LIVEBLOG BRABANTSE PIJL. Vlucht van de dag komt moeilijk op gang door snel wedstrijdbegin

Het peloton ruilt de kasseien in voor het klimwerk, met de Brabantse Pijl als traditionele overgangskoers. Zonder grote sterren als Mathieu van der Poel en Tadej Pogacar, die nog even in de wachtkamer blijven, ruiken de outsiders hun kans. Wie wint in Overijse? Volg het op de voet in onze liveblog! 

Meer krantenkoppen in België

Jeanine en Walter uit Maldegem klinken op zestig jaar huwelijksgeluk

Walter Impens (85) en Jeanine Rodts (83) zijn zestig jaar getrouwd. Ze leerden elkaar kennen op tweede paasdag 1959. Toen ze samen met vrienden per fiets onderweg waren naar de paardenkoers in Oedelem sprong de vonk over.
The post Jeanine en Walter uit Maldegem klinken op zestig jaar huwelijksgeluk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sint-Eloois-Winkel krijgt toch geen nieuwe KMO-zone: bewoners opgelucht

Een nieuwe KMO-zone in de omgeving van de Tuileboomstraat en Muizelstraat in Sint-Eloois-Winkel komt er niet. De provincie heeft die plaats als zoekzone geschrapt. Dit tot grote tevredenheid van de omwonenden. Zij voerden dit voorjaar actie tegen de mogelijke komst van een KMO-zone. “We zijn erg opgelucht.”
The post Sint-Eloois-Winkel krijgt toch geen nieuwe KMO-zone: bewoners opgelucht appeared first

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Leger Israël vindt lichaam gijzelaar in Gaza – Netanyahu in VS: “Voor Israël is elke burgerdode een tragedie, voor Hamas een strategie”

Benjamin Netanyahu heeft bij zijn aankomst in het Capitool een staande ovatie gekregen. Daarna hield de Israëlische premier een opvallende toespraak. “Pro-Palestijnse betogers zouden zich moeten schamen”, klonk het onder meer. Hij had ook een boodschap voor alle betogers die op dit moment buiten het gebouw hun afkeer laten horen. “Jullie zijn de nuttige idioten van Iran geworden.” Volg de

Lees meer »

14 klachten ingediend tegen ongepast gedrag van directeur Koninklijk Atheneum in Komen: “Ik weet dat ik strikt ben, maar dit had ik niet verwacht”

Met ondertussen ook de schoolvakantie die in Wallonië op gang is getrokken, sluit het Koninklijk Atheneum in Komen het jaar af met een zwarte bladzijde. Niet minder dan veertien klachten werden ingediend tegen de schooldirecteur. Van toxisch leiderschap tot stalking? De lijst schetst een weinig fraai beeld van het schoolbeleid. “Ik weet dat ik strikt ben, maar dit? Dit had

Lees meer »

Been van surfer aangespoeld na aanval door haai in Australië

Het afgerukte been van de surfer die dinsdagochtend lokale tijd door een haai aangevallen werd bij de Australische badplaats Port Macquarie , is aangespoeld op het strand. Dat heeft de politie gezegd. Het werd door buurtbewoners in ijs verpakt en vervolgens overgevlogen naar het ziekenhuis in Newcastle, waar de surfer wordt verzorgd.

Lees meer »

LIVE WORLD MATCHPLAY. Humphries straft foutjes ‘MVG’ af en duikt met dubbele voorsprong kleedkamer in

De World Matchplay kent vanavond zijn ontknoping. Bij de mannen mogen toppers Michael van Gerwen en Luke Humphries strijden om de felbegeerde titel. De Nederlander kreeg in de halve finale Michael Smith klein, de Engelse wereldkampioen won van zijn landgenoot James Wade. Bij de vrouwen heeft Beau Greaves de titel gegrepen na een dominante prestatie tegen Fallon Sherrock. De wedstrijden

Lees meer »

KIJK. Broeierige beats tijdens set Kat Kerkhofs op Tomorrowland

Het is ook vandaag warm op Tomorrowland, en dat hebben de fans van Kat Kerkhofs (35) geweten. De presentatrice mocht – na twee eerdere passages in De Schorre – opnieuw het beste van zichzelf geven in de Rave Cave, zowat het kleinste podium op het terrein. Heel wat feestvierders moesten de set van Kat noodgedwongen buiten volgen. “Maar dat hebben

Lees meer »