Apple verdubbelt productie van iPhones in India

Apple heeft de productie van iPhones in India verdubbeld. Een op de zeven telefoons van het Amerikaanse techbedrijf wordt nu in India vervaardigd. Apple voert zijn productie in India snel op om minder afhankelijk te worden van China, wegens de toenemende geopolitieke spanningen.

 

Meer krantenkoppen in België

Usyk mept Fury de touwen in en is na beslissing van jury de onbetwiste kampioen, ‘The Gypsy King’ is het niet eens met uitslag en wil rematch

Oleksandr Usyk (37), en niet Tyson Fury (35), is de onbetwiste kampioen bij de zwaargewichten. De Oekraïner bracht ‘The Gypsy King’ in de negende ronde compleet aan het wankelen. Een knock-out leverde dat niet op, maar na een niet-unanieme beslissing van de jury werd Usyk wel nipt uitgeroepen tot winnaar van het epische gevecht. Meteen volgden de tranen, dit is

Lees meer »

KB Avelgem maakt werk van inkomende transfers

Koninklijke Basket Avelgem sloot het seizoen af met een klinkende zege tegen Rozenbeka Oostrozebeke (81-55). De ploeg van speler-voorzitter Pieter Decock (34) eindigde vierde. Ondertussen maakte de club vier nieuwe namen bekend voor volgend seizoen.
The post KB Avelgem maakt werk van inkomende transfers appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik mis de adrenaline”: drie jaar na haar verplicht pensioen maakt politieke pitbull Linda De Win haar tv-comeback

In de zomer van 2021 werd Linda De Win (67) naar eigen zeggen ‘zonder argument aan de deur gezet bij de VRT’. Haar enige fout: ze werd 65 en moest daarom zeer tegen haar zin verplicht met pensioen. Binnenkort maakt de ex-‘Villa Politica’-journaliste haar tv-comeback op Play4 aan de zijde van Gert Verhulst. “Ik had me voorgenomen: als er in

Lees meer »

Huiszoeking op drie sites van bandenproducent Goodyear na dodelijke ongevallen

Er vinden dinsdag op drie Europese sites van de Amerikaanse bandenproducent Goodyear huiszoekingen plaats. Dat is het geval voor de sites in Frankrijk en Luxemburg en op de Europese hoofdzetel in Brussel, zo bevestigt het parket van Besançon. Dat heeft een onderzoek geopend naar onvrijwillige doodslag na verschillende dodelijke ongevallen door klapbanden bij vrachtwagens.

Lees meer »

MVS In Motion en Mobimed samen onder één dak

Onlangs vond de feestelijke opening van MVS In Motion en Mobimed plaats in Roeselare. MVS In Motion, opgericht in 1996, biedt wereldwijd kwalitatieve producten voor fysieke revalidatie, evenals sport- en fitnessproducten.
The post MVS In Motion en Mobimed samen onder één dak appeared first on KW.be.

Lees meer »

Klimaatactivisten leggen luchthaven van München lam

Op de luchthaven van München, in de zuidelijke Duitse deelstaat Beieren, hebben klimaatactivisten van het collectief Letzte Generation (“Laatste Generatie”) zich vastgekleefd op de taxibanen. De luchthaven is daardoor “om veiligheidsredenen gesloten”, meldde een woordvoerder van de luchthaven.

Lees meer »

Haris Bratanovic werkt aan zijn terugkeer: “Iedereen weet waartoe ik in staat ben als ik volledig fit ben”

De playoffs denderen doorheen het Belgische basketlandschap. De halve finales kennen de formule ‘best of five’. Na de openingswedstrijd woensdag in de COREtec Dôme tussen Filou Oostende en RSW Luik volgt vrijdag het tweede duel in de Country Hall van Luik. Zondagavond 19 mei – Pinksteren – om 20.30 uur is er de opworp van het derde duel. Opnieuw in

Lees meer »

“We hoeven ons niet te bewijzen”: Jasmina Rosseel (Kortrijk Spurs C) speelt zondag bekerfinale tegen ex-club SKT Cats A

Zondag spelen SKT Cats A (eerste landelijke) en Kortrijk Spurs C (tweede landelijke) de finale van de Beker van West-Vlaanderen. Bij Kortrijk spelen met Jasmina Rosseel, Lieselot Decroix, Maaike Remmerie en Mies Lepla vier speelsters met een Iepers verleden.
The post “We hoeven ons niet te bewijzen”: Jasmina Rosseel (Kortrijk Spurs C) speelt zondag bekerfinale tegen ex-club SKT Cats

Lees meer »

Vanaf maandag kunnen studenten blokken in gewezen fietsenwinkel Dcycles in Geluwe

Samen studeren in een gewezen fietsenwinkel. Deze unieke ervaring is vanaf komende maandag mogelijk in Dcycles in de drukke Menenstraat in Geluwe. “Omdat het Atelier in het GC Gilwe pas vanaf 12 juni beschikbaar is, werd er gezocht naar een oplossing en mogen we het leegstaand pand van Dieter Vercaemer gebruiken”, zegt schepen van jeugd Bercy Slegers (CD&V).
The

Lees meer »

“Artificiële intelligentie wordt even belangrijk als de ontdekking van het vuur”: wereldautoriteit Jan Rabaey buigt zich over razendsnelle digitale revolutie

‘Het is een kwestie van tijd vooraleer artificiële intelligentie (AI) slimmer zal worden dan de mens.’ En ook: ‘AI zal de mens in het verdomhoekje stoppen en uiteindelijk uitroeien’. De doembeelden rond artificiële intelligentie worden ons sinds vorig jaar om de oren geslagen, maar wat is er nu écht van aan? Niemand beter geplaatst dan Jan Rabaey, absolute wereldautoriteit in

Lees meer »

LIVEBLOG ANDERLECHT-CLUB. Tevergeefse stormloop op tickets: paars-wit had Lotto Park twee keer kunnen uitverkopen

De apotheose in onze Belgische eerste klasse nadert. Met Anderlecht dat zondag tegen grote rivaal Club Brugge landskampioen kan worden, als het resultaat in Cercle-Union enkele uren ervoor tenminste meezit voor paars-wit. Hoe dan ook: suspense en spanning alom voor de kraker. Niet enkel zondag, maar een hele week lang. En van dat alles hoeft u bij HLN niets missen.

Lees meer »

Rik Verheye zet alles op alles voor voetbalclub: “Volgens mijn boekhouder de slechtste investering ooit, maar daar gaat het niet om”

“Wij vormen een sterk koppel. Ik heb het volste vertrouwen in ons.” Het mag duidelijk zijn: ‘Nonkels’-acteur Rik Verheye (37) is nog steeds stapel op zijn Manon. Al moet ze hem wel delen met de rest van Vlaanderen. Want met zijn passie voor acteren, tv-maken en zijn club Sporting Hasselt is Rik drukker dan ooit. “Ik ben collectief bezit”, vertelt

Lees meer »