Blankenbergenaar blijft ook na fatale overdosis vrouw heroïne dealen: dertig maanden effectieve celstraf

In 2019 was Neill V. (33) betrokken bij de fatale overdosis fentanyl van een Brugse vrouw. Tóch bleef de Blankenbergenaar heroïne dealen en liet hij druggebruik toe in zijn appartement. Dat levert hem nu dertig maanden effectieve celstraf op.

Begin 2023 beschikte de politie over informatie dat Neill V. heroïne verkocht vanuit zijn toenmalig appartement in Blankenberge. Camerabeelden wezen uit dat zich geregeld notoire druggebruikers ophielden in de gemeenschappelijke gang van het gebouw. Ze gingen het appartement van V. voor enkele minuten binnen en vertrokken dan opnieuw.

Telefonieonderzoek toonde aan dat V. heel wat contacten had binnen het Oostendse heroïnemilieu. Uit verhoor van afnemers bleek dat de man tussen juli 2022 en januari 2023 heroïne en cannabis verkocht. Bovendien stelde hij zijn appartement ter beschikking van druggebruikers.

Niet eerste veroordeling

In 2018 kreeg V. al 37 maanden voorwaardelijke celstraf voor diefstal met geweld. Eind vorig jaar kwam daar nog eens twee jaar en tien maanden cel bij voor inbraken, diefstallen en verboden wapendracht. En onlangs kreeg hij twee jaar effectief voor zijn aandeel in de fatale overdosis fentanyl van een Brugse vrouw in 2019. Hij had die straf eerst met uitstel gekregen, maar hij leefde de voorwaarden niet na.

(AFr)

The post Blankenbergenaar blijft ook na fatale overdosis vrouw heroïne dealen: dertig maanden effectieve celstraf is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Jonge man aangehouden in Frankrijk voor beramen aanval op Spelen

De Franse politie heeft een man aangehouden die verdacht wordt van het plannen van een aanval tijdens de Olympische Spelen. Bronnen bij de veiligheidsdiensten bevestigen het nieuws tegenover persbureau ‘Reuters’ na berichtgeving van de krant ‘Le Parisien’. Volgens die krant gaat het om een 18-jarige man die geradicaliseerd zou zijn.

Lees meer »

Linkse blok bereikt dan toch een akkoord over een kandidaat-premier

3 weken na de parlementsverkiezingen is het linkse blok Nouveau Front Populaire het eens geraakt over een kandidaat-premier. Links schuift Lucie Castets naar voren als enige kandidaat. Als winnaar van de verkiezingen mag het Nouveau Front Populaire een opvolger voorstellen voor ontslagnemend premier Gabriel Attal, maar de kandidatuur van Castets moet wel nog door president Emmanuel Macron worden bekrachtigd.

Lees meer »

Haaien voor Braziliaanse kust “onder invloed” van cocaïne

Het klinkt absurd, maar Braziliaanse haaien blijken ‘onder invloed’ te zijn. Dertien geteste wilde Braziliaanse scherpsnuithaaien testten in een onderzoek positief op cocaïne, met een concentratie die 100 keer hoger is dan eerder werd gerapporteerd voor andere waterdieren. De dieren zouden de drugs opnemen door de enorme smokkel via de Caribische Zee en de Atlantische Oceaan.

Lees meer »

“Dit is geen wijktoernooi, maar de Spelen”: Argentijnen koken van woede na “VAR-schandaal” waarbij goal pas twee uur (!) later afgekeurd werd

De Argentijnen spreken van een schandaal. Hun olympische openingsmatch tegen Marokko draaide uit op een waanzinnige slotfase. De Argentijnen leken in de 106de (!) minuut gelijk te maken na een bizarre fase. De match werd daarop stilgelegd, niét afgefloten, omdat Marokkaanse fans met bommetjes gooiden. Twee uur na de onderbreking werd de goal alsnog afgekeurd en moest de wedstrijd doorgespeeld

Lees meer »

Twee weken was Scott (48) vermist zonder eten of drinken. En dan plots is er die schoenafdruk en dat ene nauwelijks hoorbare woord uit de kloof: ‘Help’

De Amerikaann Scott Hern liet het laatst van zich horen op 5 juli toen hij door de Red River Gorge in Kentucky wandelde op zoek naar watervallen. Daarna bleef het twee weken stil en werd bijna de hoop opgegeven om de man, die het al die tijd moest stellen zonder eten en drinken, nog levend te vinden. Maar zaterdag gebeurde

Lees meer »

“Een comeback zoals Trump”: oppositie reageert vol ongeloof op terugkeer van Anthony Dumarey als kandidaat-burgemeester

“Onze eerste reactie is er een van ongeloof. Maar sinds Donald Trump en Connor Rousseau weten we dat comebacks vandaag snel lopen. Blijkbaar denkt men dat mensen makkelijk vergeten met wat zomerse belevingssaus. Iedereen die iets van politiek kent, zit hier werkelijk met open mond naar te kijken”, zeggen fractieleider Peter Velle, voorzitter Bart De Rudder en secretaris Sofie Sanders

Lees meer »

Anderlecht kan maand geen beroep doen op Francis Amuzu

Anderlecht is weinig bezig geweest op de transfermarkt en heeft enkele sterkhouders moeten laten gaan. Bovendien viel winger Francis Amuzu ook uit voor een maand bij paars-wit. Ook bij de Kanaries was er een leegloop van jonge, talentvolle spelers. Welke van de twee ploegen wint zaterdag de wedstrijd?

Lees meer »

Prinses Delphine vindt het fantastisch om in België te leven: “Ik geloof in voorbestemming. Het is niet Londen, het is hier”

Een opvallend rood-roze broekpak, met daarop de afbeelding van een vlinder. Prinses Delphine (56) straalde naar goede gewoonte op de nationale feestdag. Haar outfit was dan ook allesbehalve zomaar gekozen. Dat vertelde de prinses aan ‘Story’-journalist en royaltyexpert Wim Dehandschutter tijdens een exclusief gesprek bij haar thuis. Over haar outfit en de persoonlijke brief die vorig jaar uitlekte. “Het was

Lees meer »