Sinds dood van koning Boudewijn kreeg ons koningshuis meer dan 69 miljoen euro aan dotaties

Sinds het overlijden van koning Boudewijn op 31 juli 1993 is meer dan 69 miljoen euro aan dotaties uitbetaald aan leden van ons koningshuis. Dat blijkt uit een berekening van de kranten van Sudinfo.

 

Meer krantenkoppen in België

Basisschool Ter Bunen haalt middelen binnen voor verbouwingswerken: “Evolueren naar een open school”

In de basisschool Ter Bunen in Oedelem wordt de komende maanden grondig verbouwd. De school diende verschillende subsidiedossiers in om haar gebouwen definitief uit te breiden naar het voormalige cm-gebouw en de parochiezaal. Bovendien krijgt een deel van de speelplaats een overkapping en zullen ouders en kinderen de school langs een gerenoveerde ingang kunnen binnenwandelen.
The post Basisschool Ter

Lees meer »

Ambtenaren maken zich zorgen om verdachte deal van 3 miljoen euro die Van Quickenborne tekende: “Ik lees dingen die mij omverblazen”

In het onderzoek naar vermeend gesjoemel onder ex-minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) springt één dossier in het oog. Het gaat om een contract van 3 miljoen euro dat op een vreemde manier afgesloten werd en waarvan het eindproduct straks mogelijk in de vuilbak belandt. “Wij stellen ons daar vragen bij”, schreven bezorgde ambtenaren in een interne nota.

Lees meer »

Elsie (51) en Cindy (50) openen café Beaufort in Zeebrugge: “We brengen wat nieuw leven in de brouwerij, zeker ‘s avonds”

In de Vismijnstraat in Zeebrugge openden Elsie Schoonooghe (51) en Cindy Lannoo (50) de deuren van café Beaufort. De zaak is de opvolger van café de 4Torre die al enige tijd gesloten was.
The post Elsie (51) en Cindy (50) openen café Beaufort in Zeebrugge: “We brengen wat nieuw leven in de brouwerij, zeker ‘s avonds” appeared first on

Lees meer »

Twintiger mild gestraft na trap op hoofd in uitgaanscafé in Oostduinkerke

Een 21-jarige jongeman heeft de gunst van de opschorting gekregen na zinloos geweld aan danscafé De Viking in Oostduinkerke. G.G. schopte daarbij zijn slachtoffer in de rug en zelfs op het hoofd. Hij moet nu voorwaarden volgen.
The post Twintiger mild gestraft na trap op hoofd in uitgaanscafé in Oostduinkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »