Twintiger haast zich de straat over en wordt aangereden door vrachtwagen in Zarren

In Zarren bij Kortemark, is een jongeman van 20 zwaargewond geraakt nadat hij is aangereden door een vrachtwagen. De twintiger stak plots rennend de straat over omdat hij zijn bus wou halen. De vrachtwagenbestuurder kon hem niet meer ontwijken. 

Meer krantenkoppen in België

Meer goedkope taxiritten voor senioren en Kortrijkzanen met een beperking

Het stadsbestuur heeft beslist om meer middelen te voorzien voor de Kortrijkse taxibonnen en om de limiet van het aantal bonnen per maand op te trekken van 10 naar 20. Via de Kortrijkse wijkcentra kunnen senioren en Kortrijkzanen met een beperking al sinds 2016 taxibonnen aankopen aan een gunstig tarief. De vraag is in de loop der jaren alleen maar

Lees meer »

Oktoberfest weert hit ‘L’Amour Toujours’ van Gigi D’Agostino na racistische incidenten: “Geen plaats voor die rechtse rotzooi”

De organisatie van het bierfestijn Oktoberfest in het Duitse München wil dit jaar het nummer ‘L’Amour Toujours’ van dj Gigi D’Agostino in de ban doen. Die beslissing volgt op het incident dat dateert van het Pinksterweekend, waarbij Duitse jongeren die feestvierden op het Waddeneiland Sylt, racistische leuzen zongen op de melodie van het lied en de Hitlergroet brachten.

Lees meer »

Joppe (28) van Vianima lanceert opnieuw zomerbar in Veurne: “Bij mooi weer en een volle terras kunnen we openblijven tot 22 uur”

Voor de vierde keer zal er een zomerbar zijn in het Vaubanpark. Joppe Degrave (28) van evenementenbureau Vianima zal zich hierover opnieuw ontfermen. De bar opent op 1 juni. Het wordt een feestelijke editie, want Vianima blaast vijf kaarsjes uit.
The post Joppe (28) van Vianima lanceert opnieuw zomerbar in Veurne: “Bij mooi weer en een volle terras kunnen

Lees meer »

Olivier Deschacht breekt in ‘Special Forces’: “Mijn scheiding is de grootste mislukking van mijn leven”

“Mijn leven is saai. Ik heb geen doel meer.” In de zesde aflevering van ‘Special Forces’ bereikt Olivier Deschacht (43) zijn limiet. De ex-voetballer bleek de afgelopen weken een buitengewoon sterke kandidaat te zijn, maar tijdens een één-op-ééngesprek met de instructeurs kan Olivier zijn emoties niet meer de baas. “Elke dag is een zoektocht naar stabiliteit en geluk.”

Lees meer »

UGent gaat einde maken aan bezetting: “Grenzen van redelijkheid en legitiem protest zijn ver overschreden”

De UGent zal een einde maken aan de bezetting door ruim 300 pro-Palestijnse activisten van een universitair gebouw en de omgeving rond het rectoraat. Dat laat rector Rik Van de Walle weten aan Belga. Vrijdagochtend hebben enkele activisten het rectoraat betreden en trokken ze door bureaus. Daarbij zijn strubbelingen ontstaan met veiligheidsagenten en UGent-personeel.

Lees meer »

Jef Vermassen “zwaar gedegouteerd” over afsluiten onderzoek naar Bende van Nijvel: “Ze wilden de daders gewoon niet vinden”

“Ontgoocheld ben ik niet. Dat ben je maar als je iets niet verwacht. Maar het stond al lang vast in het scenario van Justitie: dat het onderzoek naar de Bende afgesloten zou worden zonder resultaat. Omdat het niet mág uitkomen”, zegt strafpleiter Jef Vermassen. Hij vertelt hoe hij samen met slachtoffer David Van de Steen jarenlang tevergeefs heeft gefungeerd als

Lees meer »

Harelbeekse regisseur Leonardo van Dijl grijpt naast Caméra d’or op Cannes 2024 met debuutfilm ‘Julie Zwijgt’

Regisseur Leonardo van Dijl uit Harelbeke grijpt naast de prijs ‘Caméra d’or’ op het Filmfestival van Cannes met zijn film ‘Julie Zwijgt’. Dat is de prijs voor de beste debuutfilm over alle programma’s van het festival heen. De award ging naar de film ‘Armand’ van de Noorse regisseur Halfdan Ullmann Tøndel. Eerder deze week viel van Dijl op festival wel

Lees meer »

2023 was in Spanje tweede warmste jaar ooit

2023 was het tweede warmste jaar in Spanje sinds het begin van de metingen in 1961. Dat heeft de Spaanse meteorologische dienst Aemet donderdag laten weten. Het record staat op naam van 2022 toen de gemiddelde jaartemperatuur met bijna 15,5 graden voor de eerste keer uitkwam boven de 15 graden.

Lees meer »