LIVEBLOG ATLETICO-DORTMUND (21u). Krijgen Vermeeren en Duranville vanavond hun kans? “We zijn nog jong, alles komt goed”

Vanavond spelen Atlético Madrid en Borussia Dortmund tegen elkaar. Het is de eerste ontmoeting van beide ploegen in een knock-outfase van de Champions League. Kunnen Axel Witsel en Arthur Vermeeren hun steentje bijdragen? Volg de ontwikkelingen van de match in de liveblog hieronder. 

Meer krantenkoppen in België

Twee Tunesische ministers plots vervangen

De Tunesische minister van Binnenlandse Zaken en de minister van Sociale Zaken zijn zaterdag plots afgedankt en vervangen. De kabinetswissel gebeurde tegen een achtergrond van een golf aan arrestaties in het maatschappelijk middenveld, waardoor de vrees groeit voor een verdere afkalving van de vrijheden in de jonge democratie Tunesië.

Lees meer »

Elien, Kelly en Timo winnen BK Koffiepads Gooien

Het is een stilaan even mooie als hilarische traditie geworden bij de scouts van FOS Dakota’s, het Open Belgisch Kampioenschap Koffiepads Gooien. Op zaterdag 12 mei was het weer zover en mochten 22 deelnemers zich aan de allesbehalve Olympische discipline wagen ter hoogte van de Dakota-lokalen aan het einde van de Staessenstraat. Zonder wereld- of
The post Elien, Kelly

Lees meer »

Te koop: verwoest appartement, inclusief achtergelaten speelgoed. Prijs: 51.000 euro. Rusland maakt badplaats van ‘massagraf’ Marioepol

De Oekraïense havenstad Marioepol viel twee jaar geleden na intense gevechten in Russische handen. Vandaag werkt Russisch president Poetin met harde hand aan de heropbouw van de stad. Hij droomt ervan ‘zijn’ parel aan de Zee van Azov om te bouwen tot badplaats. Marioepol is toonbeeld van hoe het Kremlin bezet Oekraïne wil transformeren. Hoe staat de stad er vandaag

Lees meer »

Brits parlementair rapport suggereert smartphoneverbod onder 16 jaar: “Snel actie of nog kinderen lopen gevaar”

De volgende Britse regering moet een verbod op smartphones voor jongeren onder de zestien jaar overwegen. Dat is de opvallendste conclusie uit een rapport van de onderwijscommissie van het Britse Lagerhuis. Het rapport is van mening dat te veel schermtijd schadelijk is voor zowel het mentale als fysieke welbevinden van jongeren. “Als er niet snel actie wordt ondernomen, zullen nog

Lees meer »

Tim Merlier pakt tweede ritzege in Giro

Tim Merlier (Soudal-Quick-Step) heeft donderdag de achttiende rit van 178 kilometer tussen Fiera di Primiero en Padova in de 107e editie van de Ronde van Italië (2.UWT) op zijn naam geschreven. Hij won de massasprint voor de Italiaan Jonathan Milan (Lidl-Trek) en de Australiër Kaden Groves (Alpecin-Deceuninck). Voor de Belg is het zijn tweede ritzege in deze Giro. De Sloveen

Lees meer »

KIJK. Blikschade bij Van Aert, Nys moet kleur bekennen en Laurence wint het sprintje: de hoogtepunten van rit 2 in Noorwegen

Even schrikken voor Wout van Aert. Onze landgenoot staat voor het eerst sinds zijn vreselijke valpartij maanden geleden weer aan de start van een koers in de Ronde van Noorwegen, maar ging in de tweede etappe weer tegen het asfalt. Thibau Nys moest op de lastige slotklim een halve minuut prijsgeven en is zijn leiderstrui kwijt, Axel Laurence won de

Lees meer »

Loods gevuld met auto’s in lichterlaaie in Zellik

De hulpdiensten hebben momenteel de handen vol met het bestrijden van een zware uitslaande brand in Zellik. Die woedt in een bedrijfsloods waarin volgens burgemeester Koen Van Elsen verschillende auto’s opgeslagen staan. Volgens de eerste berichten vielen er geen slachtoffers.

Lees meer »

Netflix scoort met docu over controversieel datingschandaal: ‘Ashley Madison: Sex, Lies & Scandal’ stoot ‘Baby Reindeer’ van de troon

Wereldwijd waren Netflix-kijkers aan hun scherm gekluisterd door ‘Baby Reindeer’, maar de populaire documentaire over een stalker is niet langer de nummer één. De top 10 van Netflix wordt nu gedomineerd door ‘Ashley Madison: Sex, Lies & Scandal’. Deze documentaire gaat over een controversiële datingsite voor mensen die een discrete affaire zoeken binnen hun relatie.

Lees meer »

Zelfs hun inbrekersmateriaal bleek gestolen: nachtelijke strooptocht in Blankenberge levert trio tot 37 maanden effectieve celstraf op

Een 18-jarige Algerijn heeft voor de Brugse rechtbank 37 maanden effectieve celstraf gekregen voor een twintigtal diefstallen en pogingen daartoe in Blankenberge. Zijn twee kompanen komen weg met mildere straffen.
The post Zelfs hun inbrekersmateriaal bleek gestolen: nachtelijke strooptocht in Blankenberge levert trio tot 37 maanden effectieve celstraf op appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Hoorde nog nooit iemand zo schreeuwen”: Thibaut Courtois geeft in docu met niet eerder vertoonde beelden inkijk in zijn revalidatie

Een schreeuw die door merg en been gaat. En een inkijk in zijn herstel. Thibaut Courtois (32) krijgt op ‘Amazon Prime’ een documentaire over zijn revalidatie na die zware knieblessures. De doelman komt daarin aan het woord, net als z’n vrouw Mishel Gerzig, ploegmaats en leden uit zijn entourage. “Het was zwaar. Je weet dat je voor een lange tijd

Lees meer »