (26) de stoppen door. Dat levert hem nu twaalf maanden voorwaardelijke celstraf op.

Op 20 februari vorig jaar trok M.D. met zijn zwangere vrouw naar de campus van AZ Delta in Torhout. Door problemen met de zwangerschap beslisten de artsen dat de vrouw drie weken langer op de materniteit moest blijven. Dat zinde M.D. duidelijk niet. Hij nam zijn vrouw manu militari mee naar de uitgang en duwde daarbij een spoedverpleegkundige tegen de muur. D. drukte ook met een arm tegen zijn keel en wrong zijn pols om. Het slachtoffer hield daar een hersenschudding aan over.

Over zijn toeren

De politie kwam ter plaatse en trof M.D. aan op de parking, waar hij wenend in elkaar zakte. Naar eigen zeggen was hij “over zijn toeren”. Tijdens het proces stelde de advocaat van het slachtoffer dat ook een tweede verpleegkundige in de klappen deelde. “Ze hebben allebei een jarenlange staat van dienst, maar waren door die feiten compleet van slag”, pleitte hij. “Ze krijgen psychologische begeleiding. Dit tart elke verbeelding.”

D. werd evenwel enkel vervolgd voor geweld tegen de spoedverpleegkundige. Aan hem moet hij nu 850 euro schadevergoeding betalen. De Kortemarkenaar moet zich de komende jaren aan enkele strikte voorwaarden houden, zoals begeleiding voor zijn agressieprobleem. De man ging eerder al in therapie en bood op het proces zijn verontschuldigingen aan.

(AFr)

The post Papa in spe die verpleegkundige hersenschudding slaat op materniteit van Torhout moet agressieprobleem aanpakken is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zestiger terecht voor seksueel getinte gesprekken met minderjarige meisjes: “Maar helemaal niet zeker of ze echt wel minderjarig waren”

Een 60-jarige man uit Wervik wordt er van verdacht seksueel getinte gesprekken te hebben gevoerd met minderjarige meisjes. Dat kwam aan het licht tijdens een ander gerechtelijk onderzoek. De openbare aanklager wil hem veroordeeld zien tot 10 maanden celstraf en een boete. “We wisselden seksuele fantasieën uit maar ik ben helemaal niet zeker of mijn gesprekspartners wel minderjarig waren”, ontkende

Lees meer »

Leven met een deadline: “Deze studentenprotesten zijn meer dan slechts een uiting van solidariteit”

Laura Schuyesmans (27) leeft met een deadline. De jonge West-Vlaamse lijdt aan een chronische ziekte waardoor ze wellicht maar tien jaar meer te gaan heeft. Laura werkt bij Oxfam, engageert zich als covoorzitster voor Jong Groen en maakt tweewekelijks een openhartige column voor deze krant. Ze wisselt af met Jan Devriese, de stukjesschrijver die leeft tussen deadlines.
The post

Lees meer »

Onduidelijkheid over lot van Iraanse president: tegenstrijdige berichten over vondst helikopter, reddingsteams zetten zoektocht voort

Volgens de Iraanse staatstelevisie werd de neergestorte helikopter, met aan boord Iraans president Ebrahim Raisi en minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amir-Abdollahian, teruggevonden door reddingswerkers. Dit nieuws wordt echter tegengesproken door andere media, en reddingsorganisatie Red Crescent. De helikopter stortte neer in bergachtig gebied in het noorden van het land. Over de toestand van de inzittenden is nog niets geweten.

Lees meer »

Geslaagde vijfde editie van de Lukkefeesten

De vijfde editie van de Lukkefeesten lokte zondag opnieuw honderden bezoekers naar Lo. In de voormiddag waren er nog dreigende wolken, maar nadien kwam de zon erdoor. De aanwezigen konden genieten van tal van optredens op en rond het Vateplein.
The post Geslaagde vijfde editie van de Lukkefeesten appeared first on KW.be.

Lees meer »