Rivalen Tusk en Kaczynski kraaien beiden victorie in lokale verkiezingen

De partij van de Poolse premier Tusk zal besturen in de grote Poolse steden, maar het nationaal-conservatieve PiS van zijn rivaal Jaroslaw Kaczynski blijft de grootste formatie.

 

Meer krantenkoppen in België

‘The Voice’-winnares Luka hoopt op geldprijs in ‘Sing Again’: “Door Hooverphonic ben ik heel snel volwassen geworden”

Haar winst in ‘The Voice van Vlaanderen’, intussen zeven jaar geleden, zette het leven van Luka Cruysberghs (23) op z’n kop. Coach Alex Callier (51) bombardeerde haar tot frontvrouw van Hooverphonic, om haar nadien weer koeltjes aan de kant te schuiven. Sindsdien is het stiller rond de Leuvense, die nu opduikt in de nieuwe talentenjacht ‘Sing Again’. Tijd om te

Lees meer »

Charlotte Therssen is ‘Belofte van het Jaar’ op WOMED Awards

Elly Huysmans van Glowi mag zich voortaan ‘Vrouwelijke ondernemer van het Jaar’ noemen. Ze sleepte woensdagavond de WOMED Award (Women in Enterprise and Development) in de wacht, een jaarlijks initiatief van Vrouwennet vzw en UNIZO met de steun van het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO).
The post Charlotte Therssen is ‘Belofte van het Jaar’ op WOMED Awards appeared

Lees meer »

Opnieuw recordaantal mensen op de vlucht in eigen land

De conflicten in Soedan, de Gazastrook en Congo hebben het aantal mensen die in eigen land op de vlucht zijn opnieuw naar een record geduwd. Eind 2023 waren wereldwijd 75,9 miljoen mensen intern ontheemd, blijkt uit cijfers van het Internal Displacement Monitoring Centre (IDMC). Op vijf jaar tijd is hun aantal met 50 procent toegenomen, blijkt dinsdag uit het jaarrapport.

Lees meer »

België op 3e plaats op Europese ranking LGBTI+-rechten: “Wetgeving in goede richting, maar samenleving niet altijd mee”  

Ons land staat dit jaar op de 3e plaats in de jaarlijkse Europese Rainbow Index. Daarvoor wordt geëvalueerd hoe inclusief het beleid van een land is op vlak van LGBTI+-rechten. Rémy Bonny, directeur van vzw Forbidden Colours, geeft meer uitleg bij deze ranglijst. "Dit jaar halen we 78 procent, maar dat betekent ook dat we nog 22 procent kunnen verbeteren."

Lees meer »

KIJK. Huwelijksaanzoek tijdens optreden van Pommelien Thijs in Gent: “Het nummer ‘Ongewoon’ heeft iets ongewoons gedaan”

Pommelien Thijs trad gisteren op in het kunstencentrum VIERNULVIER in Gent en daar kreeg het publiek een grote verrassing. Een fan ging op de knieën en vroeg haar vriendin ten huwelijk net voor het nummer ‘Ongewoon’. Dat nummer heeft een speciale betekenis voor het koppel. “Door dat specifieke nummer heb jij de stap durven wagen om met mij een relatie

Lees meer »

“Ik wil de beroepsfierheid aanwakkeren”: Bertrand Vande Ginste uit Diksmuide zet zich volop in voor Belgische beenhouwers

Al negen jaar is Bertrand Vande Ginste (70) met pensioen, maar nog steeds zet hij zich vol enthousiasme in voor zijn vak, onder andere bij de Belgische Beenhouwersbond, de VLAM en de oudleerlingenbond, maar ook bij het bewonersplatform van Woumen.
The post “Ik wil de beroepsfierheid aanwakkeren”: Bertrand Vande Ginste uit Diksmuide zet zich volop in voor Belgische beenhouwers

Lees meer »

Dit is het moment waarop Slovaakse premier Fico wordt neergeschoten

Het moment waarop de Slovaakse premier Robert Fico wordt neergeschoten, werd gefilmd en gedeeld door de Slovaakse regionale zender RTV Prievidza. De vermoedelijke dader Juraj C. – een zeventiger uit Levice – vuurde vijf kogels af en raakte de eerste minister van Slovakije onder meer in de buik en het bekken. De dader werd snel tegen de grond gewerkt en

Lees meer »