Rijksweg in Rumbeke afgesloten om moedereend met kroost in veiligheid te brengen

De Rijksweg in Rumbeke werd deze ochtend afgesloten om een moedereend en haar kroost in veiligheid te brengen. Het verkeer van Izegem richting Roeselare werd daarvoor even onderbroken. De eenden zijn naar een veilige plaats begeleid. 

Meer krantenkoppen in België

Enquête tegen alcoholverbod in petanque: “70% van spelers en toeschouwers is tegen”

De heisa rond het alcoholverbod op provinciale en Vlaamse kampioenschappen petanque blijft duren. Spelers die wel nog graag een pastis of een biertje nuttigen tijdens de uitoefening van hun hobby, zwaaien nu met een enquête. Daaruit zou blijken dat een meerderheid (70%) tegen het verbod is. Petanque Federatie Vlaanderen wil de resultaten ‘in alle rust’ bekijken. “Maar wel pas na

Lees meer »

Baby’s krijgen rijksregisternummer bij geboorte

Baby’s zullen in de toekomst vanaf de geboorte al een rijksregisternummer kunnen krijgen. Dat is althans het doel van een wetsontwerp dat vrijdag groen licht kreeg van de ministerraad. Volgens minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) is het zinvol dat een pasgeborene een rijksregisternummer kan krijgen, zodat hij kan genieten van rechten op het vlak van sociale zekerheid.

Lees meer »

KIJK. Joost Klein maakt spectaculaire ‘comeback’ op podium in Nederland: “Bedankt voor jullie liefde”

Het bleef spannend tot het allerlaatste moment, maar Joost Klein (26) staat zondagavond dan toch op het podium van het Freshtival in het Nederlandse Enschede. Hij spreekt het publiek liefdevol toe: “Ik ben een beetje overweldigd, maar ik hou van deze mentaliteit.” Het is zijn eerste optreden sinds zijn diskwalificatie op het Eurovisiesongfestival in Zweden.

Lees meer »

Supporters KV Oostende veroorzaken brand aan voetbalstadion tijdens opnemen filmpje met bengaals vuurwerk

Vier supporters van het noodlijdende KV Oostende stichtten donderdagavond per ongeluk brand vlak in de buurt van het voetbalstadion. Het viertal wou – wellicht uit ongenoegen over het nieuws van het faillissement van de kustploeg – een filmpje maken met bengaals vuurwerk … maar dat liep verkeerd af.
The post Supporters KV Oostende veroorzaken brand aan voetbalstadion tijdens opnemen

Lees meer »

Piet Chielens wint Ieperse de Goliath-trofee voor cultuurverdienste

De 45ste Goliath-trofee wordt uitgereikt aan Piet Chielens. “De literaire verdiensten van Piet Chielens zijn aanzienlijk, zijn gedrevenheid voor muziek merkwaardig”, zegt Gilbert Ossieur, voorzitter van de Stedelijke Cultuurraad.
The post Piet Chielens wint Ieperse de Goliath-trofee voor cultuurverdienste appeared first on KW.be.

Lees meer »

Britse prinses Kate lanceert nieuw project: “Nog altijd ruimte en privacy nodig om te herstellen”

De Britse prinses Kate is de drijvende kracht achter een nieuw rapport dat bedrijven oproept om gezinsvriendelijker te werken. Dat melden Britse media. Volgens bronnen in het koninklijk paleis mag die bekendmaking echter niet geïnterpreteerd worden als een terugkeer van de prinses in de openbaarheid: Kate herstelt nog steeds van haar behandeling voor kanker.

Lees meer »

Reddingsactie opgestart na telefoontje van voorbijganger, maar twee bootjes ‘in nood’ zijn eigenlijk bezig met sportlessen: “We willen mensen inlichten”

De politie Westkust waarschuwt inwoners of passanten op de Zeedijk in Oostduinkerke. Dinsdagmiddag werden daar de procedure ‘redding op zee’ en de procedure ‘small-boats’ voor vluchtelingen opgestart na een melding van twee bootjes op zee. Het bleken echter leerlingen op sportdag bij de surfclub te zijn. “Dat dat deze week nog meermaals gebeuren”, meldt de politie.
The post Reddingsactie

Lees meer »

Werken in Grasduinen Bredene te bekijken op Open Wervendag

Sinds vorig najaar wordt er stevig gebouwd in domein Grasduinen. De werken aan het nieuwe zwembad annex vrijetijdscomplex gaan goed vooruit. Wie benieuwd is hoe die werken vorderen, kan een kijkje komen nemen tijdens de Open Wervendag van 26 mei.
The post Werken in Grasduinen Bredene te bekijken op Open Wervendag appeared first on KW.be.

Lees meer »