Zes Nederlanders krijgen tot 5 jaar cel voor aanslagen in het drugsmilieu in Antwerpen en Beveren

6 Nederlanders hebben van de rechter celstraffen gekregen tot 5 jaar voor het plegen van verschillende aanslagen in het drugsmilieu. In september 2022 brachten ze een spijkerbom tot ontploffing voor een leegstaand gebouw van een fruitbedrijf in de Zeevaartstraat op het Antwerpse Eilandje. Enkele maanden eerder beschoten ze de woning van een havenarbeider in Beveren. 

Meer krantenkoppen in België

Kuurne hijst de IDAHOT-vlag aan het gemeentehuis

Vrijdagmorgen om klokslag negen uur werd op het voorplein van het gemeentehuis van Kuurne de IDAHOT-vlag gehesen en dit in het teken van de dag van de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie.
The post Kuurne hijst de IDAHOT-vlag aan het gemeentehuis appeared first on KW.be.

Lees meer »

Loopevenement Leuven Night Run keert terug met nieuwe organisator

Er komt dan toch een nieuwe editie van de Leuven Night Run, het loopevenement waarbij de deelnemers door een aantal historische gebouwen in Leuven lopen. De voorbije jaren werd de Night Run georganiseerd door de Hagelandse Runningclub, maar die kondigde vorig jaar aan ermee te stoppen. De stad heeft nu een nieuwe organisator gevonden.

Lees meer »

Goud voor Edwin en Rosa

Op zaterdag 11 mei kwamen Edwin Reynaert (72) en Rosa Allein (73) samen met hun familie naar het gemeentehuis voor hun gouden jubileum.
The post Goud voor Edwin en Rosa appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jongeman krijgt volledig voorwaardelijke celstraf na stalking ex-vriendin: “Ik was fout maar heb haar losgelaten”

“Ik ben fout geweest maar het was niet de bedoeling haar bang te maken. Ik zag haar graag.” Een 22-jarige jongeman uit Kortrijk leek op de rechtbank te beseffen dat hij enkele maanden serieus over de schreef ging toen hij zijn ex-vriendin stalkte. De rechter gaf hem een volledig voorwaardelijke celstraf van 15 maanden.
The post Jongeman krijgt volledig

Lees meer »

Nu Nederland de grenzen sluit: wijken asielzoekers straks uit naar ons land?

Nederland gaat zijn strengste asielbeleid ooit voeren: asielaanvragen worden opgeschort, het recht op opvang wordt beperkt en automatische gezinshereniging wordt geschrapt. Gaat dat asielzoekers doen uitwijken naar België? Migratie-onderzoeker Pascal Debruyne legt uit hoe groot of klein de impact kan zijn op ons land. “Ik denk niet dat wíj nu ook ons asielbeleid moeten verstrengen.”

Lees meer »

Sluze Kermesse in Middelkerke tijdens het pinksterweekend

Sluze Kermesse, de jaarlijkse kermis die Middelkerke in vuur en vlam zet, staat weer voor de deur. Van 16 mei tot 20 mei staat het pinksterweekend bol van activiteiten en festiviteiten voor jong en oud. Het is niet alleen een feest voor de inwoners van de Middelkerke, maar trekt ook jaarlijks tal van bezoekers van buitenaf aan.
The post

Lees meer »

Betalen ruim 1,2 miljoen gezinnen te veel voor energie? “We hebben twijfels bij de cijfers en missen nuance”

Meer dan 1,2 miljoen gezinnen betalen tot 1.000 euro per jaar te veel voor elektriciteit en gas. Dat zegt de federale energieregulator CREG, die zijn internettoepassing vernieuwde waarmee consumenten kunnen nagaan of ze te veel betalen. De energieleveranciers zijn echter niet opgezet met deze boodschap. “We hebben twijfels bij de cijfers en missen nuance”, klinkt het.

Lees meer »

Goud voor Luc Denecker en Erna Sinnaeve

Luc Denecker (71) en Erna Sinnaeve (71) gaven elkaar 50 geleden op 3 mei 1974 het jawoord in de kerk van Ichtegem. Hun gouden huwelijk werd gevierd in intieme kring in gezelschap van hun dochter Evelien, samen met haar man Kevin Maelbrancke en hun zoon Benny samen met zijn vrouw Daisy Meyers. Ook de vier
The post Goud voor

Lees meer »