Wat hangt de vrouw die petje naar Van der Poel gooide boven het hoofd? Strafpleiter Walter Damen reageert

Op sociale media wordt ze al twee dagen ingesmeerd met pek en veren, maar wat hangt de vrouw die Mathieu van der Poel in de finale van Parijs-Roubaix ten val wilde brengen straks boven het hoofd? “Of ze nu een petje of een honkbalknuppel naar het achterwiel gooide, maakt niet uit: alle voorwerpen kunnen als wapen dienen. Naar Belgische normen valt dit onder de noemer ‘opzettelijke slagen en verwondingen’”, zegt strafpleiter Walter Damen. En hoe pak je dat gedrag in de toekomst aan? 

Meer krantenkoppen in België

De zeldzame vriendschap tussen concurrenten Norris en Verstappen: “Wat op het circuit gebeurt kan onze relatie veranderen, dat besef ik…”

Max Verstappen en Lando Norris kunnen nog altijd door dezelfde deur. Maar wat als ze zondag niet samen door dezelfde bocht kunnen, in de smalle straten van Monaco? Wat de geschiedenis leert over vriendschap op het circuit, en de broosheid ervan. “Ach ja, het is nu ook weer niet dat we elkaar voortdurend sms-en hé…”

Lees meer »

Dronken bestuurder (31) zonder rijbewijs veroorzaakt veel schade in slagerij en vlucht weg: “Kosten lopen zeker op tot 10.000 euro”

Een 31-jarige dronken bestuurder richtte zondagnacht veel schade aan bij slagerij Nili’s in de Ooststraat in Veurne. Tijdens een manoeuvre knalde de man met zijn bestelwagen tegen de luifel van de zaak waarna die de etalage aan diggelen sloeg. De man pleegde vluchtmisdrijf maar kon ingerekend worden door de politie, en bleek al een lang rijverbod te hebben lopen. “Ik

Lees meer »

Waarom Vivaldi 2 een heel slecht idee is

De volgende federale regering zal zich voor zware besparingsmaatregelen moeten verantwoorden. Daarom is het beter dat de grootste partijen uit Vlaanderen en Wallonië daar samen in zitten, en dat dus zeker ook N-VA aan boord wordt gehesen.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. “Groot aantal slachtoffers bij Israëlische aanval op humanitaire zone bij Rafah” – Raketaanval op Tel Aviv

Voor het eerst in meerdere maanden was er zondag opnieuw een raketalarm te horen in de grote regio rond de Israëlische stad Tel Aviv. Hamas zegt een grote raketaanval op de stad te hebben uitgevoerd. Er zijn geen meldingen bekend van doden of gewonden. Daarnaast heeft Hamas zaterdag naar eigen zeggen Israëlische soldaten “gevangengenomen” tijdens een hinderlaag in het vluchtelingenkamp

Lees meer »

Militaire spanningen (proberen) gladstrijken en praten over Kim Jong-un: China, Japan en Zuid-Korea houden eerste top in 5 jaar

China, Japen en Zuid-Korea komen in Seoel voor het eerst in 5 jaar weer samen voor een top. Op de agenda staan onder meer economische samenwerking en de uitbreiding van de Chinese militaire activiteiten in de regio. Daarnaast wil China de toenemende relaties tussen Japan, Zuid-Korea en de VS bespreken. Ook de raketten en nucleaire testen van Noord-Korea zijn een

Lees meer »

Man (70) wordt onwel achter het stuur en botst tegen geparkeerde auto in Schriek: “Slachtoffer overleden”

In de Gommerijnstraat in Schriek bij Heist-op-den-Berg is woensdag een autobestuurder gestorven. De zeventiger uit Tremelo werd omstreeks 11 uur plots onwel en week vervolgens van zijn rijbaan af. “Hierop kwam de auto in aanrijding met een geparkeerde wagen”, vertelt Jana De Roover van de politiezone Heist-op-den-Berg. Hulpdiensten werden opgeroepen. Ook een mug-arts. Er werd nog getracht om de man

Lees meer »